Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miből van az embereknek 40-50...

Miből van az embereknek 40-50 millió forintjuk ház vásárlásra?

Figyelt kérdés

32F vagyok. Átlag felett keresek, Pesten élek.

Az évek folyamán sok lemondással, de sikerült összeszednem 8 milliót, amit önerőként akarok felhasználni, kb 27-28 milliós lakást/házat tudok venni belőle. De ennyi pénzért nincs normális ingatlan nem hogy Pesten, még 60 km-es körzeten belül sem... max Pilisen találtam, ami meg egy cigánytelep.

Normális élhető városban (Pesthez közel) ami normális ingatlan, 40 milliónál kezdődik alsóhangon, de inkább az 50hez közelit. És azt nem értem, a halandó embereknek miből van erre pénzük? Vagy mindenki felvette a csokot meg babavárót?

2023. jún. 27. 15:14
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon kevés embernek van pénze ingatlanra. Egyedülállóként pedig pláne nehéz. De ez mindig is így volt. Sokan eladják a régi házukat, és vesznek belőle + egy kis megtakarításból egy újabbat.
2023. jún. 27. 15:19
 2/22 anonim ***** válasza:
73%
A fizetésük bizonyos részét félreteszik és azt gyűjtik. Sokan az önerű megléte után hitelt vesznek fel és úgy vásárolnak ilyen ingatlant. Amúgy jó lenne definiálni a "normális ingatlant".
2023. jún. 27. 15:35
 3/22 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Hitel örökség családi segítség.
2023. jún. 27. 16:20
 4/22 anonim ***** válasza:
87%

Tegyük fel valakinek a havi bevétele 450.000 Ft (értelmes szakmával nem elérhetetlen, diploma sem kell hozzá). Céges busz, olcsó hobbi, kisszoba a szülőknél, anyu babfőzeléke. Visszafogott élettel (ami leginkább a normális lenne?) havi 250-et simán félre lehet tenni.

Évente 3 milla, 5 év után már 15 milliónál jár. És ez csak közönséges folyószámlapénz. Ebbe-abba befektetve kamatos kamattal számolva akár 20 millió is összejöhet mindenféle varázslás nélkül.

Van egy barátom, autóval jár giroszozni minden nap, síelés télen, nyáron tengerpart, meg még egy-két fesztivál, legújabb iphone. Hát így tényleg örökre az albérletben ragad, pedig jóval többet keres, mint havi 450.

2023. jún. 27. 18:47
 5/22 anonim ***** válasza:
94%

"És azt nem értem, a halandó embereknek miből van erre pénzük?"

Nincs rá pénzük az embereknek, ezért vásárolnak a legtöbben hitelből.

2023. jún. 27. 20:18
 6/22 anonim ***** válasza:
42%

40-50 millió azért nem feltétlenül elérhetetlen összeg, főleg ha van párja valakinek esetleg jogosult támogatásokra (babaváró, csok, kedvezményes hitelek).

Ráadásul annyira átlag feletti nem lehet az a kereset amivel évek alatt csak 8 millió jön össze sok lemondás árán.

2023. jún. 27. 22:42
 7/22 anonim ***** válasza:
100%

#4 Én gyakorlatilag azt csináltam, amit írtál.

Olyan 5-6 év alatt 4-500 ezres fizetéssel összegyűjtöttem 15+ millió Forintot (úgy, hogy mellette valamennyit költöttem is, volt diákhitelem amit vissza kellett fizetni, jogsit csináltam, egészségügyi beavatkozás, stb).

Be is volt fektetve a pénz egy része, így lett 15+ millióm. Én mondjuk relatív alacsony hitelt vettem fel, nem nagy összeg 10 millió, nem is belvárosi lakásban lakom, viszont így számolva még pár év és simán visszafizetem a hitelt, így lesz egy teljesen saját lakásom.

Vagy nem fizetem vissza, mert fix kamatozású és gyakorlatilag szobaáron van egy teljes lakásom.

2023. jún. 27. 22:49
 8/22 anonim ***** válasza:
83%
Hát a babaváro 11 Misije sztem sok esetben ilyenkor megy az önrészbe egy az egybe bele a félretett pénzük melle . Nem mindegy, hogy vkinek 8 misi onresze van mint neked, vagy babavaroval 20. Ez van.
2023. jún. 28. 05:46
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

Saját meglévő lakóingatlan eladásából, kedves Kérdező.

Nekem ha kéne egy családi ház, akkor eladnám a pesti 50-75 milliós lakásomat, felturbóznám arra a legjobb állapotra, amire csak van pénzem, megcsinálnám a legjobb marketingtrükköket és 2 héten belül eladnám. Abból venném a családi házat.

2023. jún. 28. 08:23
 10/22 anonim ***** válasza:
34%

"Az évek folyamán sok lemondással, de sikerült összeszednem 8 milliót, amit önerőként akarok felhasználni, kb 27-28 milliós lakást/házat tudok venni belőle."

Most is laksz valahol, annak az ingatlannak az eladási árával is kell kalkulálni.

Ha szüleidnél laksz és van saját szobád, az nyilván a tied, neked adták már kicsi korodban, esetleg kamasz korodban azért költöztetek el nagyobba, hogy nagyobb életteret ajándékozzanak neked, tehát a tied.

Ezt tisztázzátok, mert elképzelhető, hogy ez magától érdeklődő számukra, csak neked nem.

Az átlag szülő mindenét odaadná a gyerekének, a fél karját is.

Ha van családi megtakarítás, azt is valószínű hajlandók lennének beletolni.

Azután akkor számold ki a rád eső négyzetmétereket, nézd meg annak a mostani forgalmi értékét.

Ingatlanmozgatás az mindig többgenerációs családi projekt.

Majdnem senki nem tud venni anélkül, hogy el ne adná a meglévőt.

De az is érdekes részlet, átlag feletti keresetből mért nem tudtűl többet kispórolni?

Jutalmakat nem szoktál kapni évente legalább egyszer?

Legyen mondjuk évi egyszer 800 000 Ft jutalom, csak abból megvan 8 M 10 év alatt.

Ezen felül egy átlag feletti fizetésből, legyen mondjuk nettó 450 000, havi 300 000-t el illene tudni tenni annak, aki lakásra gyűjt.

2023. jún. 28. 08:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!