Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » A ma 30-32 millióért hirdetett...

A ma 30-32 millióért hirdetett pesti panel lakások mennyibe fognak kerülni 2 év múlva szerintetek?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 16. 07:20
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

#9: azért írtam, hogy kisebb-nagyobb kilengéssel, itt nem havi bontasban kell nézni a dolgokat...

2009-ben 55-ért béreltem Budán egy saját kocsibeállós 65m2 lakást.

Akkor volt a minimálbér nettó 52e, egy púpos kocsis nagybevásárlás 25e.

Most(14 év mulva) minimálbér nettó 154e, egy ilyen lakás minimnum havi 150e, egy púpos bevásárlókocsi 120e minimum.

A KSH szerint 2009-2022 között 65% volt a kumulált infláció.

A megélhetési költségek (lakbér, elelmiszer, ruha, üzemanyag) valójában több, mint mint 200%-ot emelkedtek, az elelmiszer 300% felett.

Tehát a hivatalos infláció még csak meg sem közelíti alulról a lakbérek emelkedését. Én a valós inflációról beszéltem.

Ha beindul a béremelkedés, akkor a lakbérek is követik majd.

2023. ápr. 20. 08:20
 12/13 anonim ***** válasza:

"9: hát azért, hogy valami tartsa az erteket 25 százalék inflacio mellett annak legalább annyit kellene drágulnia. Szoval azert ertek vesztes van sztem, persze nem vagyok gazdasági szakember."

Én már évek óta nézem furcsa fejjel az ingatlanpiacot és minden olyan változásnál, ami a trend megfordulását hozta volna, nem történt semmi. Sokáig tartott belátnom, hogy ez azért van, mert aki ebben az országban gondolkodik és fiatal, az mind Budapestre megy, kiapadhatatlan keresletet generálva.

"Ha beindul a béremelkedés, akkor a lakbérek is követik majd."

Ha beindul a reálbér emelkedés, akkor tényleg. Jelenleg reálbér csökkenés van és szerintem marad még 1-2 évig is akár.

2023. ápr. 20. 11:26
 13/13 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudom, és nem is fogja sztem senki megvalaszolni neked biztosra. Én egy 10 % csökkenést be mernek tippelni a használt lakásokra. A kereslet beesett durván.
2023. ápr. 23. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!