Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Én is egy tahó bunkó vagyok,...

Én is egy tahó bunkó vagyok, ha kulturáltan leírom a véleményem?

Figyelt kérdés

Szóval 5 éve élek ezen a környéken, most újítattuk fel a lakást. Szép környék, de nem túl frekventált. Tisztában vagyok az árakkal.

Egy utcával arrébb földszinti, teljesen felújítandó lakást 2 millióval olcsóbban árulnak, mint amennyiért én fel merném tenni a saját teljesen felújítottamat (ez egy darabig elmarad sajnos, mert ebben a létbizonytalanságban a felújítás tényenek is örvendünk). Plusz más, frekventáltabb részeken itt a környéken sem mennek el annyiért, mint amit mama halála utáni állapotban meghirdettek.

Úgyhogy odaírtam, hogy évek óta itt élek, tisztában vagyok az árakkal, ennek fényében sajnos ez az összeg nagyon sok egy felújítandó lakásért ezen a helyen.

Utánanéztem Facebook csoportokban is, ugyanezzel az építészeti stílussal, mérettel, de JÓ állapotban sokkal szerencsésebb helyen nem messze innen ehhez a hirdetéshez képest 2-3 millióval kevesebbért árulták az ingatlanokat.

Úgyhogy igazából csak jot akartam, értem én hogy kell a pénz, de az itteni árfekvéshez 4-5 millióval kisebb összeg a reális. Próbálkozni persze lehet.

És azt is odaírtam, hogy nagyon drága egy felújítás, azzal együtt meg végképp nem éri meg ezen az áron beleinvesztálni. 7 millióért fel lehet újítani, a végösszegért a város menőbb helyein árulnak lakásokat.

Igazábol sosem ertem ez a nem reális kapzsiság mire jó.

2023. febr. 28. 01:02
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
100%
Meg fogsz lepődni, de nálam értékesebb egy felújítatlan lakás 2 millióval olcsóbban (természetesen nem egy romhalmazról beszélek, csak elavultról!) mint a te 7 millióért felújítottad, mert jó eséllyel nekem nem felelne meg a te felújításod. Ha már átlagemberként átlagingatlan veszek, akkor az az én ízlésemet tükrözze, ne a tiédet! A hirdetésekhez meg magánvéleményt fűzni az árakról valóban bunkóság és ez inkább neveltetési hiányosság, ami nem függ össze a diplomák számával.
2023. febr. 28. 10:07
 22/37 anonim ***** válasza:
84%

Tahóbunkóság egyértelmű lehúzással próbálkozni is, de ha ingatlanról van szó, akkor neked ezt nyilvánosan szóvátenni nem más, mint felesleges beleszólás, kötekedés. (Még ha négyszemközti beszélgetésben, nem kioktatóan, csak szerény véleményként tennéd szóvá, az még elmenne.) Az eladó minden bizonnyal tudja, hogy túláraz. Ha akkora mértékű a túlárazás, akkor úgyis észreveszi mindenki, hogy a szomszéd utcában 20%-kal olcsóbban vehet minimum ugyanolyat, és a hirdető is észbekap, mikor alig érdeklődnek nála, és inkább csökkent az áron. De az is lehet, hogy szerencséje lesz, valakinek valamiért pont az az ingatlan a legelőnyösebb, és megéri neki a pluszpénzt, így sikerül drágábban eladni. A vevőt átverni meg sajnos reális(nak tűnő) árú ingatlannal is éppúgy lehet. Ahhoz képest az, ha a lakás állapota korrektül leírt és látható, nem kindermeglepetés, csak éppen túl van árazva, az még az átverések közül a kisebbik, kevésbé aljas.

Egyébként szerintem is szebb lenne a világ, ha a használt ingatlanok elérhetőbb árúak lennének, és mindenki az aktuális élethelyzete szerint viszonylag könnyedén tudna mondjuk kisebbre-nagyobbra váltani, ahogy az autóknál. Nem ragadnának öregek egyedül a hodályokban és fiatal családok négyen a másfél szobásban, hanem pörögne a piac, az ingatlanok cserélgetnék a gazdát, mert amúgy mennyiségre volna elég. Csakhogy ez van, ehhez kell alkalmazkodni, sokat nem tehetünk.

2023. febr. 28. 10:09
 23/37 anonim ***** válasza:
100%

""itt sosem lesz az, hogy élni és élni hagyni.""

Pont hogy te kötsz bele másokba!

Mikor én árultam a lakásom nekem is jöttek ilyen morgók hogy szerintük túl drága (akkor nem értem minek jöttek el megnézni).

A poén hogy jött egy nő is, szerintem pont te voltál kérdező. Ő az elején közölte hogy 3 diplomás minden ok nélkül, majd közölte hogy szerinte mennyire túlárazott, meg alapból nem is akarja megvenni.

2023. febr. 28. 10:12
 24/37 anonim ***** válasza:
100%

A saját szemszögedből igazad van 20-as!

Reménybeli megrendelőként én is találkozom olyan árakkal, amiktől égnek áll a hajam, de sem telefonban, sem aláposztolással nem szoktam minősítgetni.

Ha egy telefonbeszélgetés alkalmával hallom, akkor "Köszönöm, majd átgondoljuk és ha megfelel, akkor fogom keresni!"

... és mivel nem felel meg, nem keresem, aztán ennyi, de nem bírálgatom, mert nincs hozzá semmi felhatalmazásom!

2023. febr. 28. 10:15
 25/37 anonim ***** válasza:
100%
Akkor nem lettél volna tahó bunkó, ha a véleményed privátban írod meg a hirdetőnek - bár az is kéretlen okoskodás - nem nyilvánosan minősítgeted, feltűnési viszketegségből.
2023. febr. 28. 10:20
 26/37 anonim ***** válasza:
100%
24, hát en is ezt mondom. Ennyi a munka ára, elfogadod vagy sem, akkor is ennyi lesz ha te kifejezed, hogy az kva drága. Nem nagyon érdekel senki magánveleménye, amíg bőven vannak, akik megfizetik...
2023. febr. 28. 10:21
 27/37 anonim ***** válasza:
58%
Én csak akkor szólok ilyenhez hozzá ha érintett vagyok, tehát vagy eladok, vagy vásárolni szeretnék azon a részen. Akkor számomra is fontos hogy mennyire verik fel, húzzák le az árat. De tudjuk, mindig a piac a meghatározó, tarthatja itt bárki bármennyire.
2023. febr. 28. 10:46
 28/37 anonim ***** válasza:
100%
Ebben nincs átverés aki kifizeti az összeget megkapja a lakást amiért fizetett. Az árverés nem ez.
2023. febr. 28. 12:19
 29/37 anonim ***** válasza:
100%

"soha többé nem posztolok ilyesmit"

Nagyon helyes. Nem az a tahóság, hogy soknak tartod, hanem az, hogy nyilvánosan kiírod. Majd a piac eldönti, hogy sok, vagy nem sok, nem a te dolgod fontoskodni, csak hülyét csinálsz magadból ilyesmivel.

2023. febr. 28. 12:36
 30/37 anonim ***** válasza:
100%

"Én is egy tahó bunkó vagyok, ha kulturáltan leírom a véleményem?"

Jaja, ebben az esetben full az voltál.

2023. febr. 28. 12:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!