Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Érdemes most belevágni lakás...

Érdemes most belevágni lakás vásárlásba, lakáshitel felvételébe?

Figyelt kérdés
Van egy pici önerőnk, plusz szeretnénk felvenni a babavárót és kiegészíteni egy kis lakashitellel. A kamatok magasak, a ház árak az egekben. Aki hozza értő, hogyan látja a jövőt? Én igazából csak azt látom, hogy mire oda jutottunk, hogy megengedhetjuk, hogy hitelt fizessünk csak egyre drágább lett minden. A jovoben is ez a növekedés várható vagy csökkenni fognak a kamatok és lakas árak?
2023. márc. 30. 08:04
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
96%
#1, akkor hamar kihalna az emberiség.
2023. márc. 30. 09:35
 12/22 anonim ***** válasza:
80%
Ha belegondolok, lecsengett a Covid, lecsengett a háború, a szankciós mesét is kezdi unni a nép. Eddig azt hallgattam, hogy majd most bedőlnek az árak, de most már aztán tényleg. Csak a legutóbbi ilyen "bedőlési" mesehullám óta eltelt bő 1 év és nem történt semmi.
2023. márc. 30. 10:35
 13/22 anonim ***** válasza:
81%

Laikus vagyok ugyan, de az itteni károgók véleménye alapján évek óta várom a nagy ingatlan lufi durranást. (Sehol máshol nem volt róla szó persze.) Ahogy eddig nem következett be, úgy valószínűsítem, hogy ezután sem fog.

Én azt gondolom a "megéri-e" kérdés nem releváns lakhatási célú ingatlan vásárlása esetén. Ha most van pénzetek egy ingatlanra reális törlesztőrészlettel, akkor most vegyetek. Akinek 3 éve volt, az akkor vett, akinek 5 év múlva lesz, az meg majd akkor vesz. Az ingatlan mindig tartja a piaci értékét. Ha onnan továbbköltöznétek, az is arányosan többe, vagy kevesebbe fog kerülni. Nincs értelme túl agyalni, ha van lehetőség, ugorjatok bele!

Persze mérlegelve minden kockázatot és utána is figyelemmel kísérve, hogy nincs-e jobb konstrukció amire a hiteleteket kiválthatjátok!

Az egészségpénztár jelzáloghitel törlesztőjét pedig érdemes kihasználni. Kicsit macera, de szegény ember kis pénzért is lehajol!

2023. márc. 30. 10:57
 14/22 anonim ***** válasza:
24%
Érdemes várni legalább fél évet,de inkább 1 évet, hogy beinduljon az ingatlanár csökkenés. Most kb. fél évig nem szabad venni, csak, ha nagyon muszáj!
2023. márc. 30. 14:14
 15/22 anonim ***** válasza:
30%

14-es vagyok:

Érdemes olvasgatni, angol nyelvű gazdasági lapokat, hogy képbe legyél a gazdasági helyzettel. pl.:bloomberg,financial times.

2023. márc. 30. 14:15
 16/22 anonim ***** válasza:
81%

#15 Tuti biztos vagy abban, hogy a Bloomberg meg a Financial times az jobban érti a magyar ingatlanpiaci helyzetet és a gazdasági környezetet, lehetőségeket, mint mi magyarok akik ebben élünk?

Mert szerintem nem.

2023. márc. 30. 17:57
 17/22 anonim ***** válasza:
74%

Mennyire előrehaladott a babaprojekt?

Mikor akartok nekikezdeni?

Ha még évek, akkor nem venném fel a babavárót úgy, hogy nem tudom 5 év múlva visszafizetni a 10 milliót kp-ban bemenve a bankhoz. Az egyik legdrágább hitel jelenleg, ha nincs gyerek, amit kiváltani sem tudsz.

A csok dettó, oké, hogy az emberek egy részének maximalizálták a büntetőkamatot, de ti nem fogtok ebbe beleesni. Az a másik iszonyú drága piaci hitel, ha nem születik gyerek.

2023. márc. 30. 20:35
 18/22 anonim ***** válasza:
80%

"Érdemes várni legalább fél évet,de inkább 1 évet"

Fél de inkább 1 éve is pontosan ezt mondtátok, előtte fél vagy inkább egy évvel szintén ezt mondtátok meg az előtt és még az előtt is. És fél vagy inkább egy év múlva is pontosan ugyanezt fogjátok írni... :D

2023. márc. 30. 23:04
 19/22 anonim ***** válasza:
74%
#18 Ezzel párhuzamosan meg folyamatosan fogják mondani, hogy itt emelkednek legjobban a lakásárak. :)
2023. márc. 30. 23:22
 20/22 anonim ***** válasza:
57%
18# A poén az, hogy mi 2017-ben indítottuk el a lakásvásárlásunkat és már akkor is ez ment itt. :D Pont valamivel előtte kezdtek el iramosabban felkúszni az ingatlanárak. Sokan hirdették az igét, hogy vissza fog ez fordulni, hülye aki most vesz. Hát áldom az agyam, hogy a saját fejünk után mentünk.
2023. márc. 30. 23:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!