Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hazassagi vagyonmegosztas...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hazassagi vagyonmegosztas haszonelvezet alatti haznal?

Figyelt kérdés
Parommal tervezzuk az eskuvot. Gyermekunk mar van. 10 evvel ezelott orokoltem egy hazat amin szuloi haszonelvezet van. Hasznalni nem igen hiszem h fogjuk mivel kulfoldon elunk, parom nem magyar. A kerdes ha veletlenul valas lenne akkor a vagyonmegosztasnal kaphat reszt belole? Caak szeretnek elore tajekozodni mivel legutobbi kapcsolatomnal a srac 11honap utan(par evvel ezelott) felet kerte volna (ugyved utjan) es meg penzel is tartozik kozben... Persze nem lett belole semmi!

2014. ápr. 29. 02:58
 1/9 anonim ***** válasza:
90%

Nem! Az a te magánvagyonod!

Szép kis alakkal jártál, ha 11 hónap után így bepróbálkozott nálad :D Jézusom!

2014. ápr. 29. 03:05
 2/9 anonim ***** válasza:
75%

A srác jó pofátlan volt..

Nem, semmi sem járna a házastársadnak válás esetén..

Az a ház mindig a különvagyonod lesz..

Amit esetleg követelhetne, az a házasságotok alatt a házra költött összeg fele, amit a közös vagyonból fizettek...(ami egyrészt kb semmi összeg,másrészt nem is mindig ítelik meg, harmadrészt neketek ez az eset fenn. Sem áll, hiszena nszülőd lakik az ingatlanban..

2014. ápr. 29. 06:35
 3/9 anonim ***** válasza:

Az a te különvagyonod, nem jár belőle semmit, még akkor sem járna, ha a házasság alatt örökölnéd.

(Az már külön téma, hogy nekem mindig fura együtt ez a két gondolat, hogy az esküvőt tervezzük de mi lesz váláskor?)

2014. ápr. 29. 07:41
 4/9 anonim ***** válasza:
50%

3.-hoz fűzve: Kérdező, aki gondol a válásra is, köthet házassági szerződést.

Mért kapna belőle a fiú? Mire gondolsz?

2014. ápr. 29. 07:46
 5/9 anonim ***** válasza:
75%
4-es: ilyen esetben a házassági szerzödésnek semmi értelme, mert a ház így is a kérdezö magánvagyona, ehhez nem kell szerzödés.
2014. ápr. 29. 08:06
 6/9 anonim ***** válasza:
35%
5-ös, légy szíves ne kötözködj, odaírtam, hogy a 3-as zárójelben tett megjegyzése ihlette ezt a mondatomat, és nem a jelenj jogeset!
2014. ápr. 29. 08:09
 7/9 anonim ***** válasza:

3. vagyok

Épp azt írtam, hogy nem jár a fiúnak semmi.

(nekem az a fura, hogy tervezi valaki a holtomiglan holtodiglant, de mégsem biztos benne, hisz már előre azon gondolkodik, hogy mi van ha)

2014. ápr. 29. 08:17
 8/9 A kérdező kommentje:
3as nak! Mint irtam voltam mar ilyen helyzetben. Vele se rovid tavra terveztem. De. Almomban se gondoltam volna hogy olyan ember mint amilyen lett. Egy biztos pontra szeretnek csak szamitani barmit is hozzon a sors. A mai vilagban mar sajnos minden megtortenhet! Szeretnek tanulni a hibambol es inkabb kerdezek elore.
2014. ápr. 29. 09:18
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez a Te külön vagyonod. Válás esetén is az marad.
2014. ápr. 29. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!