Erdélyben miért olyan drágák az ingatlanok?
Kolozsvart az It szektor vitte fel.
Nincs magyarazat ra, bar Csikszeredaban, ahol mi is terveztunk vasarolni regen, az ingatlanosok is rasegitettek a dragulasra, utanna az atlagember alapnak vette a felfujt arakat.
Magyarországon nincs 350 ezres város és sehol sem annyira katasztrofális a közlekedés, mint Kolozsváron. Ettől függetlenül nem leszólni szeretném, mert a központi része szép, de a külvárosi lakótelepek elég lehangolóak.
Nagyságrendileg vannak hasonló városok, Debrecen azért 200 ezer felett van. Közben megnéztem és én emlékeztem rosszul, Kolozsvár is 286 ezres lakosságú. Ez mellett pl. Pozsonyban sincs metró, ami viszont még nagyobb népességszámú Kolozsvárnál is, tehát ez nem csak a lakosságszámtól függ. Kolozsváron pénz és akarat is van rá, meg értelme is van, mert fejlődik a város.
Igen, mert ott hatalmas növekedés történt, ugye régen magyar többségű volt (vagyis nem is olyan régen), de iszonyú sok románt költöztettek be oda, 1940 körül még 100 ezren laktak ott, most 3x annyian és arra épültek a lakótelepek, hogy ezek az emberek mind elférjenek valahol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!