El-e tudom adni a lakást amin haszonélvezet van?
Sziasztok!
Van egy lakásom, de a haszonélvező nem én vagyok. Az lenne a kérdésem, hogy el-e tudnám adni? Az se baj ha olcsóbban. Elkezdtem felújítgatni, de a környékbeli kölykök állandóan zaklatnak, fenyegetőznek. Persze velük semmit sem lehet tenni, ezért ez lenne a legideálisabb számomra, még akkor is ha albérletbe kell mennem.
Válaszotokat előre is köszönöm!
Az a helyzet hogy semmire sincs garancia.
Ne hidd hogy csak ott nálad vannak hangoskodó fiatalok. Ez minden városban probléma.
Hacsak nem valami elit helyre költözöl, lehet meg 2 szék közötti a padló is.
Kérdező,
Ne feltétlen hallgass az itteni tanácsokra, sokaknak fogalma sincs, hogy mit beszél. 2-3 millió egy 30 milliós ingatlanért 75 éves haszonélvezővel? Normális ez? Nyilván áron alul lehet eladni, de nem ennyire.
Itt egy cikk, hogy a haszonélvezeti jognak mennyi az értéke:
Egy 75 éves haszonélvezővel a piaci ár alatti 50%-os ajánlatot simán kaphatsz (nyilván ehhez jól be kell tudni lőni a piaci árat).
Kérdező, ha nekem tőkém lenne, a lakás normális helyen lenne (nem randalírozna ott sem fehérbőrű, sem barnabőrű) és befektetésre keresném (nem arról lenne szó, hogy azonnal költöznöm kéne), akkor én a szokásos piaci ár 70-80%-áért megvenném.
A 75 éves nagymama 5-10 éven belül meg fog halni, de lehet, hogy 2 év múlva már olyan állapotban lesz, hogy ellenőrizni sem tudja, hogy netán albérlő lakik-e ott stb. Szóval eladást kivéve azt csinálhatok a lakással, amit akarok, mert a haszonélvező meg se tudja.
Itt az lesz az értékcsökkentő tényező, ami miatt te is menekülsz onnan: a randalírozó, megfékezhetetlen környékbeli fiatalok. Vannak olyan vidékek, ahol a lakások/házak emiatt eladhatatlanok, tehát a lakóingatlanok forgalmi értéke NULLA forint.
Tegyel hangszigetelest az ajtora ,ablakra redonyt.
Lehetkapni suru racsot vagy betoresbiztos foliat.
Add ki feketen . Sose bizonyitja be a nagymama,h a berloid nem a veled egyutt lako barataid. Sose valljatok be ,h ok fizetnek neked.
Zarcsere alap. Egy oreg nem fogja feltorni a zarat. Rendor meg nem jon oda ,mert mar sokat jottek a kolykok miatt idealis helyzet.
Diakoknak add ki,oket nem zavarja talan a hangoskodas
Már az alapból fent lévő rácsra is rácsot raktam, igaz ezt konkrétan nem miattuk hanem a macska miatt, hogy ne menjen ki.
Tegnap este a ház falát csapkodták vascsővel, tehát az ablak és ajtó szigetelése nem lenne teljes megoldás sajnos.
Közösségi oldalakra nem lehet feltölteni a személyiségi jogok miatt, jó nagy büntetést is adnak érte.
A szomszédokat is zavarja, főleg amelyiknek bedobták az ablakát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!