30-as házaspár dilemmája. Mindkettőnknek van egy saját kétszobás lakása. Szeretnénk családot ezért úgy látjuk hogy kellene fog egy 3 szobás, esetleg egy 3+fél szobás. Ti mit csinálnátok a helyünkben? Kérlek írjátok le.
Figyelt kérdés
2023. okt. 28. 09:56
11/37 anonim válasza:
Én összeszednék közösen egy önerőt egy harmadik lakásra, vennék egy harmadikat és a másik kettőt kiadva, a két bérleti díjból kifizetném a nagyobb lakást.
Ha nincs pénzetek, önerőnek megteszi, ha beterhelitek az egyik meglévő lakást, és akkor gyűjtögetni se kell.
12/37 anonim válasza:
Én tuti nem adnám el egyiket sem, én is 3. lakásban látom potenciált lakáshitellel, másik két lakást meg kiadni albérletbe, és a hitelt felesbe fizetni.
13/37 anonim válasza:
Egyetértek az előttem szólókkal. Még annyi kiegészítés, hogy ha válásra kerül sor, akkor jobb, ha mindenkinek megvan a régi lakása, így nem egy közösen felépített harmadikat kell osztozkodni, aminek úgyis az eladás és 2 új lakás keresése a vége, miközben senki nem tudja, hogy mi lesz 10-15 év múlva.
14/37 A kérdező kommentje:
11-12-13: és ezt mégis hogy? Önerő nélkül? Egy 3 szobáshoz már komoly önerő kell.
Hogyan "terheljük" a lakást? Belegondoltatok ebbe?
2023. okt. 28. 17:35
15/37 anonim válasza:
Nem tudják megoldani, a 3 lakás hülyeség. A "beterheljük" az annyit jelent, hogy több hitelt vegyél fel, és a bank ahhoz plusz ingatlanfedezetet kér, és tudtok mit felajánlani fedezetnek. Persze ez is jövedelemfüggő hogy plusz fedezet mellett mennyi kölcsönt kaphatsz. Mondjuk a lakáskiadásból befolyó jövedelmet elfogadja a bank, de azt az előző évi adóbevallással kell igazolni. Van egy limit ami folyósítanak.
16/37 anonim válasza:
Jelzáloghitellel miért nem lehetne beterhelni?
17/37 anonim válasza:
Ha nincs rá önerő, véletlenül sem gondolkoznék ebben. Erős túlvállalás szagú, hatalmas hitelt kellhet ehhez felvenni, ami veszélyezteti a megélhetést, ha véletlen valamelyik lakásnak nincs bérlője. Ráadásul a gyerekvállalással az anyukák jövedelme bizonytalanná válik, de minimum csökken. Erre is érdemes készülni.
18/37 anonim válasza:
2 lakás bőven kitermel egy lakáshitelt, az hogy egy lakásnak nincs bérlője, ha nem valami faluról beszélünk kb. kizárt.
Budapesten hiába lengeted a pénzt bérlőként alig találni szabad lakást, olyan gyorsan kiadják őket
19/37 anonim válasza:
Igen, a meglévő lakás önerőnek számít. Ha nem hiszed, menj be egy bankba és kérdezd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!