Utólag visszakövetelt pénz az eladott ház hibái miatt?
Eladtunk egy nagyszülő után örökölt házat, 56 millió forintért. Eltelt 3 hónap és most a vevő írt egy levelet mely szerint 3 millió forintot visszakövetel mert
1. Az egyik fal nem 38-as csak 12-es, el van vékonyítva vagy micsoda...
2. A konyhán és a folyosón felszedték a járólapot és nem beton van alatta hanem mischungba öntött járólap
3. Az udvaron van egy gödör, amiben cserép és hasonló hulladék van
Ez neki +3 millió ft költség és hetek mert nem tudnak addig költözni még le nem betonoznak, ügyvédhez fordul ha nem fizetünk, meg perre megy és igényt tart erre az összegre + a ház szerinte ezek alapján nem is volt reális áron az értékcsökkenést is visszapereli
Ez jogos??? Megyünk mi is ügyvédhez jövőhéten, de addig is érdekelne tapasztalat.
A ház régi, de lakható, ennek tudatában vette meg, az hogy mi volt a járólap alatt én honnan tudjam, vitt oda statikust is, átnézték.. kapott terveket is, azokon beton szerepelt elvileg, de én honnan tudjam mi van a járólap alatt..nem ott éltem, tudta hogy örökölt ház
Tapasztalatok?
11: Ez nem így megy.
Először küldjön ügyvédi felszólítást, ahogy írta is, rögtön meg fogja akkor kapni az ügyvédtől a felvilágosítást, mit nem és mit hogyan követelhet.
JAVÍTÁST követelhet, HA valami a szerződésben mÁskéPP szerepel, mint ahogy mpost találták.
NEKI el fogják hinni, mert kénytelenek. Hülyeséget, jogalap nélkül nem fog ügyvédi felszólításban elküldeni egy ügyvéd.
* A szerződésben szerepel is minden törvényi hivatkozási pont, így először azt kérném tőlük írásban, hogy milyen jogszabályra hivatkozva mit szeretnének pontosan.
Alá kell támasztani törvényi helyekkel mindent.
Nem kell ám megijedni. Írjon csak az ügyvédje levelet, nulla jelentősége van.
Azt hiszik, hogy az ügyvéd írta levéltől megijedsz ( a legtöbben valóban megijednek) ilyenkor mindjárt kinyílik a buxa.
Beprobalkoznak.
Ignoráld vagy ha akarsz válaszolni az ügyvédnek mailben is megirhatod. Én nem valaszolnêk és ügyvédre sem kolteném a pénzem. Ne menj sehova. Várd ki és rílex.
Akció- reakció.
Nincs ilyen, hogy ő visszaköveteli.
Szerintem a szerződésben le van rögzítve, hogy megtekintette és ezek után megvette. A többi az ő baja!
A cserépről meg miért kellene tudnod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!