Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Honnan van az embereknek csak...

Honnan van az embereknek csak magàn csalàdi hàzra 80 milliojuk felhuzni egy telken pillanatok alatt?

Figyelt kérdés

Fiatalok, teljesen rendes magyar csalàd szép gyerekekkel.

Szoval ha a hodàlyra van ennyi pénzük akkor magàt a megélhetést felszamitva még több van es folyamatosan befolyo.

Kétlem hogy mindenki lottot nyert volna

Nem tudok elkepzelni olyat sem hogy apuka külföldön lenne mérnök, itthon élnek.

#100 millio #folyamatos nagy bevétel
2020. jún. 4. 19:00
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Hitelből és örökölt pénzből gondolom.
2020. jún. 4. 19:02
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell hozzá nagy vállalkozás, hogy felhúzz egy 80 milliós házat.

2 főre olyan 1,5-,2 milliós havi bevétellel már teljesen kalkulálható, nem nagy csoda, jól fizetett alkalmazottként (felsővezető, informatikus) is racionális.

Ha örökölsz Pesten egy belvárosi lakást, akkor pedig már meg is van.

2020. jún. 4. 19:10
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Egy relatív jól menő vállalkozással és 1-2 jól megfogott munkával simán össze jön rengeteg pénz.

Nyilván valahol alap, hogy nem minimálbérre bejelentett alkalmazottnak kell lenni, hanem önállóan kell működni.

2020. jún. 4. 19:10
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy 80 millió manapság már nem "drága" egy nagyobb családi házra, tekintve, hogy manapság egy szaros felújítandó 1 szobás panel is 18-20 millióról indul.
2020. jún. 4. 19:12
 5/15 anonim ***** válasza:
62%

Igen, értékes telken hamar elszalad 80 millió legkevésbé sem nagy összeg ingatlan mércén vizsgálva.

Nagyságrendileg a szüleim is ennyiből építkeztek.

Szép, modern, geoterm falfűtéses ház remek terasszal és szép kerttel, oldalt egy kis "cselédlakással", ha öregkorukra gondozásra lesz szükségük.

De ezen felül semmi különös, nincs fedett wellness egy teraszon lévő jacuzzit és párszázezres szaunát leszámítva.

2020. jún. 4. 19:17
 6/15 anonim ***** válasza:
64%

Munkából van.

Neked (és a többségnek) a munka az a szükséges rosszat jelenti, hogy alkalmazottként dolgozol valahol 8-17ig (vagy helyettesítsd be az alkalmazotti munkaköröd és beosztásod), és 17:00-kor már kiesik a szerszám a kezedből.

Nekik meg azt, hogy vállalkozás indítanak, kockáztatják mindenüket, 3-4-5 évig napi 15 órát tolnak bele az év 365 napján, nincs nyaralás, nincs új kocsi, nincs starbucks, nincs rolex.. mindent visszaforgatnak.

Csak ezek kívülről nem látszanak. Nem látszik az, hogy főállása után hajnali kettőig melózik, sem az hogy a hétvégéit erre áldozza, azt se veszik észre az emberek, hogy nem volt nyaralni az elmúlt 5 évben.

Aztán jönnek az ilyen kérdések, hogy "miből telik neki erre?"

2020. jún. 4. 20:11
 7/15 anonim ***** válasza:
77%

Hagyjuk már ezt a hülyeséget, utolsó...

Nekem is vannak ilyen ismerőseim, és nem, nem bátor vállalkozók, akik évekig lemondanak minden luxusról a jólétért cserébe, épp ellenkezőleg, jellemzően újgazdagok, akiknek a szüleik meggazdagodtak a privatizáció idején és az ilyen családi házat felhúzó fiatalokat ők finanszírozzák, illetve általában a családi vállalkozásban dolgoznak.

2020. jún. 4. 20:17
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt gyanítom, hogy vállalkozásuk van. Nyilván nem garantált a nyereség, de ha viszonylagos hiányszakmád van és értesz is hozzá minimálisan akkor nem lehet nagy gond. Két ismerősömnek van egy kertépítős/favágós vállalkozása amiben dolgoztam rövidebb ideig. Nevetséges pénzeket kértek el az ügyfelektől, néha már nekem égett a pofámról a bőr, én persze órabérben voltam. Céginfón néztem a tavalyi bevételüket, inkább le se írom... persze ők állandóan éjjel nappal dolgoznak, szerintem ez egy idő után már függőséget is okoz, amikor tudod, hogy milyen sokat ér pénzben a munkád és nem állsz le vele.

Már rég nem dolgozok ott és most is alkalmazott vagyok. Egy saját ház szerintem örökre álom marad, de sajnos még nem találtam olyan munkát ami ne venné el az életkedvem szóval nem dolgoznék éjszakába nyúlóan vagy hétvégén.

2020. jún. 4. 20:21
 9/15 anonim ***** válasza:
66%

Egyik nagyszülőmtől feltehetően a közel jövőben kb 50 milliót fogok örökölni.

Régi de nagy háza van, nagyon nagy telekkel. Plusz még a falu szélén van telke. Nagypapám már meghalt ő rám hagyta a felét és idő kérdése hogy nagymamám is meghal.

Ők nem voltak kifejezetten gazdagok. Nagypapám a tej üzemben dolgozott munkásként, nagymamám meg még fiatalon ment a falu szélé különféle földeken napszámosként dolgozni.

Viszont egész életük alatt ezt összehordták a semmiből, így elképzelhető hogy majd én is tudok ilyen szintű házat örökség + saját jövedelemből. (Jó fizetés potenciállal járó egyetemi szakon vagyok)

2020. jún. 4. 20:53
 10/15 A kérdező kommentje:

En nem hiszem, hogy ez egyszeri fix pl örökölt összeg. Mert azért fenntartani is kell, aztàn renovàlni stb, es senki nem verné el mindenét egy hàzra az utolso garasig, mert mellette megélni is kell.

Szoval kétlem hogy 80 millios hàzban pl a gyerekek àllami oviba jàrnak es nyelvet sem tanulnak vagy trabantjuk lenne meg turis ruhàik.

Szoval egy 80 millios hàz egy èletszinvonallal együtt jàr.

Ami pedig folyamatos nagyösszegü es nagyszàzalékban biztos bevételt nyujt. Itt Mo-n.

De talàn vàllalkozàs tényleg a vàlaszokbol.

Csak azt nem értem iskolàkban miért nem erre tanitjàk az embert a millio "irodalmi" magolos cucc helyett

2020. jún. 4. 21:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!