Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » 20 éves lakáshitelnél ha...

20 éves lakáshitelnél ha mondjuk az 5. évben összegyűlt a felvett kölcsön összege, akkor azt vissza lehet fizetni egyben?

Figyelt kérdés

Ezzel mik a tapasztalatok?

Pl. 10 millió a hitel

20at kell visszafizetni a teljes hitelben.

Ha megvan egyben a pénz, akkor ezt a teljes visszafizetendőt tudják csökkenteni, vagy hogyan megy ez?

2023. jan. 10. 22:40
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A kölcsőnszerződést kell elolvasni, abban benne van mennyi az előtörlesztési díj, kell e valami kedvezményt visszafizetni.
2023. jan. 10. 22:45
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem pl. 1 % a bunteto kamatom elotorleszteskor. Viszont meg ezzel az 1%-kal is jol jarok..

De ez minden hitelszerzodesnel mas es mas.

Valamelyik hitelkonstrukcioba bele van epitve a dijmentes torlesztes valamelyik evben, azon kivul szinten vmilyen minimalis buntetokamattal tudsz elotorleszteni. De ha most veszel fel hitelt 8-10 % kamattal, akkor az az 1 % helyette rohogve megeri.

2023. jan. 10. 22:55
 3/4 anonim ***** válasza:
89%

Ha hamarabb visszafizeted, akkor nem a 20 millát kell.

Mi is kifizettük hamarabb, volt valami törlesztési díj, kb 100 ezer forint aztán helló.

2023. jan. 10. 23:39
 4/4 anonim ***** válasza:
76%

A tőketartozást fizettetik csak vissza előtörlesztéskor, plusz az adott havi kamat, plusz valamennyi előtörlesztési díj (én már régen, 2015-ben előtörlesztettem, akkor kb 80k volt az összes, amit rászámoltak).

Bankot kérdezd meg a pontos részletekről!

2023. jan. 11. 09:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!