Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Nektek hogyan, miből lett...

Nektek hogyan, miből lett lakásotok?

Figyelt kérdés

Anyagilag értem a kérdést.

Ha bankvezér vagy, vagy az apád az, akkor értem. Ha 5-10 évet dolgoztál nyugaton, akkor értem. Ha nyertél a lottón, akkor értem. Ha örököltél, akkor értem.

De másként nem értem.

Az én fizetésem a lehetőségekhez és az eddigiekhez képest nem rossz, de így is csak alig több a nettó 100ezernél.

Minap láttam, hogy egy másfél szobás lakást 21 millióért hirdetnek. Igaz ez Budapesten egy elit környéken egy jó házban van, de akkor is.

Ideje lenne dobbantani itthonról, de esély sincs rá.

Egy 1 szobás lakás bérleti díja kezdődik 80 ezernél.

Elképesztő.

Tudom, lehet menni nyugatra. Az mellékes, hogy alig beszélek külföldiül. De egy egész ország mégsem mehet ki külföldre...

2017. ápr. 11. 16:44
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs pénzed, akkor ne elit környéken és ne Budapesten nézz lakást. Az enyém akkor lett, mikor még alacsonyan voltak az árak pár éve, így a budapesti, másfélszobás, polgári stílusú lakás 6 millióba került. Felét anyáéktól kaptuk, másik felét pedig ketten spóroltuk össze a férjemmel, és maradékra pedig hitelt vettünk fel. Jó nem elit környék, de nem is rossz.
2017. ápr. 11. 16:55
 2/34 anonim ***** válasza:
76%

Budapesten nem is érdemes még a körzetében sem nézelődni, mert már mondhatni némelyik ára vetekszik egy francia panellakás árával.

Szülők ha nem kérnek el otthon semennyit, az is segítség, nálunk így volt, persze adtam azért 20-30ezret at ha úgy volt

Itthon is lehet jól élni, csak nem munkával.

2017. ápr. 11. 17:22
 3/34 anonim ***** válasza:
89%
Én évekig dolgoztam, és spóroltam. A spórolásba beletartozott, hogy évekig nem voltunk wellness hétvégézni, nem voltunk nyaralni, és nem vásároltam minden évben ruhákat, cipőt, kabátot. Addig viseltem amíg lehetett. Majd utána néztünk, hogy a spórolt majdnem 8 millió mellé mennyi hitelt kaphatunk. A megadott hitel és spórolt pénzzel már tudtunk egy 2 szobás lakást venni Budapesten a 16 kerületben. A lakás ára áron alul volt, mert a bank árulta. Ha jól emlékszem 5 évig spóroltunk, dolgoztunk keményen. Albérletben laktunk, szóval nagyon nehéz időszak volt.
2017. ápr. 11. 17:27
 4/34 anonim ***** válasza:
100%

Szinte pont ugyanaz a sztorim mint az utolsónak.

6 évig kemény spórolás a fizuból (albiban laktam)

Így összejött kb 6 misi. Ezt még 6 hitellel megtoldottam, így veettem egy nagy panellakást...még pont jókor.

Ehhez átlagban havi 100-at félre kell tudni rakni.

Illetve most már 200-at, mert már duplája a lakásár, mint 5 éve...

2017. ápr. 11. 18:03
 5/34 anonim ***** válasza:
91%
Amikor elkezdtem dolgozni, úgy kalkuláltam h havi 50e elrakással 10 év múlva biztos lesz lakásom :-). Idővel dupláztam a fizumon, aztán férjemmel együtt ketten gyűjtögettünk. Kiment 1 évre külföldre, az kicsit megdobta. 5millióra vettünk fel 8m hitelt. Igy vettünk házikót.
2017. ápr. 11. 18:03
 6/34 anonim válasza:
74%
Mi nem nagyvárosban elit környéken lakunk, hanem kisebb faluban, anyuméknál.(én a párom és a két kislányunk) Mi sem akarunk külföldre menni.
2017. ápr. 11. 18:30
 7/34 anonim ***** válasza:
100%
Az a gond hogy a nettó 100 at jónak tartod pedig nem az. Ennyi pénz akkor is kevés ha saját házad van és egy fillér hiteled sincs. Egy két ismerősőm itt a gyárban azt csinálja hogy bent lakik a munkásszállón amit a cég biztosít ingyen. Keres 150 nettót. Plusz van ingyen kaja bónuszok szépkártya stb. 50 ből elvan esetleg kevesebből és 100 at félrerak. Négy év alatt ősszejön 5 milla . Esetleg felvesz hozzá kettő hiteltés már kap egy kertesházat. Persze nem kacsalábon forgót de 25 millát még így se tudna összegyűjteni.
2017. ápr. 11. 19:39
 8/34 anonim ***** válasza:
87%
Párommal gyűjtögettünk, egyedül nem ment volna. Én 150-et, párom 300-at keresett/keresünk. 150-ből meg tudtunk élni apám lakásában (ő az élettársával él egy másik lakásban), 300-at tettünk félre. Pár év alatt tudtunk venni egy házat a városunk közelében. Addig alig volt nyaralás, a ruhákat a szakadásig hordtuk, csak fontosabb dolgokat vettük meg.
2017. ápr. 11. 21:37
 9/34 anonim ***** válasza:
100%

Mi 7millióért vettünk panelt megyeszékhelyen mikor a Budapest banknál volt az 5%-os önerős deviza lakáshitel.

Mi azóta spórolunk, mióta a hitel megvan, hogy minél hamarabb visszafizessük. Végig csináltuk a devizás időszakot gond nélkül, és azóta is szépen csökkentgetjük a hitel tőkéjét. Nyaralás, nagyobb kedvtelésből történő vásárlások sok évig nem voltak, mostanában kezdjük megengedni magunknak a plusszokat, de azért még mindig csak szerényen.

2017. ápr. 11. 22:57
 10/34 A kérdező kommentje:

Havi 100-at félretenni? 107-ből?

Kb 60 éves koromra fogok örökölni egy fél lakást.

A spórolás két élű dolog. Ha ennyire spórolok, akkor nem élek. Most vagyok 30 éves. Pont a legszebb éveimben ne éljek? Se kirándulás, se ruha?

Meg se élnék, ha nem spórolnék.

2017. ápr. 12. 00:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!