Kutyásoknak kiszoktátok adni a lakásotokat?
Van egy lakásom Miskolcon
Most fejeztem be a felújítását.
Illetve már egy ideje készen van
Csak át álltam arra,hogy a lakásban minden előre fizetős legyen.
Villany,gáz,víz
Annyi a lényege a kártyás előre fizetésnek,hogy csak annyi villanyt,gázt,vizet tudsz használni amit elötte megvásároltál.
Szóval van most egy lakó aki 1 évre ki venné szerződést is írna,csak hát kutyával jönne,ami nálam eléggé tabu.
Ha bútorozott, akkor nem adnám ki kutyásnak, macskásnak. Ha a saját bútorait hozza, akkor igen.
Szerintem a kutya életkora is számít. A kutyák nem olyanok, mint a macskák, hogy egész életükben szeretnek kaparni. Egy felnőtt kutya már nem teszik tönkre a bútort, stb.
Nem mindegy, hogy milyen kutya: kor, méret, nevelés.
A mi kutyánk semmit nem tett tönkre.
De amúgy ha jogilag lefektetítek, hogy a kutya által okozott károkat ő fizeti, akkor szerintem jó vagy.
Én igen. Albérletbe nem rakok olyan bútort, amit annyira sajnálnék, ha tönkre megy, nyilván a szerződésbe beleírnám, hogyha kárt tesz, akkor mi a helyzet. Festeni mindig ki szoktunk, ha elmegy egy albérlő.
Egyedül a bejárati ajtó, amit nem szeretnék cserélgetni.
Szigorúan nem.
Szinte órák alatt lehet új bérlőt találni kutya nélkül. (Debrecen)
Akkor minek bajlódni a kutyával?
Egyszer engedtem macskást, de soha többet!
Én részben bútorozott, teljesen gépesített lakást adtam ki kisállatosnak.
Ha kárt tesz valamiben, ott a kaució, ha nem fedezi (akkor vagy rosszul állapítottad meg a kaució mértékét vagy komoly a kár), akkor úgyis a károkozó fizeti, de nálunk 4 év alatt nem volt probléma belőle, pedig 3 évig macskával laktak (és azért az tudná kaparni a kanapét).
Ha aggódsz, hogy nem lesz elég a kaució egy felújításra, kérj többet, ne 2 havit, hanem mondjuk 3-4-et (és akkor a plusz havi kaucióra adj részletfizetési lehetőséget, természetesen minden szerződésbe foglalva, lepapírozva).
Ha meg nagyon aggódsz, hát ne add ki. Ez mindenkinek egyéni döntése, mint ahogy a gyerekkel költözés vagy a benti dohányzás engedélyezése. Nekem világ életemben volt kisállatom, most kutyám és macskám is van, nem okoztak kárt, épp ezért rugalmasan álltam a témához.
Nem.
Az a tapasztalat, hogy az ilyen kutyás/macskás emberkék 99%-a egy elmebeteg, szal szerintük teljesen jogos, ha az állat tönkreteszi a bútort, ő meg nem fizeti ki.
Inkább várj még, ne siess!
Teljesen berendezett lakást adtam ki, kisállat kizárva.
Korábban családi házba sem engedtem, nagytestű kutyákkal költöztek volna. A szép kertet meg a frissen színezett házfalat nem szerettem volna beáldozni a kutyáknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!