Mit gondoltok, hogy a "városi" csok kivezetése és a babaváró szigorítása mellett, hogy fognak változni az árak? Emberek előnyben fogják részesíteni vidéket?
Nincs minden településen csok, én s ilyen helyre építkeztem. Pedig megyeszékely bevárosa tőlem 16 km, város tábla 12 km. És az az érdekes, hogy a falu mellett lévő falvak közül összesen 2 nem csokos a 12 ből, és ettől függetlenül az eladó házak semmivel sem olcsóbbak. Azért választottam a falut mert itt is nőttem fel, és csokot pedig nem akartam felvenni.
Egyszerűsítve a lakosság számához viszonyított gyerekek számának aránya határozza meg, hogy csokos a falu, vagy nem.
Alapjáraton csökkenő tendeciát kellene mutatnia az áraknak az elkövetkező pár évben. Minden addig emelkedik amíg van rá érdeklődés/kereslet.
Ha már kivezetik a CSOK-ot az embereknek dolgozni kell az önerő végett, magyarul több idő mire eladnak egy házat/lakást, ami lefele szoríthatja az árakat. Ez nem azt jelenti hogy a 30mFt-os ház lesz majd 10mFt hanem mondjuk 25mFt.
A másik, amíg a bérek nem mennek fel annyira mint 7-8 évvel ezelőtt az akkori árakhoz képest addig szintén stagnálás lesz vagy csökkenés a piacon. De ennek kell 2-3-4 év is mire oda jutunk. Aki most 25 éves az majd 30 éves kora fele talán tud venni ingatlant anélkül hogy 30 évre adósítaná el magát.
Ahhoz, hogy 5000 fő alatti településre akarjon valaki költözni családdal, dolgozó felnőttként, gyerekekkel, meg kell teremteni ott is a legfontosabb dolgokat, munkalehetőség, iskola, óvoda, orvos... stb. A többség ha ki is költözik városokból, az agglomerációba megy, mert ha más nem, a munkája a városhoz köti.
Egyébként kíváncsi leszek, mi fog történni.
Általában az a jellemző, hogy az emberek a hozzájuk közel eső nagyobb városokban dolgoznak pl: Sopron, Mosonmagyaróvár, Győr, Veszprém, Tata, Tatabánya.
Na most ezeket 5000 fő alatti települések veszik körül. Nem néhány, hanem rengeteg. pl: 25 km-ről bejárni kocsival Győr iparipark Audiba dolgozni átlag 25 perc, Szabadhegyről bejutni Audiba 20-30 perc (függ az utcától). De a Győrpláza tőlem 16 km 20 perc, ebből 8-9 perc a Győr tábla.
Győr agglomerációjában Győrszentivánon és Győrújbaráton kívül talán minden település csok képes!
4+
KSH statisztikai adatok!
Csorna lakossága 10000+ főleg családiházakban laknak az emberek, és ez minden hasonló városra jellemző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!