Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Fiatalok. Titeket mennyire...

Fiatalok. Titeket mennyire nyomaszt ez az ingatlan piaci helyzet hogy miből lesz lakásotok?

Figyelt kérdés
2023. szept. 18. 11:43
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
Én dohányzok, havonta 80 ezer megy el cigire, ha ketten lennénk és dohányoznánk akkor 160 ezer menne el, ha nem dohányoznánk akkor 160 ezer maradna amiből azért simán fizethető a hitel és életszínvonalban ugyanott vagy csak nem cigizel. :) Persze nekem van plusz pénzem, csak azt mondom, hogy például aki dohányzik az rengeteg takarít meg ha abbahagyja.
2023. szept. 25. 19:40
 22/32 anonim ***** válasza:
100%
Havi 80 ezerrel már valaki amugyis kőgazdag ember zsebét tömöd.
2023. szept. 25. 21:12
 23/32 NTBS ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem. Van saját lakásom vidéken.

Saját erőből.

2023. szept. 29. 06:38
 24/32 anonim ***** válasza:

Semennyire, mert az ingatlanpiac is csak egy piac, hol árut értékesítenek. A jelenlegi árakon ha nem költök havonta semmit, akkor 2-3 év alatt tudok összespórolni egy garzonra. Ha költök havonta akkor 3-4 év. Mitől olyan különleges ez a helyzet? Soha nem volt még ilyen lehetősége a fiataloknak, hogy sokat vagy jobban keressenek mint a szüleik.

Hozzátéve középiskolában rengeteget tanultam, két nyelv ismeretének a birtokában kezdtem az egyetemet. Mára van két diplomám, 3 nyelven beszélek, van jogosítványom. Van némi külföldi munkatapasztalatom. Azt, hogy alakul az életed 13 és 23 éves korod közötti teljesítményed és szorgalmad meghatározza. Lehet később is pótolni végzettség/képességbeli hiányosságokat és érdemes is. De a maga idejében ez könnyebb. Akkor nincs probléma azzal, hogy élsz meg, hogy veszel lakást.

2023. szept. 29. 12:20
 25/32 anonim ***** válasza:
100%

Engem nem nyomaszt, már megkaptam az örökölt lakásomat.

27 F

Ez egy három emeletes,harmadik emeleti,erkélyes, 2 szobás téglaépítésű lakás, szocreál stílusban épült 1952-ben.

Tanácsi/bérlakásnak

Mikor elkészült a lakásnak az első lakói a nagyszüleim voltak friss házasként 1952-ben.

Édesapám már ide született 1964-ben.

Majd mikor 1990-ben megkezdődött a bérlakások privatizációja nagyapám megtudta vásárolni jutányos áron.

Nagyszüleim után az akkor már szolgálati lakásban élő édesapám örökölte meg a lakást.

Ahogy megörökölte a lakást a szolgálati lakását vissza kellett adnia.

Megnősült és ebbe a lakásba költöztek édesanyámmal.

1996-ban én is ebbe a lakásban születtem.

Majd 2016-ban a szüleim a megtakarítasukból vásároltak vidéken egy házat ahol a mai napig is élnek.

2016-ban 20 éves dolgozóként kaptam meg ezt a lakást tőlük a szüleimtől ajándékba.

Az elmúlt 7 évben pedig lassacskán sikerült teljesen felújítanom.

2023. szept. 29. 12:53
 26/32 anonim ***** válasza:
Semennyire, munkámból lesz lakhatásom.
2023. szept. 29. 13:45
 27/32 anonim ***** válasza:

Kimentem Amerikaba es par evig alberletben laktunk, azalatt sporoltunk es lett olyan lehetoseg hogy egy kis hazat nagyon olcson megvehetunk. Kint nem kell 20-25% onero, eleg nehany szazalek is.

Vettunk fel hitelt 30 evre es igy lett egy kis kertes hazunk.

Ez pont a covid alatti aremelkedesek elott volt. Ma mar egy szobat nem tudnank berelni azon az osszegen amit a haz torletsztojere fizetunk be.

2023. szept. 29. 14:26
 28/32 anonim ***** válasza:
0%

semennyire nem nyomaszt, szerencsére a rokonságban minden anyagi helyzetre van nagyon jó pédám, és mindenkinek van hol laknia.

Nagynéném (54) a Durex magyarországi kirendeltségében nagy kutya, ő Budapesten él egy 200millió lakásban, amit a fizetéséből meg is vett, semmi hitel.

Nagybátyám (47) egy egyszerű szobafestő vállalkozó, 4 alkalmazottal, ő Martonvásáron lakik a saját házában.

Bátyám (27) egyszerű gyári melós, egy falu szőlőhegyén él, a saját maga áltaé felújított, eredetileg 3millióért (2019)vásárolt házában

Nővérem (31) varrónő saját márkát épít olaszországban, egyelőre csak instán és facebookon terjednek a termékei, de akkora rá a kereslet, hogy már 2 alkalmazott is besegít...

ezek alapján nem azon kell görcsölnöm, miből lesz kecóm, csak azon, hogy tanuljak, aztán majd lesz valahogy.

2023. szept. 29. 16:27
 29/32 anonim ***** válasza:
Jön az új csok plusz, nagy segítség lesz a városi fiataloknak sztem !4
2023. szept. 29. 17:11
 30/32 anonim ***** válasza:
100%

Lassan kezdem elengedni. Dolgoztam éveken át spóroltam mindenen és mégis egyre tàvolabb kerülök a saját lakástól. Kezdem úgy gondolni hogy mostmár le is tehetek erről, ha csak nem ismerek meg egy pénzes pasit. Arra meg nem sok esély van, mert nem olyan körökben mozgok.

Munkából lehetetlen lakást venni, főleg, hogy lakbért is fizetnem kell. Szerencsére nem akarok gyereket, szóval majd valahogy csak el leszek. Van spórolt pénzem befektetvd, szóval vészhelyzet esetén van mihez nyúlni, de ennyiből saját lakásom sosem lesz. Maximum 30 év hitelre egy szuterén minigarzon .

2023. szept. 29. 18:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!