Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mit gondoltok, hogy a "városi"...

Mit gondoltok, hogy a "városi" csok kivezetése és a babaváró szigorítása mellett, hogy fognak változni az árak? Emberek előnyben fogják részesíteni vidéket?

Figyelt kérdés
2023. jún. 23. 10:39
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Nincs minden településen csok, én s ilyen helyre építkeztem. Pedig megyeszékely bevárosa tőlem 16 km, város tábla 12 km. És az az érdekes, hogy a falu mellett lévő falvak közül összesen 2 nem csokos a 12 ből, és ettől függetlenül az eladó házak semmivel sem olcsóbbak. Azért választottam a falut mert itt is nőttem fel, és csokot pedig nem akartam felvenni.

Egyszerűsítve a lakosság számához viszonyított gyerekek számának aránya határozza meg, hogy csokos a falu, vagy nem.

2023. jún. 24. 07:15
 12/16 anonim ***** válasza:
Én egy 10-15 % árcsökkenést ezek nélkül is mertem volna tippelni, aztán kitudja hogy mi lesz. Elvileg 2 - 6 % mar most is van ha jól emlékszem a netes cikkekre.
2023. jún. 24. 09:23
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Alapjáraton csökkenő tendeciát kellene mutatnia az áraknak az elkövetkező pár évben. Minden addig emelkedik amíg van rá érdeklődés/kereslet.

Ha már kivezetik a CSOK-ot az embereknek dolgozni kell az önerő végett, magyarul több idő mire eladnak egy házat/lakást, ami lefele szoríthatja az árakat. Ez nem azt jelenti hogy a 30mFt-os ház lesz majd 10mFt hanem mondjuk 25mFt.

A másik, amíg a bérek nem mennek fel annyira mint 7-8 évvel ezelőtt az akkori árakhoz képest addig szintén stagnálás lesz vagy csökkenés a piacon. De ennek kell 2-3-4 év is mire oda jutunk. Aki most 25 éves az majd 30 éves kora fele talán tud venni ingatlant anélkül hogy 30 évre adósítaná el magát.

2023. jún. 24. 10:45
 14/16 anonim ***** válasza:

Ahhoz, hogy 5000 fő alatti településre akarjon valaki költözni családdal, dolgozó felnőttként, gyerekekkel, meg kell teremteni ott is a legfontosabb dolgokat, munkalehetőség, iskola, óvoda, orvos... stb. A többség ha ki is költözik városokból, az agglomerációba megy, mert ha más nem, a munkája a városhoz köti.

Egyébként kíváncsi leszek, mi fog történni.

2023. jún. 26. 11:05
 15/16 anonim ***** válasza:

Általában az a jellemző, hogy az emberek a hozzájuk közel eső nagyobb városokban dolgoznak pl: Sopron, Mosonmagyaróvár, Győr, Veszprém, Tata, Tatabánya.

Na most ezeket 5000 fő alatti települések veszik körül. Nem néhány, hanem rengeteg. pl: 25 km-ről bejárni kocsival Győr iparipark Audiba dolgozni átlag 25 perc, Szabadhegyről bejutni Audiba 20-30 perc (függ az utcától). De a Győrpláza tőlem 16 km 20 perc, ebből 8-9 perc a Győr tábla.

Győr agglomerációjában Győrszentivánon és Győrújbaráton kívül talán minden település csok képes!

2023. jún. 26. 11:37
 16/16 anonim ***** válasza:

4+

KSH statisztikai adatok!

Csorna lakossága 10000+ főleg családiházakban laknak az emberek, és ez minden hasonló városra jellemző.

2023. jún. 26. 11:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!