Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Öt és fél évvel évvel ezelőtt...

Öt és fél évvel évvel ezelőtt felmondtam az otthoni internet szolgáltatásom, most pedig kaptam egy e-mailt hogy 10200Ft hátralékom van , és fizessem be 8 napon belül. Hogy lehet ez? Hogy jutottam eszükbe 5 és fél év után, és miért nem szóltak előbb?

Figyelt kérdés
2017 novemberében mondtam fel a szolgáltatást, akkor semmit sem kellett befizetnem és nem is szóltak hogy tartozásom lenne. Hogy lehet hogy most mégis elővettek valamit? Nincs ennek egy elévülési ideje vagy valami?

2023. márc. 23. 10:37
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Koszonom szepen a valaszokat mindenkitol. Kozben sikerult elernem egy jogaszt, elmondom szerinte mi van, hatha mas is jar igy, aki olvassa.

5 ev utan igy is ugy is elevul hiaba vergodik a szolgaltato. Valaszoltam nekik egy terjedelmes e-mailben, ahogy a jogasz Holgy tanacsolta, hogy nem ertek egyet ezzel az egesszel, illetve hogy ez a dolog mar elevult, es hogy szeretnem tudni hogy miert most szedtek ezt elo. Valoszinuleg semmifele valaszt nem fogok kapni.

Ezek utan ket forgatokonyv lehetseges.

Az egyik hogy az elevules ellenere kiadjak kozjegyzonek, o pedig egy hivatalos megkeresest fog nekem kuldeni. Arra pedig hivatalosan kell valaszolnom, meg kell indokolnom hogy miert nem akarok fizetni, jelen esetben az elevules miatt. Ha nem valaszolnek, akkor kvazi konstatalnak, hogy elfogadom a tartozast, jogosnak tartom (hallgatas beleegyezes). Ha ez bekovetkezne, akkor birosagra vihetik az ugyet, ahol meg mindig dolhet az en javamra a dolog, de az mar egy bonyolultabb procedura, mert amig a kozjegyzoinel Nekik kell bizonyitaniuk az igazukat, a birosagon mar nekem. Viszont ha megindokolom, hogy miert nem jogos a kerelmuk, nem fognak tudni Velem mit kezdeni.

A masik ut pedig hogy nem adjak ki kozjegyzonek, hanem benyelik ezt a dolgot, esetleg idorol idore ujra bepeobalkoznak, es lezongorazom veluk ugyanezt.

2023. márc. 23. 20:52
 12/14 anonim ***** válasza:
88%

Köszönjük a jogi infót!

Ez a legpontosabb.

2023. márc. 24. 06:54
 13/14 A kérdező kommentje:

Na gyerekek, a tegnapi e-mailemre mar meg is jott a valasz, idezem.:

“ Hivatkozással felszólító levél kiküldésével kapcsolatos megkeresésére tájékoztatjuk, hogy tárgyi követelésünk elévült, a felszólítás adminisztrációs hiba miatt került kiküldésre, kérjük tekintse tárgytalannak.”

Adminisztracios hiba, naná :)))

Persze ha szo nelkul befizettem volna, akkor nyilvan nem kalimpaltak volna hogy heeej ez mar elevult . :))

Beprobalkoztak, hatha .

Egyebkent felreertes ne essek, ha ott helyben szoltak volna hogy Te figyi, tartozol meg X osszeggel, szo nelkul befizettem volna, ahogy tettem ezt mashogy. De kozel 6 ev utan eloszednek valamit? Hat vicc az egesz. Jo hogy nem 40 ev mulva mikor nyugdijas leszek…

2023. márc. 24. 08:49
 14/14 anonim ***** válasza:
2023. márc. 24. 09:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!