Jövőre várható egy nagyobb összegű CSOK ami ismét felhajtja az árakat?
CSOK ide vagy oda, az ingatlan árak az egekben, az építőanyagok is, a hitel kamatok is (még úgy is ha most csökkentik elvileg)
Így gondolkozó emberek meggondolják a vásárlást.
Remélem,hogy nem.
Az ingyen milliókat hagyni kéne végre.
A piac be tudja árazni magát.
Építőanyag, kereslet (amit meghatároz pl a hitelkamat, mert kevés embernek van 100%-os önerője) áraz legfőképp.
A CSOK minimálisan tett hozzá.
Egy garázsra nem lehet CSOK-ot igényelni, még is 10 M Ft most átlagban.
Mellette ott vannak a CSOK-ból kiesett lakások, amik ugyanúgy felhúztak árban.
A garázs az egy érdekes ingatlan számomra.
Még a vidéki városokban is 8-10 millió egy garázs.
Ahol élek közvetlen a panel háztömb elött,idén év elején épült egy parkolóház.
Egy autóhoz,rendszámhoz kötött éves bérletet vásároltam 126.000 forintért az idei évre.
És ezért kapok egy fedett helyet, eső nem esik be,ha havazik majd a hó nem lepi el az autót,be is van kamerázva.
Szóval csak azt akarom kihozni ebből,hogy a garázsvásárlás az egy érdekes ingatlan számomra, én valószínűleg soha nem fogok vásárolni garázst
8-10-12 millióért
( még befektetésnek se tűnik olyan nagy biznisznek jelenleg) inkább bérlek.
Garázs anno is ilyen arányaiba volt a lakásárakkal (fizetéssel kevésbé, talán régebben könnyebben volt összespórolni egynek az árát, de ez a lakásra is igaz.
Én 2 millióért vettem kb 10 éve garázst, akkor viszont a lakások is 7 millió Ft körül voltak.
Ha most nézzük az arányokat most is úgy van, hogy 10 millió egy garázs, lakások meg 35-40 milliótól vannak. (legalább is abban a városban ahol én élek).
Én a CSOK-ra akartam reflektálni, hogy aki ennyire szűk látókörű, hogy azt hiszi, hogyha itt a kormány belenget egy új családtámogató csomagot, akkor megint 100 millió lesz egy panellakás is Miskolcon az nagyon el van veszve a közgazdaság világával kapcsolatban.
A CSOK az kb a 10 tényezőből 1, és ott sem fajsúlyos szereplő.
7-es, de most akkor a kenyér is azért kerül 5x annyiba, mint 10 éve, mert bejött a CSOK?
Én csak kíváncsi vagyok, hogy hogy látod, mert ezek szerint igen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!