Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Én is egy tahó bunkó vagyok,...

Én is egy tahó bunkó vagyok, ha kulturáltan leírom a véleményem?

Figyelt kérdés

Szóval 5 éve élek ezen a környéken, most újítattuk fel a lakást. Szép környék, de nem túl frekventált. Tisztában vagyok az árakkal.

Egy utcával arrébb földszinti, teljesen felújítandó lakást 2 millióval olcsóbban árulnak, mint amennyiért én fel merném tenni a saját teljesen felújítottamat (ez egy darabig elmarad sajnos, mert ebben a létbizonytalanságban a felújítás tényenek is örvendünk). Plusz más, frekventáltabb részeken itt a környéken sem mennek el annyiért, mint amit mama halála utáni állapotban meghirdettek.

Úgyhogy odaírtam, hogy évek óta itt élek, tisztában vagyok az árakkal, ennek fényében sajnos ez az összeg nagyon sok egy felújítandó lakásért ezen a helyen.

Utánanéztem Facebook csoportokban is, ugyanezzel az építészeti stílussal, mérettel, de JÓ állapotban sokkal szerencsésebb helyen nem messze innen ehhez a hirdetéshez képest 2-3 millióval kevesebbért árulták az ingatlanokat.

Úgyhogy igazából csak jot akartam, értem én hogy kell a pénz, de az itteni árfekvéshez 4-5 millióval kisebb összeg a reális. Próbálkozni persze lehet.

És azt is odaírtam, hogy nagyon drága egy felújítás, azzal együtt meg végképp nem éri meg ezen az áron beleinvesztálni. 7 millióért fel lehet újítani, a végösszegért a város menőbb helyein árulnak lakásokat.

Igazábol sosem ertem ez a nem reális kapzsiság mire jó.

2023. febr. 28. 01:02
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
94%
Igen, az vagy.
2023. febr. 28. 01:17
 2/37 anonim ***** válasza:
91%
Nekem az nem világos, hogy mi közöd hozzá, hogy ki mennyiéet árulja a lakását. Vagy esetleg kért az eladó véleményeket? Nem hinném.
2023. febr. 28. 05:10
 3/37 anonim ***** válasza:
93%
Annyiért hirdeti amennyiért akarja. Annyit ér, amennyiért elviszi valaki.
2023. febr. 28. 05:29
 4/37 A kérdező kommentje:
Ebben a csoportban mindenhol ez megy... még 3-an írtak alám, hogy nem reális ez az ár.
2023. febr. 28. 07:05
 5/37 A kérdező kommentje:
Engem az eladó érdeke nem érdekel, egy ingatlanos rakta ki a hirdetést. A vevőket nem szép dolog átverni.
2023. febr. 28. 07:07
 6/37 anonim ***** válasza:
94%
#5: Mi benne az átverés? Ennyiért kínálja, ha kell akkor kell, ha nem akkor nem.
2023. febr. 28. 07:15
 7/37 anonim ***** válasza:
93%
Igen bunkó vagy, szabad a verseny a tiéd el 20 millióval drágábban is hirdetheti, semmi közöd hozzá.
2023. febr. 28. 07:17
 8/37 A kérdező kommentje:
Nem budapesti vagyok amúgy, sok szempontból furcsa az itteni ingatlanpiac. Egyrészt stagnál sok helyen, nem újépítésű ingatlanokért. Az, hogy egy újépítésű lakás 1 millió forint/nm2 ez a mai a realitás. Na de, még egy menő környéken is pofatlanság egy felújított (nem friss felújítás, az erkély az egyiknél egy roncs volt) panelért 1,2m/nm2 árban gondolkodni. :D Amíg nem tiltják le a hozzászólásokat Facen, addig jó néhány ember le fogja írni a rosszallását. Próbálkozni lehet, persze, mi közünk hozzá, de embertársai àtverésében ki szeret segíteni? Akkor inkább pampogunk.
2023. febr. 28. 07:19
 9/37 A kérdező kommentje:
Az átverés az, hogy oké, bármennyiért lehet hirdetni bàrmit, de ha az itteni ingatlanok 99%-ára nem jellemző ez az árfekvés, akkor nem lehet fair árnak nevezni.
2023. febr. 28. 07:21
 10/37 A kérdező kommentje:
De mindegy, akkor sem érzem proli parasztnak magam, ha egy egyértelműen túlárazott termékhez odaírom, hogy reális az árfekvése. Úgy hogy más szerint nem, főleg nem érzem magam kínosan. Nem szoktam ilyet csinálni, de ettől specifikusan égnek állt a hajam.
2023. febr. 28. 07:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!