Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Én is egy tahó bunkó vagyok,...

Én is egy tahó bunkó vagyok, ha kulturáltan leírom a véleményem?

Figyelt kérdés

Szóval 5 éve élek ezen a környéken, most újítattuk fel a lakást. Szép környék, de nem túl frekventált. Tisztában vagyok az árakkal.

Egy utcával arrébb földszinti, teljesen felújítandó lakást 2 millióval olcsóbban árulnak, mint amennyiért én fel merném tenni a saját teljesen felújítottamat (ez egy darabig elmarad sajnos, mert ebben a létbizonytalanságban a felújítás tényenek is örvendünk). Plusz más, frekventáltabb részeken itt a környéken sem mennek el annyiért, mint amit mama halála utáni állapotban meghirdettek.

Úgyhogy odaírtam, hogy évek óta itt élek, tisztában vagyok az árakkal, ennek fényében sajnos ez az összeg nagyon sok egy felújítandó lakásért ezen a helyen.

Utánanéztem Facebook csoportokban is, ugyanezzel az építészeti stílussal, mérettel, de JÓ állapotban sokkal szerencsésebb helyen nem messze innen ehhez a hirdetéshez képest 2-3 millióval kevesebbért árulták az ingatlanokat.

Úgyhogy igazából csak jot akartam, értem én hogy kell a pénz, de az itteni árfekvéshez 4-5 millióval kisebb összeg a reális. Próbálkozni persze lehet.

És azt is odaírtam, hogy nagyon drága egy felújítás, azzal együtt meg végképp nem éri meg ezen az áron beleinvesztálni. 7 millióért fel lehet újítani, a végösszegért a város menőbb helyein árulnak lakásokat.

Igazábol sosem ertem ez a nem reális kapzsiság mire jó.

2023. febr. 28. 01:02
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:
Nem reális*
2023. febr. 28. 07:23
 12/37 anonim ***** válasza:
92%
Ha négyszemközt közlöd vele, oké, lehet akár jóakarat. De ha rontod az üzletét azzal, hogy odaposztolod a hirdetése alá, az bunkóság. Egyébként meg tényleg nincs közöd hozzá, ki mennyiért akar valamit eladni, hadd próbálkozzon, aztán úgyis kiderül.
2023. febr. 28. 08:15
 13/37 anonim ***** válasza:
91%
Soha nem értettem az ilyen fontoskodó tahókat, te bemész az autókereskedésekbe is és kiírod, hogy ez az típus máshol olcsóbb, vagy a Tescoban is odaírod a termékekre, hogy ez olcsóbb az Aldiban?
2023. febr. 28. 08:30
 14/37 A kérdező kommentje:

Fokozom a tahóságomat azzal, hogy a harmadik diplomámat készülök megszerezni és egy huszonéves nő vagyok. :P Őszintén, nagyon elegem van ebből az igazságtalan magyarországi helyzetből... mind eladónak, mind vevőnek lenni borzalmas, mert iszonyatos áron van minden. Rengeteg ismerősöm szereti a szakmáját, de minimálbérért dolgozik. 200 ezres fizuból hogyan gazdálkodjon ki bárki egy 28 milliós, romhalmaz ingatlanra pénzt, és ez a legkisebb probléma szinte...

És igen, ez az én megkeseredettségemről szól, ha életemben először odaírom valaki üzlete alá, hogy ez egyszerűen rengeteg, mert tényleg az, mert szörnyű, ami itt megy és mindig a kisemberek szívják meg. Aki ki tudja fizetni, annak mindegy, erről szól a piac valóban... csak ez a szakadék semmilyen szemmel sem elhanyagolható, ami az emberek életminőségében van.

De nem az én problémám ez, soha többé nem posztolok ilyesmit. A csalódásom ebben a gazdaságban attól még megmarad, itt sosem lesz az, hogy élni és élni hagyni.

2023. febr. 28. 08:54
 15/37 anonim ***** válasza:
82%

" soha többé nem posztolok ilyesmit."

Szerintem kérdéseket se írj ki a gyakorira. Pont az ilyenek miatt tart itt ez ország mint te. Csak kötekedni meg okoskodni vagy képes facebookon.

2023. febr. 28. 09:40
 16/37 anonim ***** válasza:
88%

"itt sosem lesz az, hogy élni és élni hagyni."

Pont te nem hagyod érvényesülni a hirdetőt a kommenteddel.

Erre mondják hogy bort iszik és vizet prédikál...

2023. febr. 28. 09:48
 17/37 anonim ***** válasza:
89%

Nem a 3 diplomától lesz valaki normális, együttérző stb....

Az Ő dolga, az ő lakása,az ő pénze....Nem tudhatod miért van ennyi pénzre szüksége és miért gondolja, hogy el fogja tudni adni....Majd rájön, ha nem keresi senki és lejebb viszi ha akarja... A férjem szokta mondani, hogy ameddig lósz@r van, veréb is van ... :-)

Mi is megbeszéljük itthon a férjemmel ha látunk valamit ami túlárazott vagy érdekes ingatlan, de eszem ágában sem lenne rontani más üzletét és egy idegenébe beleszólni, pláne nem odaposztolni alá ...

2023. febr. 28. 09:49
 18/37 anonim ***** válasza:
82%

Kit érdekel a veleményed?

Nekünk is voltak ilyen proli megmondóemberek, épp ugyanígy mamalakást tettünk fel drágán. Egy hónap alatt elvitték, kommentelő meg hápogott hogy de ők 15 negyzetméterrel nagyobbat adtak el ennyiért.

Hát így jártál kedveském. Kit izgat?

2023. febr. 28. 09:50
 19/37 anonim ***** válasza:
89%

Én csak azt nem értem Kérdező, hogyha erről/bármiről kialakult álláspontod van és meg vagy győződve az igazadról, akkor MIÉRT írtál ki erről kérdést?

Vagy úgy gondoltad, hogy csak helyeselnünk szabad neked?

Akármi is a véleményed, más hirdetése alá odakotnyeleskedni és bírálgatni, tahó bunkóság.

2023. febr. 28. 09:56
 20/37 anonim ***** válasza:
86%

Nekem is szokták mondani, hogy drágán dolgozom (saját vállalkozás óradíja). Én meg erre azt válaszolom, hogy akkor nem egymást keressük, viszhall.

Ilyenkor mindig jót röhögök, hogy mit vár az ilyen? Dolgozzak olcsóbban az ő lelkibékéje miatt, vagy nálad is, adja olcsóbban a lakást, mert neked attól nem állna égnek a hajad? :D

2023. febr. 28. 10:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!