Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ha jól sejtem totál beszívtuk...

Ha jól sejtem totál beszívtuk Szegeden a lakásvásárlást?

Figyelt kérdés

Nagyjából 2 évvel ezelőtt vettünk Szegeden egy 29 millió forintos felújított panellakást párommal. A vásárlás után kifizettük a kötelező 4%, ~1,2 millió forint illetéket.

A problémák viszont most jönnek. Tótkomlósról költöztünk Szegedre a jobb infrastruktúra és munka reményében.

Amiből annyi sült ki, hogy párom diplomás végzettséggel nem talál munkát és fél állásban takarítani jár. Én meg férfiként negyed év keresgélés után találtam fröccsöntő üzemben gépkezelői munkát 210.000 Ft nettóért, ami röhejesen hangzik, de rájöttünk, hogy Szegeden ennyire rossz a lehetőség, még akkor is, ha van jobb végzettségünk, hiába, mert szakmai munkát nem találtunk.

Arra a nehéz döntésre jutottunk, hogy eladjuk a lakást, valószínűleg veszteséggel és Budapestre költözünk, mellette lakáshitelt is kell majd felvennünk, nagyjából 10 milliót.

A gondom pedig az, ha jól olvastam, akkor amiért 5 éven belül adjuk el a lakást, nem elég, hogy már kifizettük a 4% illetéket, most újra adóznunk kell a lakás eladása után? Tehát lassan a 2 év alatt többet adózunk be, mint amennyit félreraktunk ezekből az alja fizikai munkákból..

Az meg, hogy a 3. legnagyobb városban ez a lehetőség borzasztó lehangoló.

2023. aug. 27. 11:27
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
29%

* Ja, nem is jól mondom! Az adó regresszív.

Ha a szerzés éve 2021. és az eladás éve 2024., akkor a 15% adónak csak 60%-át kell megfizetni, azaz 60 000 Ft 60%-át, ami 36 000 Ft. (19.)

2023. aug. 27. 23:30
 22/29 anonim ***** válasza:
77%

Győrben tavaly 420 nettót kerestem, ami nem jó,de nem is tragikus.

Kinnt Ausztriában 2250 eurót keresek és van 13. És 14. havi bérem.

És akkor ebben nincs benne a túlóra és a negyedéves bónuszok.

2023. aug. 27. 23:31
 23/29 anonim ***** válasza:
43%

22: És hogy lehet ott munkát kapni?

Mennyire elterjedt a részmunkaidő?

Mi a munkád?

2023. aug. 27. 23:33
 24/29 anonim ***** válasza:
59%

Hát én úgy dolgozom 8+2 órázok

8 órára vagyok bejelentve,de mindennap 2 óra túlórát kell vállalni.

Ez napi 10 óra,heti 40 órában

hétfő-csütörtökig

Péntek-szombat-vasárnap pedig pihenőnap

Benzinkúton dolgozok

C1 német nyelvizsgám van annak idején az audi miatt is kellett

Angolból B2 nyelvizsgám van,de mióta kinnt vagyok szerintem sokat fejlődött,mert rengeteg román,bulgár,török áll meg tankolni akik abszolút nem beszélnek németül,

2023. aug. 27. 23:42
 25/29 anonim ***** válasza:
43%

24*vagyok

Én úgy kerestem munkát,hogy csináltam egy német nyelvű önéletrajzot és elküldtem emailben a kiválasztott benzinkút hálózat címére

2 nap múlva pedig visszahívtak

2023. aug. 27. 23:45
 26/29 anonim ***** válasza:

24: Hát ez nagyon jó!

És akkor úgy találod, C1 szint kell németből ahhoz, hogy magabiztosan szerződjön az ember, eltájékozódjon munkaügyben, meg ilyesmi? Esetleg kétnyelvű munkaszerződést lehet kapni? Vannak magyarok, pl. magyar ügyintézők, ügyvédek, stb., akik segítenek a kétnyelvű adminisztrációban?

Az AUDI-ban kell C1-es német? Az miért?

Privátba is átmehetünk, érdekes nekem ez a téma.:)

2023. aug. 28. 10:33
 27/29 anonim ***** válasza:
86%

Kérdező, ahogy mondták, ne add el,

add ki, és gyertek Pestre albérletbe. Budapest nagyváros, simán elutazhatsz 1,5 órát is a munkahelyedre. Ha jobban kiismeritek magatokat, akkor

érdemes venni csak.

2023. aug. 28. 11:29
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
Szegeden nem lesz jobb a helyzet munkaügyben tapasztalatból mondom, én Szeged mellett éltem, majd Szegeden 6 évet. Szeged csak kitermeli a magasabb iskolázottságú személyeket, de munka már nem igazán van. Én most Kecskeméten élek, bár színvonalban, programokban stb. nem összehasonlítható Szegeddel, de közel van Budapest munka szempontjából.
2023. aug. 28. 21:18
 29/29 anonim ***** válasza:
Vidékiként ìrom: a videk jó része sajnos döglött munkaeropiaci szempontból. Van Győr, Sopron és Ausztriaba való ingazas, Székesfehérvár, Kecskeméten jarmuipar. Esetleg majd meg talán Debrecen lehet jó, ha a BMW és néhány beszallitoja oda telepul. Aztan kB ennyi. Tobbi gyenge.
2023. aug. 29. 16:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!