Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogyan kezdjek élni, hogy...

Hogyan kezdjek élni, hogy legalább 30 éves koromra (23 vagyok) lehessen egy saját, picike kis lakásom?

Figyelt kérdés

Mostanában, amikor már egyre inkább látom, mégis mennyibe kerül megélni nap mint nap, elkezdett foglalkoztatni a kérdés.

Jelenleg adómentesen kb. 280 000 Ft nettót keresek.

Állandó kiadásaim:

Lakbér: 35 000 Ft*

Rezsi: ~15 000 Ft

Net: 4 000 Ft

Telefon: 5 000 Ft

Ezeket levonva marad 220 000 Ft.

Élelmiszer vásárlásban ha picit ügyesebb lennék, maradna végső megtakarításnak 160 000 Ft.

De vonjunk ki még 10 000 Ft-ot egyébre (kikapcsolódás, stb.), és akkor könnyebb 150 000-rel számolni.

Szóval 150 000 Ft megtakarítás havonta

(a jelenlegi munkámmal, amit valószínűleg nem fogok sokáig csinálni, mert 12 órázom, korábban pedig részmunkaidőban kerestem ennyit, home office-ban... és igen, mostmár én is látom, szar a multi, szar a multi, de nyilván könnyebb volt mellette az élet, mint most recepciósként).

Milyen 'bölcs' döntéseket tudok hozni most, hogy 30 éves koromra lehessen egy legalább ilyen lakásom (stúdió lakás, nem rossz - de nem is luxus, félre ne értsetek - környékén)?

Az első lépést tudom, jobb munka találása, rajta vagyok.

Extra keresetnek bevethetném valamelyik készségemet, pl. a nyelvtudást (angol, francia, olasz). Hosszútávon tervezek befektetni egy kalerába, mert korábban fotóztam, de egyesületen belül, így nincs saját gépem, de nagyon hiányzik, és mások szerint van hozzá szemem, talán ezt is kamatoztathatnám.

De ez eddig mind csak elképzelés.

Köszönöm előre is a válaszokat!

2023. okt. 21. 22:30
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
74%
Hat te is csak sirankozol nem? Egy egyszeru sima kerdesre mar idebofogted a ne a fideszre szavazz dolgot. Komolyan ez a legfobb problema, hogy amugy eleg felmenni a netre kiraknak egy barackot.. hoppa milyen a szine..sarga.. mint a fidesznek 😂 Ezert nem lenne ennyi frusztralt ember ha nem ez lenne az elso dolog amit az emberbol kivalt egy sima dolog amire azonnal ranyogi a politika kartyat. Te se sirankozzal akkor, hiaba szavaztal a mittudomenkire, ugyan ugy itt elsz magyarban.
2023. okt. 21. 23:55
 12/46 anonim ***** válasza:
10%
Még itt. De megyek elfele. Csak a hülyék maradnak itt. Az olyanok mint te. Legyél csak rabszolga nyugodtan.
2023. okt. 22. 00:01
 13/46 anonim ***** válasza:
21%

Te? Külföldön. Itthon sehogy.

Erre mérget vehetsz. Vagy vegyél fel hitelt 40 évre, egyszer a tiéd lesz. Ha addig nem bombáznak le.

2023. okt. 22. 00:03
 14/46 anonim ***** válasza:
48%
Közlekedés, ruha, cipő, tisztítószer, mosószer, higiéniai dolgok? Ezek nem kellenek?
2023. okt. 22. 00:05
 15/46 anonim ***** válasza:
12%
Most akkor miert is hulyeztel le? Vagy mar szemelyeskedunk is? az korrekt. Nem jutott eszedbe mas nem? csak a hulyek maradnak hat hogyne, nyilvan aki felepitett egy hazat, egy eletet..tobbre vitte mint te az nem fogja itthagyni a dolgokat franctudja hany evesen es kezdeni ujra.
2023. okt. 22. 00:08
 16/46 anonim ***** válasza:
100%
Jobban megéri befektetni olyan képzésbe, amivel utána a többszörösét keresheted, mint kevés fizetésből megpróbálni egy lakásnyit összespórolni.
2023. okt. 22. 06:59
 17/46 anonim ***** válasza:
100%

Csak hogy normális választ is kapj, ami nem szavazás, kötekedés és társai.

Ha 150 ezret félre raksz 7 évig akkor 30 éves korodra lesz 12 millió 600 ezred, ami nem rossz. DE! Tényleg nem lehet azt tudni, hogy milyen ára lesznek 7 év múlva. Milyen lesz egy lakás, infláció, lesz-e fizetés emelésed, jobban fizető munkahelyed, elromlik-e valami amit drága újra venni/megcsináltatni, párod vagy feleséged akivel közösen terveztek stb.

Szerintem kezd el gyűjtögetni (az sose baj) és ha majd 5-7 év múlva látod hogy alakult a helyzeted akkor térj vissza erre a kérdésre.

2023. okt. 22. 07:02
 18/46 anonim ***** válasza:
60%

Pár lehetöség a teljesség igénye nélkül:

-Külföldi munka vállalás.

-Jobban fizető állás keresése.

-Megházasodni gyereket csinálni, támogatásokat fölvenni.

-Megelégedni valami zsákfaluban egy erősen felujitandó ingatlannal.

-Gykán panaszkodni és várni a csodát

2023. okt. 22. 07:56
 19/46 anonim ***** válasza:
100%

Hol szeretnél ingatlant vásárolni?

Mert ha Budapesten, ahhoz 10 millió önerő elég éppen, de sok hitelt fel kell venni hozzá (jelen értéken), ha vidéken, akkor viszont jelen körülmények között az már egy nagyon erős önerő. Node ugye, nem tudhatjuk mi lesz 7 év múlva.

Összességében spórolással és hitellel juthatsz el a saját ingatlanig, illetve ha lesz egy párod, aki beleteszi a maga 50%-át, akkor értelemszerűen előbb is összejöhet ez, mint egyedül.

Szóval én azt mondanám, hogy tudatos élet, tudatos megtakarítás képzés és törd a fejed folyamatosan, hogyan tudnál többet keresni, többet kihozni magadból. Egyedül még úgyis, nehezebb és lassabban fog menni, mint párban, de menni fog!

(Itt zárójelesen megyjegyzem, bár nem leszek népszerű miatta, hogy a hitel nem egy ördögtőlvaló gonosz dolog. Ha megfontoltan veszed fel, segíthet a vagyon építésben. Nem szabad szemellenzősen elzárkózni előle.)

Aki meg azt szajkózza, hogy ez itthon nem jöhet össze... istenem. Nagyon nagyon sokaknak összejött és összejön. Ja, senkinek nem hullik az ölébe, meg kell dolgozni érte, áldozatokat kell hozni, stb. Külföldi melóval lehet gyorsítani a folyamatot éppen, viszont tudomásul kell venni, hogy külföldi bérből külföldi ingatlant sem könnyebb önerőből 5-7 év alatt vásárolni.

Elkötelezettség és céltudatosság. Nagyjából ez kell ahhoz, hogy elérd, amit szeretnél.

2023. okt. 22. 09:01
 20/46 anonim ***** válasza:
69%

Na ez a jó hozzá állás!

Gyakorlatilag pálya kezdő vagy, most csak 150000-et tudsz félre tenni de semmi sem gától hogy 2-3 év múlva ez az összeg ne legyen duplája.

2018.06-ban találtam ki 30 évesen idelye lenne lakásra gyűjteni. 26 éves kezdtem dolgozni, de előszőr meg kellett szabadulnom a diák hitelemtől.

2018-ban 330000 nettót kerestem, kb 200000 kellett az "életben" maradáshoz. 2019: 470000, 2020: 510000 2021-22: 620000. 2022 februárban építkezni kezdtem, novemberben már beköltöztem. A fizum tovább nőtt azóta :).

Megldottam segítség nélkül, igaz mellette még maszekoltam, és nagyon össze húztam a nadrágszíjat. Azok akik a gyűjtögetési fázisban csesztettek, hogy hülye vagyok, nincs látszatja, azok lettek a legirigyebbek mikor ásni kezdték az alapot.

Ne add fel! 6-7 év hosszú idő, addig még sok minden történhet, neked pedig lesz min 12 millió önerőd, de inkább 15-20 között lesz valahol. És lehet nem fog nagy összegnek számítani, de nagyon valószínű hogy elindítod belőle az önálló életedet.

2023. okt. 22. 11:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!