A vizszolgáltató nem hajlandó átírni a nevemre a vízszolgaltást, míg nincs rendezve a hátralék. Ez tényleg megtehetik?
Figyelt kérdés
Árverésen vásároltam egy házat, és el kezdtem átírni a nevemre a szolgáltatások. A gáz simán ment, az áram szolgáltató is halad, csak ők lassúak, azonban a vízszolgáltató - eltérően a többitől - azt állítja, hogy ők a felhasználási helyet veszi az adminisztráció alapjául, és nem írják át a szolgáltatást, míg nincs kifizetve a hátralék. A 2011. évi ccix törvény 58/2013 (ii.27) Korm. rendelet 55. re hivatkoznak. Nem érzem igazságosnak, hogy azok után megnyertem az árverést még hónapokig ott laktak, és ezek után még fizessek is a fogyasztásuk után. (Az, hogy hogy hagyták ott a házat az egy külön sztorit megérdemelne, már egyből volt egy nagyobb költségem, és még milliók míg laktható. De erre számítottam és egy kicsit meg is értem vittek mindent ami mozditható és azt is ami nem). Egyébként 20 ezer forint körüli összegről van szó, szóval úgyis beadom a derekam és ki fogom fizetni. Mindenesetre arra lennék kiváncsi, hogy jogos-e a vízszolgáltató hivatkozása? Mert én úgy gondolnám, hogy a tartozást nekik kéne behajtaniuk (gondolom én is behajthatom rajtuk, de miért járjak utána ha nem velem volt a szerződés).2023. szept. 13. 12:28
11/12 anonim válasza:
Jelenleg mi is pontosan ebben vagyunk benne. Árverezés útján vásároltunk ingatlant, kb. 180 000 Ft tartozásukat ki kell fizetünk…
Az összes többi közműszolgáltató névhez köti a tartozást, viszont a vizesek ingatlanhoz, ezért vagy kifizetjük más tartozását, vagy nem lesz vizünk.
12/12 A kérdező kommentje:
Hát akkor én még olcsón megúsztam.
2023. szept. 15. 09:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!