Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miből van az embereknek 40-50...

Miből van az embereknek 40-50 millió forintjuk ház vásárlásra?

Figyelt kérdés

32F vagyok. Átlag felett keresek, Pesten élek.

Az évek folyamán sok lemondással, de sikerült összeszednem 8 milliót, amit önerőként akarok felhasználni, kb 27-28 milliós lakást/házat tudok venni belőle. De ennyi pénzért nincs normális ingatlan nem hogy Pesten, még 60 km-es körzeten belül sem... max Pilisen találtam, ami meg egy cigánytelep.

Normális élhető városban (Pesthez közel) ami normális ingatlan, 40 milliónál kezdődik alsóhangon, de inkább az 50hez közelit. És azt nem értem, a halandó embereknek miből van erre pénzük? Vagy mindenki felvette a csokot meg babavárót?

2023. jún. 27. 15:14
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

10es.

Értem az okoskodó kommented, de anélkül hogy az adott embernek az életéről tudnál valamit, ne írj.

18 éves korom óta albérletben élek. Nincs családi támogatás, sem szülői segítség. Nincs évi 800 ezres prémium, ezt honnan szoptad ki? Felét adják.

450-500at megkeresel, aminek csak a fele a lakhatás, és meg nem ettél, nem mentél sehova, nem tankoltál. Miről beszélsz?

Az ilyen emberek mint te, egy pillanat alatt feltud idegesíteni, aki gondolom még mindig otthon lakik anyucival vagy 30 éves koráig minimum ott lakott és még a seggét is törölték.

2023. jún. 28. 08:36
 12/22 anonim ***** válasza:
43%

"450-500at megkeresel, aminek csak a fele a lakhatás"

Abból az infóból lehet gazdálkodni, amit megadnak.

Elsőre talán nem leszúrni kéne azt, aki nekiállt segíteni neked.

ezzel a hozzáállással sok falba fogsz ütközni.

Akkor ebbe kapaszkodnék bele a helyedbe, hogy ennek ne legyen a fele a lakhatás. Prémiumlakást adok ki az Astoriánál, 100-ért vették ki, nincs egy éve, hogy megemeltem. 2 főnek is kényelmes.

Rezsi + kktg 15 000 összesen.

+ net.

Most meg kell küzdeni érte, de vagyogat 110-120-ért prémium lokációban színvonalas 1-2 fős lakás, 1 fős meg pláne.

Esetedben erre tudnál gyúrni.

Én utoljára 15 éve dolgoztam gyík közgyűjteményi dolgozói fizetésért, ami mostanra talán nettó 120 köré emelkedhetett, de évi 300 000 jutalmunk még nekünk is megvolt (2001-2009), ez most 1 millió környékén lehet minimum.

Más hivatalokban negyedévente szokás a többmilliós jutalom, még a XX. század végén évfolyamtársaim, akik amúgy minimálbért kaptak, mesélték, abból gyűjtöttek össze lakásra.

2023. jún. 28. 08:52
 13/22 anonim ***** válasza:
71%

Más: ha 18 évesen egyedül vagy, akkor vagy életkezdési támogatást kell kapj az államtól, vagy árvaellátást, vagy örököltél valamit.

Ez esetedben hogy van? Családban nőttél fel vagy állami gondozásban?

Amit kispóroltál, mindenképp fektesd be!

2023. jún. 28. 08:54
 14/22 anonim ***** válasza:
28%

"De ennyi pénzért nincs normális ingatlan nem hogy Pesten, még 60 km-es körzeten belül sem... "

Különben vagyogatnak, csak nem tudom, kell-e ingáznod Pestre és hova.

Én 13-17 M közötti lakásokat nézegetek kb. 60 km-re Pesttől, ahova megy volán busz átszállás nélkül is.

Ház az tényleg drágábban van, 20 fölött.

De én 3-7 szobásakat nézek, 1 főre olcsóbban lehet hogy van.

Hol nézegeted naponta?

2023. jún. 28. 09:01
 15/22 anonim ***** válasza:
16%

Tessék:

Most az szokásos alkupróbálkozás 15-35 %.

[link]

[link]

2023. jún. 28. 09:08
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Első körben neked szerintem nincs családi házra szükséged még. Vegyél egy kis lakást, fizesd ki a hitelét, majd utána gondolkozz a következő lépcsőben, amikor az már reális. A legtöbben így csinálják.

Szintén 32 vagyok, igaz van egy férjem, akivel közösen próbálunk boldogulni. 6 éve vettük meg a lakásunkat minimális önerővel, akkor 2 éve dolgoztam. A férjem több, de sokáig eltapsolta minden bevételét, így kvázi ugyanonnan indultunk. Nyilván akkor sokkal kedvezőbb környezet volt, 3,2 azaz 3,2 millió forint volt az önerőnk. Ez azt jelentette, hogy konkrétan kifordítottuk a zsebünket, egy fillér sem maradt benne...

Ha 18 éves korod óta dolgoztál, akkor 25-6-7 éves korodra te is megtehetted volna, hogy peremkerületben vegyél 13-16 millióért egy lakást. Valószínű már rég ki is fizetted volna.

Mi fél éve költöztünk tovább családi házba, agglomerációban. Ez volt a cél, a lakás csak egy köztes lépcsőfok volt.

Nem jártunk jól, mert a lakásunkat lehet, hogy 40 millióért tudtuk eladni, de arányaiban sokkal többet költöttünk a családi házra is, mint költöttünk volna 5-6 éve. Ez van. De nekünk pl. innen van/volt 40 milliónk.

2023. jún. 28. 10:03
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Székesfehérváron nézz szét. 25-40millió körül mozognak a lakások, és ebben az árban már tégla lakást is találsz.

Megyeszékhely, pesttől kb 40p, jó vonatközlekedés, M7 autópálya. Minden megvan ebben a városban ami a hétköznapokhoz szükséges, szükség esetén el is tudod adni belátható időn belül a lakást.

2023. jún. 28. 12:11
 18/22 anonim ***** válasza:
15%
Lepontozhat a sok csóró proli, ettől még a 40-50 millió nem elérhetetlen összeg. A legtöbb ismerősömnek ettől nagyobb értékű lakása van, pedig nem toltak alájuk semmit. Nyilván nem gyári munka 12 órában, de nem is a végtelen gazdagság jele.
2023. jún. 28. 16:40
 19/22 anonim ***** válasza:
27%

"450-500at megkeresel, aminek csak a fele a lakhatás, és meg nem ettél, nem mentél sehova, nem tankoltál. Miről beszélsz?"

Jó, hát aki ennek az összegnek a felét elszórja csak a lakhatásra az miről panaszkodik? Hol a lemondás? A lemondás az, hogy otthon laksz, vagy szobát bérelsz.

2023. jún. 28. 16:44
 20/22 anonim ***** válasza:
30%
Tökölön nézz szét, ott már találsz ennyiért normális lakást
2023. jún. 28. 18:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!