Öt és fél évvel évvel ezelőtt felmondtam az otthoni internet szolgáltatásom, most pedig kaptam egy e-mailt hogy 10200Ft hátralékom van , és fizessem be 8 napon belül. Hogy lehet ez? Hogy jutottam eszükbe 5 és fél év után, és miért nem szóltak előbb?
Ilyen az ügyintézés ennél a szolgáltatónál.5 év után már törlődne ha lenne is .
Bankon keresztül fizettem a szolgáltatást.Ezt felmondtam,másként oldottam meg.Számla rendezve,jön SMS.Hetente min 3 x,hogy rendezzem a banki átutalást.
A szolgáltató nem emailben fog üzengetni, hanem telefonon vagy ajánlott levélben. Az email nem számít hivatalosnak, ezer okot fellehetne sorolni, hogy miért nem. Kezdve azzal, hogy simám bekerülhet a spam mappába, és akkor soha nem fogja elolvasni senki.
Szóval ez egy átverés lesz. A cím sorban olvasd el ki küldte a levelet, gyanítom nem a szolgáltató.
Sziasztok. Koszonom a valaszokat.
Megneztem megegyszer es de, az e-mail cim stimmel, nevesitve a gyori Vidanetrol van szo. Az e-mail pedig toluk jott , mikor ugyfeluk voltam, egyszer , egy elfelejtett szamlabefizetesnel szinten e-mailben tajekoztattak , szoval a megkereses ilyen formaja nem lepett meg. Az sokkal inkabb hogy ennyi ido utan talalnak meg. Amennyire en tudom, az elevulesi ido az ilyen tavkozlesi szolgaltatasokra 1 ev, a kerdesem erre iranyult.
Ráadásul a mail címedet akár nem is használhatod ennyi idő után.
Egy ismerősöm lemondta a netet,tvt, telefont. A kikötési idő szolgáltató részéről 2 hét volt a beadástól. 1 hónap után még mindig volt szolgáltatás. 3 hetet számláztak ki így neki plusszba. Bevitte a papírokat, aztán közölte, ott a 14 napjuk. Ha ezen túlmentek, ő saruk, nem tudták teljesíteni a szerződést. Nem fizetett. 2 szer írtak neki, aztán letudták......
Semmiképp se fizess!!
Az e-mailek nem hivatalosak. Mindeképp kérdezz vissza,hogy ez mégis hogy van. Ha az elévülési idő egy év akkor nem vagy köteles fizetni akkor sem ha valóban tartozol.
nem gond, ha előveszed a számlákat, csekkeket, megmutatod, hogy minden ki van fizetve,
a bírósági tárgyaláson és rágalmazásért viszont perelsz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!