Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ingatlanostól lakást venni?...

Ingatlanostól lakást venni? Buktatók?

Figyelt kérdés

Megtaláltuk a keresett lakást, régi építésű, nem új lakópark.

A tul. lap lekérdezése után kiderült, hogy a tulajdonos egyben ingatlanos is (de nem az az ingatlanos, akivel kapcsolatban voltunk), pár hónappal korábban vásárolta az ingatlant.

Nem tudom megfogalmazni, de rossz érzésem lett az egésztől.

Lehet bármilyen buktató?

2023. jún. 6. 22:26
 1/3 anonim ***** válasza:
30%
Hogy derült ki a tulajdoni lap alapján, hogy a jelenlegi tulajdonos ingatlanos? Vagy cég néven van a lakás és ezért egyértelmű? Én a helyedben bemennék a földhivatalba és kikérném a társasház anyagát (be lehet tekinteni, csak azt személyesen tudod megtenni). Van-e valamilyen masszív gond az ingatlannal. Szerintem nem gond hogy ingatlanos a tulajdonosa - lehetne pedagógus vagy orvos vagy akármi-, hanem az hogy ha valaki néhány hónapja megvette most miért adja el? Nem árt néha a leendő szomszédokkal elbeszélgetni. Ott sok dolog ki szokott derülni. Én ezért (is)lennék óvatos. Előző tulajdonossal sem ártana beszélni az ingatlanos előtti volt tulajdonosával a lakásnak.
2023. jún. 6. 22:55
 2/3 anonim ***** válasza:
52%

Lehet hogy rossz a szomszédság, azért adja el.

Ha mostanában vette, akkor adóznia kell a jövedelem után, erre sokan nem vásárolnak, akkora hasznot realizálni nehéz rövid idő alatt hogy megérje.

2023. jún. 7. 00:45
 3/3 anonim ***** válasza:
Szerintem is kérdezősködj. De amúgy milyen ingatlanos, hogyan ingatlanos? Cégek és magánszemélyek is szoktak úgy pénzt keresni, hogy az olcsó ingatlanokat megveszik (például az árverés alattiakat), esetleg minimálisan kipofozzák (mondjuk elvitetik belőle a lomokat, kitakarítják), aztán eladják 1-2 millióval többért. Persze ahogy mindenben, itt is lehet simliskedni. Például szépen lefesti a vizesedést és a penészt, begletteli a repedéseket.
2023. jún. 7. 06:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!