2+1-es -egybenyíló szobás panel vagy inkább 1+1 szobás panel?
Az első kb 62 nm a második 48-52 nm körül van.
Mindenképp panellakást akarok vásárolni, még a mérete nem lett eldöntve.
Pár millió különbség van a kettő között csak, viszont a 2+1-es panelban az egyik szoba ugye egybenyíl a másik kettővel.
Egyelőre egyedül költöznék és az egyik szobát kiadnám albérletbe, ha 2+1-es volna a szoba akkor lehet, hogy 2 szobában laknék, vagy az egybenyíló szobát is kiadnám ugyanannak a személynek.
Viszont anyagilag kötött a helyzetem.
A 2+1-es amivel többe kerül az annyival kevesebb pénzem is marad felújítási, bútorozási dolgokra. Viszont vannak átlagos állapotúak amikre olyan sokat nem kéne költeni.
Viszont amit mindenképp cserélni szeretnék vásárlás esetén:
- elektromos hálózat (akár 1 millió forint?)
- klíma felszerelése, legalább legyen 2 a lakásban (legtöbb eladóban 1 már van) - 1 klíma beszerelve kb 500.000 Ft?
- konyhai és fürdőszobai vízvezetékek állapotának ellenőrzése, szükség esetén cseréje (erről fogalmam sincs mekkora összeget kell elképzelni)
Bútorból jobb minőséget szeretnék, mert elég hosszú időre tervezek a lakással, viszont nem tudom, hogy mennyire fér bele. Eléggé megdrágult a bútor és azt vettem észre, hogy már egy átlagos minőségű francia ágykeret is 100.000 Ft az olcsóbbik.
Szívesen fogadnám a véleményetek, sajnos nincs kivel megbeszélnem ezeket, így érdekelne mások véleménye. köszönöm!
Mindenképp a nagyobbat venném.
Mi nagyon örülünk, hogy így döntöttünk anno :)
Az árak amit irtál stimmelnek, ezek ennyibe kerülnek.
Árakkal alábecsülsz erősen.
Egyébként én akkorát vennék, amekkora kell. Felesleges a nagyobb, ha elférsz a kisebben is. Nyilván figyelembevéve az életviteledet, mennyi cuccod van, hogyan tárolod stb stb. És inkább fordítanék többet a felújításra, berendezésre, hogy minél komfortosabb legyen.
Persze, ha nem tudnál a szobakiadás beevétele nélkül felszínen maradni, akkor nyilván nem kérdés
Csak azért szeretném kiadni, mert itt vidéken nincs nagy különbség, hogy garzon panellakást veszek, vagy 50-60 nm-est.
Budapesten +1 szoba az +5-10 millió forint, nálunk kb + 2-3 millió.
Egyetemi városban sok a diák, szerintem ha 40-50 ezer forintért kiadom a szobát az is számlával, akkor a rezsit kb kifizetem belőle magamnak egy kis pénz pluszban, plusz legalább volna valami élet a nagy lakásban.
Én is vacillálok, hogy jobban bebútorozzam-e vagy majd idővel szép fokozatosan a fizetésemből félretéve.
De olyan alap dolgok amik mindenképp kellenek, ágy, szekrény, íróasztal, egy olcsóbb forgószék, az ágyba matrac. Szerintem ez 500.000 Ft, 2 szobánál 1 millió.
Nekem mindkettő opció tetszik. Szerény családban nőttem fel, így nincsenek nagy igényeim, ezért nem baj, ha fokozatosan varázsolódna szebbé a lakás.
#3: Pontatlan voltam, a bútorozás a legkevesebb, azt lehet fokozatosan is. Villanyvezetéket viszont nem lehet méterenként cserélni, ahogy éppen összejön egy kis pénz, ahogy lefolyót sem. A másik kérdés meg, idegennel együttélni csak, hogy ne legyen üres a lakás? Azért az sem leányálom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!