Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Erdélyben miért olyan drágák...

Erdélyben miért olyan drágák az ingatlanok?

Figyelt kérdés
Kolozsváron már budapesti szintű árak vannak és az ottani lakótelepek nekem túlzsúfoltnak tűnnek, a közlekedés is elég nehézkes. Mondjuk tényleg látszik a dinamikus fejlődés, mert rengeteg új irodaház is épült és munkahelyek jöttek létre, de Székelyföld gazdaságilag nem annyira hasít, mégis elképesztő árak vannak. A rokonaim Csíkszeredában élnek és mondták, hogy ott sokkal drágábbak a lakások, mint Magyarországon mondjuk egy hasonló méretű kisvárosban. Pedig a fizetések egyáltalán nem jók, legalábbis az átlagembereknek nem. Mi indokolja mégis ezt a drágaságot?

2023. jún. 3. 22:26
 1/6 anonim ***** válasza:
73%

Kolozsvart az It szektor vitte fel.

Nincs magyarazat ra, bar Csikszeredaban, ahol mi is terveztunk vasarolni regen, az ingatlanosok is rasegitettek a dragulasra, utanna az atlagember alapnak vette a felfujt arakat.

2023. jún. 3. 23:04
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes egy román fórumon is megkérdezni.
2023. jún. 4. 06:33
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Kolozsváron metró épül! Egy 350 ezres városban! Magyarországon ilyet mikor tudnánk elképzelni, hogy történjen?
2023. jún. 4. 08:53
 4/6 A kérdező kommentje:

Magyarországon nincs 350 ezres város és sehol sem annyira katasztrofális a közlekedés, mint Kolozsváron. Ettől függetlenül nem leszólni szeretném, mert a központi része szép, de a külvárosi lakótelepek elég lehangolóak.

2023. jún. 4. 09:43
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nagyságrendileg vannak hasonló városok, Debrecen azért 200 ezer felett van. Közben megnéztem és én emlékeztem rosszul, Kolozsvár is 286 ezres lakosságú. Ez mellett pl. Pozsonyban sincs metró, ami viszont még nagyobb népességszámú Kolozsvárnál is, tehát ez nem csak a lakosságszámtól függ. Kolozsváron pénz és akarat is van rá, meg értelme is van, mert fejlődik a város.

Igen, mert ott hatalmas növekedés történt, ugye régen magyar többségű volt (vagyis nem is olyan régen), de iszonyú sok románt költöztettek be oda, 1940 körül még 100 ezren laktak ott, most 3x annyian és arra épültek a lakótelepek, hogy ezek az emberek mind elférjenek valahol.

2023. jún. 4. 09:56
 6/6 anonim ***** válasza:
17%
III. Károly király még herceg korában arrafelé vásárolt ingatlant és nem Magyarországon.
2023. jún. 7. 07:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!