Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ha a kamatok megindulnak...

Ha a kamatok megindulnak lefelé akkor ki fog lőni az ingatlanok ára ?

Figyelt kérdés
2023. máj. 30. 07:45
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Már nem tudom hova lőne ki? Már megfizethetetlen így is, romos alagsori helységeket is 20+ milliókért árulnak. Ha még ennél jobban is elszáll, ez az ország teljesen élhetetlen lesz.
2023. máj. 30. 07:47
 2/8 anonim ***** válasza:
14%

Kereslet-kínálat

Jah, sokan 10 évre befektették a pénzüket, 10 év múlva ki fog lőni, amikor hozzáférnek

2023. máj. 30. 08:03
 3/8 A kérdező kommentje:

"Már megfizethetetlen így is,"

Kereslet-kínálat, ha olcsóak lesznek a hitelek akkor még több pénzt tudnak ingatlanra áldozni az emberek, több pénz esetén az eladók is árakat növelnek - gondolom én.

2023. máj. 30. 08:29
 4/8 anonim ***** válasza:
50%
Ez úgy működik, hogy most az eladóknak le sz0pni minden lehetséges vevőt, később már nem kell
2023. máj. 30. 08:47
 5/8 anonim ***** válasza:
93%
Nem gondolom, hogy kilőne. Lassan, de biztosan fellendülne az ingatlanpiac, aminek lehetne árfelhajtó hatása, de valljuk be szép lassan már nincs fizetőképes réteg. Aki az, annak magas kamat ide vagy oda, nem okoz gondot ingatlant venni. Akinek nincs tőkéje, annak meg akkor is nehezére fog esni vásárolni, ha visszacsökkennek a kamatok akár csak a felére. Persze vannak a reménykedők, kivárók... ők más kategória, de nem gondolnám, hogy megcsinálják az évszázad bizniszét a következő 5 évben.
2023. máj. 30. 09:15
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Minimalis csökkenés van most , legalábbis tele van ilyen cikkekkel a net. En azon csodálkoznék ha újra növekedés lenne pár even belül nem, hogy nagy megindulas .
2023. máj. 30. 21:43
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

A kamatok még csak le sem követték a tartósan magas inflációt, ráadásul az infláció sem látszik lassulni.

Én a következő 3-4 évben emelkedő hitelkamatokat várok és nominálisan oldalazó, reálértékben pedig csökkenő ingatlanárakat.

2023. máj. 30. 22:23
 8/8 Avair2010 ***** válasza:
1 -s. Téged nem zavar, hogy EU -tagállam lettünk, ráadásul már teljes jogúak? Ez vitte így fel az árakat, meg a házépítés inflációja. Jogosan kerül minden ennyibe, ami nincs túlárazva persze. Egyébként én 20 milkáért még nem láttam hírdetni romos épületeket.
2023. jún. 2. 17:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!