Igényléstől a folyositasig mennyi ideig szokott tartani lakáshitel esetén?
Figyelt kérdés
2023. jan. 21. 18:27
1/10 anonim válasza:
Ez teljesen egyéni, rengeteg dologtól függ.
2/10 anonim válasza:
Nekem miután megvolt az adásvételi, és bementem vele a bankba, 3 ét alatt megvolt minden, és az eladó számlájára került a pénz.
3/10 anonim válasza:
Ez változó, ha minden jól megy akk 1 hónapon belül megoldódik.
4/10 anonim válasza:
Ha minden klappol akkor 3 hét. CSOK meg társai ahol szoktak eszetlenkedni a bankok ott 2-3 hónap is lehet.
5/10 anonim válasza:
építési hitel 1,5 hét volt nálam. A szerződés aláírásnál már utaltak is volna, de ekkor még nem kértem a pénzt.
7/10 anonim válasza:
Nálunk baromi hosszú volt, március 30. körül írtuk alá a szerződést és a bank május 20. körül utalta a hitelt.
A kolléganőm is akkoriban vett fel hitelt, neki 3 hét volt.
8/10 anonim válasza:
Minősített Fogyasztóbarát Lakáshiteleknél vannak bizonyos határidők:
A hitelbírálati határidő az értékbecslés rendelkezésre állásától számított maximum 15 munkanap.
A folyósítási határidő a folyósítási feltételek teljesítésétől számított 2 munkanap.
Ettől függetlenül tudják húzni az időt az értékbecsléssel, vagy a papírok bekérésével ha akarják. Nekünk tavaly év elején kevesebb, mint 1 hónap alatt megvolt az egész, de a szerződésbe a biztonság kedvéért azt hiszem 3 hónap határidőt írtunk.
9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásokat, mi 14 hetet írtunk a szerződésbe, ezek szerint ennyinek elégnek kell lennie
2023. jan. 22. 10:21
10/10 anonim válasza:
A mi városunkban az OTP-nél majdnem 30 napra adott időpontot a hitelügyintéző az első találkozásra a vevőnknek. Majdnem 3 hónap volt az egész hercehurca.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!