Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Én is egy tahó bunkó vagyok,...

Én is egy tahó bunkó vagyok, ha kulturáltan leírom a véleményem?

Figyelt kérdés

Szóval 5 éve élek ezen a környéken, most újítattuk fel a lakást. Szép környék, de nem túl frekventált. Tisztában vagyok az árakkal.

Egy utcával arrébb földszinti, teljesen felújítandó lakást 2 millióval olcsóbban árulnak, mint amennyiért én fel merném tenni a saját teljesen felújítottamat (ez egy darabig elmarad sajnos, mert ebben a létbizonytalanságban a felújítás tényenek is örvendünk). Plusz más, frekventáltabb részeken itt a környéken sem mennek el annyiért, mint amit mama halála utáni állapotban meghirdettek.

Úgyhogy odaírtam, hogy évek óta itt élek, tisztában vagyok az árakkal, ennek fényében sajnos ez az összeg nagyon sok egy felújítandó lakásért ezen a helyen.

Utánanéztem Facebook csoportokban is, ugyanezzel az építészeti stílussal, mérettel, de JÓ állapotban sokkal szerencsésebb helyen nem messze innen ehhez a hirdetéshez képest 2-3 millióval kevesebbért árulták az ingatlanokat.

Úgyhogy igazából csak jot akartam, értem én hogy kell a pénz, de az itteni árfekvéshez 4-5 millióval kisebb összeg a reális. Próbálkozni persze lehet.

És azt is odaírtam, hogy nagyon drága egy felújítás, azzal együtt meg végképp nem éri meg ezen az áron beleinvesztálni. 7 millióért fel lehet újítani, a végösszegért a város menőbb helyein árulnak lakásokat.

Igazábol sosem ertem ez a nem reális kapzsiság mire jó.

2023. febr. 28. 01:02
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
15%

Igazából szerintem kicsit mindenkinek igaza van.

Első sorban ha drágállod mind vevő, ne foglalkozz vele. Szabad verseny van. Mindenki azt és annyiért hirdet, amennyiért akar. Az más kérdés, ha vannak olyan vadbarmok, akik pl. paneleket vesznek 30-40 milliókért az "ingyen pénzükből" ami ölükbe hullott az elmúlt 5 évben mondjuk (csok, babaváró, segély, kistököm, meg persze hitel). Na az ilyen büdös barmok tolják fel az árakat az ingatlanpiacon.

Nem az a gond, ha valaki drágán hirdet. Hanem ha talál olyan ostobát aki meg is veszi. Onnantól kezdve a következő, meg a következő is ennyiért fog hirdetni.

Másik oldalról meg ha valaki valamit megoszt fészbukon, az vállalja azt, hogy az alá BÁRKI kommentelhet BÁRMIT. Egy vélemény kinyilvánítása mitől lenne akkora probléma? A posztoló a poszttal vállalja ezt és tudatában van. Ha nem bírja elviselni, akkor törölje.

És egyébként az emberek kicsit rádöbbenhetnének, hogy egyik másik hirdetett ingatlan ára már a vicc kategória, ahova belövik. Csak persze nagy az egó az árcsökkentéshez. És nekem senki ne mondja, hogy ezen az árszínvonalon ahol most vagyunk és ilyen kamatokkal, csak úgy kapkodnak az ingatlanokért. Mert szinte biztos hogy jócskán csökkent a kereslet. Csakhát túl büszke a piac hogy lekövesse. Mindenki úgy van vele, hogy na majd én jól meghirdetem drágábban mint a többi. Én hiszem azt, hogy egykét embernek nem árt, ha felnyitják kicsit a szemét.

És át tudom érezni a frusztrációt. Én is vásárlás előtt állnék.

2023. febr. 28. 17:26
 32/37 anonim ***** válasza:
31%
Utolsónak látom nagyon fáj az irigy fsza mások csokjára, ingatlanjára, eladó lakására, stb :D
2023. febr. 28. 17:30
 33/37 A kérdező kommentje:

Igazat adok tulajdonképpen mindenkinek. Viszont abban is van igazság, hogy kommenteket lehet tiltani is Facebookon. És általában a legtöbb termék alá odaírják, ha túlárazzák, mások olyan alpári stílusban, ami valóban vállalhatatlan.

Ugyanakkor megértem, ha ez elítélendő, az itt válaszolók többsége valószínűleg állt az eladói oldalon és abból a szemszögből nézve elmehetünk a tudjuk hová.

Sok sikert mindenkinek az eladáshoz/vásárláshoz!

2023. febr. 28. 17:57
 34/37 anonim ***** válasza:
100%

Okés, ha te így gondolod, de akkor én is megkérdezem:

MIÉRT ÍRTÁL KI ERRŐL KÉRDÉST??? ...ha egy pillanatig nem gondolkoztál el azokon és csak hajtod a magadét!

2023. febr. 28. 18:02
 35/37 A kérdező kommentje:

De elolvastam és elgondolkodtam, és megértem, ha ez nem tetszik és azt is, hogy miért. Kötekedés helyett legyen elég neked annyi, hogy megtanultam a leckét, nem leszek többé akkora paraszt, hogy ilyen vagy ehhez hasonló kommentet írok.

Egyet ki kérek magamnak, hogy Gyakorira se kene írogatnom. 11 éve regeltem ide. :D

2023. febr. 28. 19:14
 36/37 anonim ***** válasza:
100%

33-ra: a 22-es választ írtam, nem álltam eladói oldalon, én is épp vevő lennék. Gondolhatod, milyen sokat szívtam a fogam az elmúlt években a hirdetéseket nézegetve... De basszus, ha megvették tőlük, akkor megvették. Valakinek annyiért is jó volt. Én sem értem, de ez van.

Azért hallottam pár pofáraesésről is, amikor senkinek nem kellett a viskó a putri szélén aranyáron, és a hirdetőnek le kellett csorogni félárra.

Mindenki olyan vevőt keres magának, amilyet akar, és végül olyat kap, amilyen jut.

2023. febr. 28. 21:24
 37/37 anonim ***** válasza:
50%

#32: Ha lenne egykis közgazdasági ismereted vagy csak úgy simán eszed, akkor tudnád, hogy lakásárak alakulásának szempontjából egy borzasztó dolog volt a CSOK meg babaváró, meg a 2% kamatú hitel...Olyan vásárlóerőt teremtettek, hogy hirtelen a legutolsó utáni bolhás ember is fel tudott mutatni 40 meg 50 meg 70 millió Forintokat (Nyilván szinte minimális önerővel). Ezt követte le a piac.

De jó hülye vagy ha neked az jött le, hogy más ingatlanjára fáj a fogam :D. Örüljön mindenki amibe lakik. Távol áll tőlem az irigykedés, hála égnek nincs okom panaszkodni. Ez a téma teljesen független tőlem. Ugyan ez lenne az álláspontom ha milliárdos lennék, meg akkor is ha 20 Forint nem lenne a zsebemben.

Annyit mondok: Ész nélkül hitelből bárki tud venni bármit. Ahhoz nem kell nagy tudomány :) Ésszel hitelt felvenni, neadjisten előre gondolkodni, na az már más tészta.

Hozzáteszem egykét ilyen nettó 500 ból éldegélő háztartásnál azért megnézném miből gazdálkodják ki a 350 ezres törlesztőt 30 éven keresztül. És ilyenkor van az, hogy a 80 milliós családiház előtt parkol a 400 ezres 25 éves fostalicska autó, meg még egy hitelt kell felvenni karácsonykor, hogy legyen pénz ajándékra :D

2023. febr. 28. 22:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!