Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » El-e tudom adni a lakást amin...

El-e tudom adni a lakást amin haszonélvezet van?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy lakásom, de a haszonélvező nem én vagyok. Az lenne a kérdésem, hogy el-e tudnám adni? Az se baj ha olcsóbban. Elkezdtem felújítgatni, de a környékbeli kölykök állandóan zaklatnak, fenyegetőznek. Persze velük semmit sem lehet tenni, ezért ez lenne a legideálisabb számomra, még akkor is ha albérletbe kell mennem.

Válaszotokat előre is köszönöm!

2023. júl. 31. 16:24
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
100%
De most a nagymamáddal együtt laksz ott?
2023. júl. 31. 18:33
 22/42 A kérdező kommentje:
Nem. Ő a város másik felében lakik.
2023. júl. 31. 18:39
 23/42 anonim ***** válasza:
100%

De akkor miért ragaszkodik a haszonélvezethez? Itt azért vele is van gond akkor, nem csak a környékkel.

De mindegy, mint azt leírták eladhatod, haszonélvezettel terhelten. A gond ott lesz, hogy az új tulaj odaköltözni nem tud, így a rezsit sem hajlandó fizetni majd. Ha nagymamádon próbálja behajtani, akkor talán észbe kap, és lemond a haszonélvezeti jogáról, de addigra a kapcsolatotok már nem lesz a régi (sem).

2023. júl. 31. 19:21
 24/42 A kérdező kommentje:
Eddig sem volt jó a kapcsolatunk, ez már nem fog rajta változtatni. Azért ragaszkodik hozzá, hogy ne tudjam eladni, de már fenyegetőzött, hogy kirak.
2023. júl. 31. 19:38
 25/42 anonim ***** válasza:
90%

75 éves a haszonélvező?

Én a helyedben türelmesen várnék, míg megszűnik a haszonélvezet.

2023. júl. 31. 20:23
 26/42 anonim ***** válasza:
31%

Hát, akkor lépj. Kérdezz rá esetleg ingatlanosnál, mennyiért lehet továbbadni, és hagyd.

A furcsa helyzet, hogy ki is dobhat, de Te meg eladhatod. Habár onnantól, hogy ő engedte, hogy Te ott lakj, téged kitenni is baromi nehéz lenne neki. Viszont ha úgysem bírsz ott meglenni, akkor eladhatod. De azt is megteheted, hogy ott hagyod üresen, aztán fizesse a rezsitartozást, aztán idővel úgyis tied lesz az egész lakás.

2023. júl. 31. 20:28
 27/42 A kérdező kommentje:
Azért nem hagyhatom csak úgy ott, mert nekem van szerződésem a szolgáltatókkal. Vagy ilyen esetben is tőle akarnák behajtani?
2023. júl. 31. 20:43
 28/42 anonim ***** válasza:
82%
Lemondod a szolgáltatásokat. Ezt gáz és villany esetében megteheted. A közös költség az más tészta. Azt ha a haszonélvező nem fizeti akkor a tulajdonoson behajtható. Szemétdíj és víz marad a kérdés. Persze lehet, hogy benne van mindkettő a közös költségben. Attól függ.
2023. júl. 31. 21:13
 29/42 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem ne herdáld el a lakást pár fiatal miatt, akik a nyári szünetben nyilván vérszemet kaptak. Jelentős vételár csökkentő tényező az is, ha "rossz környék", vagyis ha ordibáló tinik ülnek a tömb előtt minden érdeklődő érkezésénél és az is, hogy haszonélvezettel terhelt, ami szinte erősebb, mint a tulajdon jog.

Ha a haszonélvező meghal, akkor egy jelentős árcsökkentő tényező kiesik.

Esetleg add ki és a bérleti díjból vegyél ki máshol, mást.

2023. júl. 31. 22:41
 30/42 anonim ***** válasza:
77%
#29: csak a haszonélvező tudja kiadni.
2023. júl. 31. 22:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!