Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Most tényleg sokat lehet...

Most tényleg sokat lehet alkudni az ingatlanok árából?

Figyelt kérdés

Sok helyen írják, hogy meghalt a piac és a drága hitelek miatt nagyon visszaesett a kereslet. Így nyilván azok vannak előnyös helyzetben, akik készpénzre vásárolnak, mert ők kedvükre válogathatnak.

Az eladók nem hinném, hogy szeretnék csökkenteni az árakat, de ha tényleg hónapokig nem találnak érdeklődőt, akkor előbb-utóbb muszáj valamit engedniük. Az ingatlan szakértők is azt mondják, hogy most bátran lehet alkudozni, mert ha nem tetszik egyik eladónak, kell menni a másikhoz, amíg valaki belemegy. Készpénzes vásárlóként ez reális, hogy 15-20%-os alkut lehessen kötni? Főleg Budapest érdekel.

2023. jún. 14. 17:04
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
59%
Az ár lokációtól és az adott család elképzeléseitől, élethelyzetétől függ most is, mint mindig.
2023. jún. 15. 19:35
 12/20 anonim ***** válasza:
54%
Felénk 20-30%-ot is lehet alkudni, és ezt ingatlanos mondta. De sok olyan hírdetés van, fél éve se adták el, pedig már 50%-ot lejjebb vitték az árát. Egyszerűen jelentkező se nagyon van, kb. 2hetente egy, itt felénk vidéken.
2023. jún. 15. 21:21
 13/20 anonim ***** válasza:
80%
12: Ez merre van? Milyen ingatlanok?
2023. jún. 15. 21:25
 14/20 anonim ***** válasza:
81%
13 Vas-Zala megye
2023. jún. 15. 21:59
 15/20 anonim ***** válasza:
56%

14: Köszi.

Önálló családi házak?

Mekkorák, milyen állapotúak, milyen, mekkora kert? Stb.

Át lehet onnan járni Ausztriába vásárolni vagy munkába tömegközekedéssel könnyen?

2023. jún. 15. 22:29
 16/20 anonim ***** válasza:
88%

"Panellakást vásárolnék egy külsőbb kerületben, mondjuk Újpest, Zugló, Kispest. 2 szobás, legalább 50 nm-re gondoltam, ami jól elérhető tömegközlekedéssel."

Egyetlen megoldás van. Megnézed a hirdetett lakásokat és ajánlasz 20-25%-kal alacsonyabb árat. Vagy elküld a francba,vagy kulturáltan elutasít, vagy megegyeztek a kettő közöti árban, vagy belemegy a 20% alkuba. Nem minden eladó egyformán fog reagálni, most sem mindenkinek sürgős az eladás.

2023. jún. 15. 23:03
 17/20 anonim ***** válasza:
21%
Az, hogy meghirdeti valaki az ingatlanát X áron, az nem azt jelenti, hogy X-(X/5) vagy X-(X/6) áron odaadja, vagy oda akarja adja. Ez függ attól, hogy a hirdetett ingatlant mennyire sürgős eladni valakinek, mennyire kell neki a pénz hirtelen mert pl. lefoglalózott egy másik ingatlant és ha időben nem fizeti ki akkor bukja a foglalót, vagy tud egy sokkal jobb befektetést mint azaz ingatlanban tartani a pénzét amit árul. Stb. Szóval az az eladó fogja odaadni akinek érdeke megszabadulni az ingatlantól minél hamarabb. Fél éves árusítás az egy ingatlannál nem nagy idő, ennyit minimum szán rá az ember és számít rá, hogy nem olyan mint egy használt IKEA bútor, hogy meghirdetem és már le is foglalták. Én pl. kínálok eladásra egy lakást Budapesten, de minimális az összeg amit engednék. Eddig két vevő volt rá 4 hónap alatt. Egyik majdnem reális (elképzeléseimnek reális) árat kínált érte de csaj majdnem, második úgy gondolkozott hogy kp. kínál azonnal 18%-al kevesebbet, kedvesen elbeszélgettem velük, de csak mosolyogtam az ajánlaton mert nem sürgős az eladás. Semmi probléma ha 1-2-3 év múlva lesz rá vevő. A lényeg hogy én nem tudok milliókat csak úgy összespórolni hipp-hopp, tehát minek adnám el olyan áron amiből nem tudok tovább lépni. De gondolom sokan vannak ezzel így, ezért áll az ingatlanpiac. Ezt tudomásul vettem.
2023. jún. 16. 09:36
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
#15 Vannak önálló családi házak is, lakások is, állapot vegyes, romtól az újépítésűig bármi. Ausztriának épp a csücske van ezen a részen, ill. Szlovénia, kisebb falvak vannak közel. Tömegközlekedés összehasonlíthatatlan a pestivel, jó ha óránként megy busz. Munka alíg van az osztrák és a magyar oldalon egyaránt. Inkább Sopron, Mosonmagyaróvár térsége az ahonnan bevett gyakorlat a külföldi munkavégzés, ez az ingatlanárakban (és valószinüleg az alkuképességben) is látszik. Sopronban vagy Budapesten nem tudsz annyit alkudni mint Zala megyében. Zalában is azért, mert alíg van érdeklődő. 10millió alatt is kapsz lakható házat negyedhektár területtel, de munkalehetőség semmi, legközelebbi város fél óra... Bajánsenyén pl. múltkor adtak el egy palota szépségű gyönyörű házat 15millióér. Csak ugye semmi nincs ott, Szentgotthárd van legközelebb, mehetsz az Opelba éhbérért... Régen legalább volt kaszagyár, ma már az sincs.
2023. jún. 16. 10:35
 19/20 anonim ***** válasza:
72%
Hat ha jól emlékszem az általam olvasott cikkekre akkor tavalyhoz képest 2 - 6 % csökkenés korul járunk árakat tekintve. Persze ehhez az kellett, hogy felére essenek vissza az adásvételi számok tavalyhoz képest. Szoval igen, én alkudnek elég keményen. Persze aztan mindenki azt csinál amit maga jónak lat
2023. jún. 17. 08:58
 20/20 anonim ***** válasza:
34%
30 - 50%ot estek az adásvételi számok tavalyhoz képest.
2023. jún. 29. 05:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!