Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Utólag visszakövetelt pénz az...

Utólag visszakövetelt pénz az eladott ház hibái miatt?

Figyelt kérdés

Eladtunk egy nagyszülő után örökölt házat, 56 millió forintért. Eltelt 3 hónap és most a vevő írt egy levelet mely szerint 3 millió forintot visszakövetel mert

1. Az egyik fal nem 38-as csak 12-es, el van vékonyítva vagy micsoda...

2. A konyhán és a folyosón felszedték a járólapot és nem beton van alatta hanem mischungba öntött járólap

3. Az udvaron van egy gödör, amiben cserép és hasonló hulladék van

Ez neki +3 millió ft költség és hetek mert nem tudnak addig költözni még le nem betonoznak, ügyvédhez fordul ha nem fizetünk, meg perre megy és igényt tart erre az összegre + a ház szerinte ezek alapján nem is volt reális áron az értékcsökkenést is visszapereli

Ez jogos??? Megyünk mi is ügyvédhez jövőhéten, de addig is érdekelne tapasztalat.

A ház régi, de lakható, ennek tudatában vette meg, az hogy mi volt a járólap alatt én honnan tudjam, vitt oda statikust is, átnézték.. kapott terveket is, azokon beton szerepelt elvileg, de én honnan tudjam mi van a járólap alatt..nem ott éltem, tudta hogy örökölt ház

Tapasztalatok?

2023. aug. 30. 12:43
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
87%

11: Ez nem így megy.

Először küldjön ügyvédi felszólítást, ahogy írta is, rögtön meg fogja akkor kapni az ügyvédtől a felvilágosítást, mit nem és mit hogyan követelhet.

JAVÍTÁST követelhet, HA valami a szerződésben mÁskéPP szerepel, mint ahogy mpost találták.

NEKI el fogják hinni, mert kénytelenek. Hülyeséget, jogalap nélkül nem fog ügyvédi felszólításban elküldeni egy ügyvéd.

2023. aug. 30. 16:35
 12/19 anonim ***** válasza:
89%

* A szerződésben szerepel is minden törvényi hivatkozási pont, így először azt kérném tőlük írásban, hogy milyen jogszabályra hivatkozva mit szeretnének pontosan.

Alá kell támasztani törvényi helyekkel mindent.

2023. aug. 30. 16:37
 13/19 anonim ***** válasza:
83%

Nem kell ám megijedni. Írjon csak az ügyvédje levelet, nulla jelentősége van.

Azt hiszik, hogy az ügyvéd írta levéltől megijedsz ( a legtöbben valóban megijednek) ilyenkor mindjárt kinyílik a buxa.

Beprobalkoznak.

Ignoráld vagy ha akarsz válaszolni az ügyvédnek mailben is megirhatod. Én nem valaszolnêk és ügyvédre sem kolteném a pénzem. Ne menj sehova. Várd ki és rílex.

Akció- reakció.

2023. aug. 30. 18:16
 14/19 anonim ***** válasza:
86%
Így van, majd ha a bíróságtól jön a levél, akkor menj ügyvédhez.
2023. aug. 30. 18:20
 15/19 anonim ***** válasza:
63%
A statikusnak üzend meg valahogy hogy kérje vissza a képzésére fordított összeget az egyetemtől ha még egy fal vastagságát sem tudja felmérni lóf.szt sem ér a diplomája. A 2 éves fiamnak adok két játékot megmondja melyik nagyobb....
2023. aug. 30. 18:39
 16/19 NTBS ***** válasza:
76%

Nincs ilyen, hogy ő visszaköveteli.

Szerintem a szerződésben le van rögzítve, hogy megtekintette és ezek után megvette. A többi az ő baja!

A cserépről meg miért kellene tudnod?

2023. aug. 30. 18:57
 17/19 anonim ***** válasza:
89%
Esélytelen a vevő követelése bíróság előtt. Én nem rohannék ügyvédhez (felesleges kiadás, mondom úgy hogy ügyvédi irodánk van), csak simán és tömören azt válaszolnám, hogy használt x éves ingatlant vettek, megtekintett, szakértő bevonásával ellenőriztetett ingatlant. Kellékszavatosság egyik felsorolt problémára sem vonatkozik. Szép napot XY
2023. aug. 30. 19:22
 18/19 anonim ***** válasza:
83%
Nem kell megijedjni, bepróbálkoztak csak. Ez mezei zsarolás, te meg ha írsz válaszlevelet fenyegesd meg őket az Okfő-nél bepanaszolod őket mert üzletszerűen zsarolnak téged.
2023. aug. 31. 05:40
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell vele foglalkozni.
2023. aug. 31. 08:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!