Banki hitelfelvétel esetén fedezetnek megadhatok-e olyan lakást, aminek én vagyok a tulaja, de van rajta haszonélvezet?
úgy amiatt nem lehetséges, mert ha felvett hitelösszegen tartozás mutatkozik, s az igénylő semmilyen fizetési hajlandóságot nem mutat, akkor a pénzintézet a fedezetnek szolgáló ingatlant, polgári peres eljárás útján árverezésre bocsátja, s a szerzett nyereségből pótolja a kárát
viszont a haszonélvező így úgymond az utcára kerülne, mert nem élhetne jogával
ezért szükséges az ő beleegyezése is, hisz élete végéig, vagy míg le nem mond jogáról, addig beleszólása van
:)
Akkor azt tudod-e esetleg, hogy létezik-e bármilyen kiskapu a haszonélvező beleegyezése nélküli bármire is? (Eladnám a lakásom, a haszonélvezőnek nem tetszik. De ezek szerint még hitelt se vehetek fel rá. Akkor meg vagyok lőve? Valójában nincs is lakásom?)
ehhez inkább már jogász kellene, hogy milyen kibúvó létezik
eladni addig biztos nem tudod, míg haszonélvezője van
amit érdemes megpróbálni, hogy lemondatni a haszonélvezeti jogról
mert a lakásra terhelve csak úgy lehet, ha fedezet nélküli hitelt veszel fel, amit nem fizetsz, s a lakásra terheli a bank, majd a haszonélvező elhunyásával árverezik a lakást, de te azzal se jársz jobban....
a haszonélvezővel kell lezsírozni mindenképp, sajnos pont ez a lényege ennek a jognak, hogy nélküle, az ő terhére ne lehessen intézkedni...
de ha fontos nagyon, akkor a testvéremet megkérdezem, hogy mit mond róla, 3.éves jogász hallgató, és profinak mondható...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!