El-e tudom adni a lakást amin haszonélvezet van?
Sziasztok!
Van egy lakásom, de a haszonélvező nem én vagyok. Az lenne a kérdésem, hogy el-e tudnám adni? Az se baj ha olcsóbban. Elkezdtem felújítgatni, de a környékbeli kölykök állandóan zaklatnak, fenyegetőznek. Persze velük semmit sem lehet tenni, ezért ez lenne a legideálisabb számomra, még akkor is ha albérletbe kell mennem.
Válaszotokat előre is köszönöm!
Hát nem.
A rejtett kamerával készített videofelvétel a büntetőeljárásban bizonyítási eszközként, illetve bizonyítékként felhasználható; polgári perben dönthető el, hogy a felvétel sérti-e valakinek a személyhez fűződő jogait.
Felvétel készítése vagy felhasználása akkor nem minősül visszaélésnek, ha arra közvetlenül fenyegető vagy már bekövetkezett jogsértés bizonyítása érdekében közérdekből vagy jogos magánérdekből kerül sor, feltéve, hogy a felvétel készítése vagy felhasználása a bizonyítani kívánt jogsértéshez képest nem okoz aránytalan sérelmet.
Szóval ezt nyugodtan felveheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!