Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » El-e tudom adni a lakást amin...

El-e tudom adni a lakást amin haszonélvezet van?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy lakásom, de a haszonélvező nem én vagyok. Az lenne a kérdésem, hogy el-e tudnám adni? Az se baj ha olcsóbban. Elkezdtem felújítgatni, de a környékbeli kölykök állandóan zaklatnak, fenyegetőznek. Persze velük semmit sem lehet tenni, ezért ez lenne a legideálisabb számomra, még akkor is ha albérletbe kell mennem.

Válaszotokat előre is köszönöm!

2023. júl. 31. 16:24
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
100%

Az a helyzet hogy semmire sincs garancia.

Ne hidd hogy csak ott nálad vannak hangoskodó fiatalok. Ez minden városban probléma.

Hacsak nem valami elit helyre költözöl, lehet meg 2 szék közötti a padló is.

2023. júl. 31. 23:42
 32/42 anonim ***** válasza:
80%

Kérdező,

Ne feltétlen hallgass az itteni tanácsokra, sokaknak fogalma sincs, hogy mit beszél. 2-3 millió egy 30 milliós ingatlanért 75 éves haszonélvezővel? Normális ez? Nyilván áron alul lehet eladni, de nem ennyire.

Itt egy cikk, hogy a haszonélvezeti jognak mennyi az értéke:

[link]

Egy 75 éves haszonélvezővel a piaci ár alatti 50%-os ajánlatot simán kaphatsz (nyilván ehhez jól be kell tudni lőni a piaci árat).

2023. aug. 1. 11:22
 33/42 anonim ***** válasza:
75%

Kérdező, ha nekem tőkém lenne, a lakás normális helyen lenne (nem randalírozna ott sem fehérbőrű, sem barnabőrű) és befektetésre keresném (nem arról lenne szó, hogy azonnal költöznöm kéne), akkor én a szokásos piaci ár 70-80%-áért megvenném.

A 75 éves nagymama 5-10 éven belül meg fog halni, de lehet, hogy 2 év múlva már olyan állapotban lesz, hogy ellenőrizni sem tudja, hogy netán albérlő lakik-e ott stb. Szóval eladást kivéve azt csinálhatok a lakással, amit akarok, mert a haszonélvező meg se tudja.

Itt az lesz az értékcsökkentő tényező, ami miatt te is menekülsz onnan: a randalírozó, megfékezhetetlen környékbeli fiatalok. Vannak olyan vidékek, ahol a lakások/házak emiatt eladhatatlanok, tehát a lakóingatlanok forgalmi értéke NULLA forint.

2023. aug. 1. 11:30
 34/42 A kérdező kommentje:
Nem a hangoskodással van probléma, hanem a zaklatással. Azt se tudom, hogy jönnek be a lépcsőházba. Sose bántottam őket, akkor se mikor az ablak alatt hallgatták a zenét.
2023. aug. 1. 12:04
 35/42 anonim ***** válasza:
35%

Tegyel hangszigetelest az ajtora ,ablakra redonyt.

Lehetkapni suru racsot vagy betoresbiztos foliat.

Add ki feketen . Sose bizonyitja be a nagymama,h a berloid nem a veled egyutt lako barataid. Sose valljatok be ,h ok fizetnek neked.

Zarcsere alap. Egy oreg nem fogja feltorni a zarat. Rendor meg nem jon oda ,mert mar sokat jottek a kolykok miatt idealis helyzet.

Diakoknak add ki,oket nem zavarja talan a hangoskodas

2023. aug. 1. 12:25
 36/42 A kérdező kommentje:

Már az alapból fent lévő rácsra is rácsot raktam, igaz ezt konkrétan nem miattuk hanem a macska miatt, hogy ne menjen ki.

Tegnap este a ház falát csapkodták vascsővel, tehát az ablak és ajtó szigetelése nem lenne teljes megoldás sajnos.

2023. aug. 1. 15:02
 37/42 anonim ***** válasza:
77%
Ez nem értem. Rendőrség nincs arra felé? Felvétel?
2023. aug. 1. 16:57
 38/42 A kérdező kommentje:
Rendőr lett már rájuk hívva, elszaladtak. Már a gyámügynek is írtam, hátha tudnak tanácsolni valamit, de még nem kaptam választ. Nem tudom lenne-e értelme felkutatni a szülőket, bár kötve hiszem ha egész nap kint vannak a gyerekek.
2023. aug. 1. 17:04
 39/42 anonim ***** válasza:
31%
Akkor csak simán vedd fel, ahogy ott garázdálkodnak. Töltsd fel őket Fb-re,YouTube-ra meg minden fórumra, csak felfigyel rá valaki. Küld be a sorozatos felvételetek a Fókusznak, Sváby András próbálkozz. Nehogy már bűnöző tinik miatt kelljen költözni. Ja és azt nem hiszem h a szomszédaidat sem zavarja, fogjatok össze.
2023. aug. 1. 17:52
 40/42 A kérdező kommentje:

Közösségi oldalakra nem lehet feltölteni a személyiségi jogok miatt, jó nagy büntetést is adnak érte.

A szomszédokat is zavarja, főleg amelyiknek bedobták az ablakát.

2023. aug. 1. 17:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!