Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Saját ingatlanos csóró lennél...

Saját ingatlanos csóró lennél inkább, vagy jól kereső, akinek esélytelen valaha a saját lakás?

Figyelt kérdés

Magyarország sajnos a szélsőségek országa és sok olyan ember van, akiknek hiába van csak 150-200-300 ezres fizetése/nyugdíja, de különböző okok miatt van saját ingatlana. Mások ezzel ellentétben bőven a helyi átlag felett keresnek, sokszor már fiatalon is, vidéken 400-500, Pesten még ennél is többet kereső (500-600-...). Viszont mivel nincs családi háttere és ha nem abból a városból valósi, ahol él, akkor még az otthon lakva spórolás sem opció neki, ezért hiába keres jól és tud is jól élni a hétköznapi apróságokban magas életszínvonalon, de egyszerűen sosem tud annyit összegyűjteni majd, hogy összejöjjön abból egy saját lakás ára.

Te esetleg beletartozol valamelyik kategóriába? Melyikbe? Ha egyikbe sem, akkor pedig ha választani kellene, melyik lennél inkább?

2023. márc. 26. 11:45
1 2 3
 21/29 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Az sem mindig igaz Hogy csak a fővárosban vannak jó fizetések. Ha nem telik 40 millas panelre akkor minek azzal példálózol? Én most jelenleg 4 órát utazok naponta egy jobb munka reményében . Kb meg 3 hónapig aztán már jobb lesz. Év végére meg minden visszaál a rendes kerékvágásba. Nem csak a fővárosban lehet boldogulni.
2023. márc. 26. 16:39
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

11+

[link]

Érdemes megnézni a piaci lakás hitel kamatok alakulását 2008-tól, és ez még nem a THM!Jelenleg 8,5-9% THM, ami 8-8,5% kamatot takar.

2008.01-2013.06 között látható, hogy a jelenlegihez hasonló vagy magasabb kamatra lehetett hitelt felvenni. Tehát az nem igaz hogy régen minden jobb meg könnyebb volt! Vannak jó időszakok mint a 2014-2022.04 között, megrosszabbak.

Itt a jegybanki alapkamat alakulása diagramm:

[link]

A lakáshitel kamatok ezt követik valamilyen szintem, jól látható, hogy 1990-2000 között 15% felett volt...

Jah és persze ott volt 2008-2012 közötti időszakban a deviza hitel válság.

Lehet most rossznak tűnik a 8-9% kamat, a 3-6% hoz képest ami 2015-2022.04-ig tartott, de 30 évet nézve már nem is olyan rossz!

2023. márc. 26. 16:49
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
Saját lakás havi 300 000 Ft-tal úgy, hogy közben nem tartasz fenn mást a lakáson kívül és nem tartasz el senkit magadon kívül, az tökjó Magyarországon az átlaghoz képest.
2023. márc. 27. 14:50
 24/29 anonim ***** válasza:

Hát én most abba a kategóriába tartozom, aki 500-600 vagy afelett keres és van ingatlana, igaz, kicsi, nem jó helyen lévő és emiatt nem szívesen élek benne, de javára legyen mondva, hogy tehermentes és a sajátom.

Pont azon folózom, hogy saját ide vagy oda, lehet bérelek egy általam jobban kívánt ingatlant, a meglévőt kiadom, így kevesebbe fog kerülni a lakhatás, mintha a fizetésem terhére menne egészben a bérlés.

2023. okt. 17. 13:15
 25/29 anonim ***** válasza:
73%

24: De hát mért nem spórolsz ki egy drágább lakást?

2-3 év alatt félreteszel mellé 6-12 milliót, és akkor ezt eladod.

2023. okt. 17. 18:14
 26/29 anonim ***** válasza:
60%

Aki otthon lakik az a 4-600000es fizetése felét min félre tudja tenni. ~250000/hóval az évi 3 millió! 4 év alatt min 12, de inkább 13-14 mert béremelés is van 4 év alatt.

30 millióért meg sok nagyobb városban lehet venni lakást vagy vidéken házat.

A durván 18 millió hitel törlesztője kb 160000, ami jóval alatta van annak amit félre rakott az illető havonta.

Szóval aki valóban akar saját lakást az fog tenni ezért.

4-5 év múlva meg ki tudja mi lesz... Aki ezalatt szorgosan gyűjtött, fukarkodott és spórolt az valószínűleg boldog lakás tulajdonossá válik. A többiek maradnak mama hotelba ,vagy albérletbe, addig amíg a család ki nem segíti valahogyan.

2023. okt. 17. 20:17
 27/29 Salx Narval ***** válasza:
Érdekes kérdés. Saját, tehermentes, jó állapotban és számomra megfelelő környéken lévő ingatlannal rendelkező csóró vagyok.:D Nem választanám a másik lehetőséget, nekem fontos, hogy a saját házamba menjek haza, fontos a kertem és a munka is ami egy ház körül mindig adódik.
márc. 1. 05:33
 28/29 anonim ***** válasza:
Itt van még egy csóró tulajdonos. Igaz csak egy kis tehermentes lakásom van a fővárosban, de imádom. Én sem választanám a másik lehetőséget. 1-1,5 évre való megtakarítással úgy hagyom ott a rossz munkahelyeket, mint a szél mostanában. Néznek is nagyokat, mikor felmondok. Engem többet nem vesznek hülyére sokáig az biztos. Korrekt munkaerőként, korrekt munkahelyet várok el! Ez nincs meg akkor dobbantok hamar.
márc. 1. 16:04
 29/29 Salx Narval ***** válasza:
60%
És igazad is van.
márc. 1. 16:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!