El-e tudom adni a lakást amin haszonélvezet van?
Sziasztok!
Van egy lakásom, de a haszonélvező nem én vagyok. Az lenne a kérdésem, hogy el-e tudnám adni? Az se baj ha olcsóbban. Elkezdtem felújítgatni, de a környékbeli kölykök állandóan zaklatnak, fenyegetőznek. Persze velük semmit sem lehet tenni, ezért ez lenne a legideálisabb számomra, még akkor is ha albérletbe kell mennem.
Válaszotokat előre is köszönöm!
De akkor miért ragaszkodik a haszonélvezethez? Itt azért vele is van gond akkor, nem csak a környékkel.
De mindegy, mint azt leírták eladhatod, haszonélvezettel terhelten. A gond ott lesz, hogy az új tulaj odaköltözni nem tud, így a rezsit sem hajlandó fizetni majd. Ha nagymamádon próbálja behajtani, akkor talán észbe kap, és lemond a haszonélvezeti jogáról, de addigra a kapcsolatotok már nem lesz a régi (sem).
75 éves a haszonélvező?
Én a helyedben türelmesen várnék, míg megszűnik a haszonélvezet.
Hát, akkor lépj. Kérdezz rá esetleg ingatlanosnál, mennyiért lehet továbbadni, és hagyd.
A furcsa helyzet, hogy ki is dobhat, de Te meg eladhatod. Habár onnantól, hogy ő engedte, hogy Te ott lakj, téged kitenni is baromi nehéz lenne neki. Viszont ha úgysem bírsz ott meglenni, akkor eladhatod. De azt is megteheted, hogy ott hagyod üresen, aztán fizesse a rezsitartozást, aztán idővel úgyis tied lesz az egész lakás.
Szerintem ne herdáld el a lakást pár fiatal miatt, akik a nyári szünetben nyilván vérszemet kaptak. Jelentős vételár csökkentő tényező az is, ha "rossz környék", vagyis ha ordibáló tinik ülnek a tömb előtt minden érdeklődő érkezésénél és az is, hogy haszonélvezettel terhelt, ami szinte erősebb, mint a tulajdon jog.
Ha a haszonélvező meghal, akkor egy jelentős árcsökkentő tényező kiesik.
Esetleg add ki és a bérleti díjból vegyél ki máshol, mást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!