Mesterképzés után lakást venni albélet helyett?
Először is amit leírok, valószínű ostobaságnak fogjátok tartani. Lassan végzek a képzésemen (pedagógusképzés) és égető kérdés hogy mégis hol és miből fogok lakni?
Mindenképp budapesten szeretnék maradni, msc-ig kihúzom koliban
Utána nem akarnék albérletet hanem egyből saját lakást venni, mivel az albérlet a levegőbe ment pénz…addigra 4-5 milliót össze tudnék Rengeteg munkával hozni.
Szüleimnek több ingatlanja van amit ostoba módon nem adnak ki, így az onnan (lehetett volna) pénz az nem létezik…
Érdemes hitellel kezdeni az életem? Félek, rettegek. Huszonévesen nem látom a jövőm. De feleslegesen más lakásába sem akarom ölni azt a kevés pénzem amit az állam ad
Aki tudna érdemben tanácsot adni, kérem…
Nagy álmom a 11.kerületben élni…annyira fáj hogy ez csak a gazdagoknak juthat…én ha évekig dolgozok, külföldre megyek, akkor sem lesz elég pénzem
> "Ugorj neki mégegyszer a szövegnek, mert több említés is volt. Még a kérdés kiírasban is szerepel."
Neked is neki kéne ugranod mégegyszer. A kérdés kiírásában csak annyi említés szerepel, hogy véleménye szerint külföldi fizetésből sem tudna megélni. Ez nem igaz.
Egy másik kérdésre válaszolva, igen, az 1 millió Ft. az nettó külföldön, annyit simán megkap mesterrel a kezével kezdőként. Még többet is. És nem kell anyanyelvi beszédkézség hozzá, hogy tanítson.
Én a helyedben suli után elmennék albérletbe legalább 1 évre.
Lehet kidobott pénznek gondolod,de szerintem igenis meg kell azt tapasztalni,hogy..
-milyen az amikor egyedül kell fenntartani egy lakást
-egyedül ügyeket intézni
-csekkeket befizetni
-magadra bevásárolni
-gondoskodni arról,hogy minden nap legyen meleg étel az asztalon
-magadra mosni, lakást takarítani
-megkell tanulni,hogy milyen az,mikor valami elromlik a lakásban és gondoskodni kell róla,hogy megoldódjon a probléma
Én már régóta egyedül élek,ezek számomra magától értetődnek,de ez is egy fajta tanulás ehhez hozzá kell szokni, elsajátítani
Elnézést, de ki mondta hogy tanár leszek? :D szakos gyógypedagógus leszek, amivel külföldön igen sokat kereshetnék. Egyébként önálló vagyok, voltam külföldön egy szemesztert, a gyakorlatomat is tervezem. Aki pedig azt mondja miért nem mentem mást tanulni….
MERT NEM AKARTAM? Szerinted valaki így épít jövőt? Nem, én nem betanított munkás és hr-es akartam lenni…még van időm a mesterig is, addig pedig gyűjtök. Legegyszerűbb lenne külföldre lelépni, beszélek nyelveket is, továbbá lenne kapcsolatom ott ahol kinn voltam egy szemesztert. Csak épp nem olyan könnyű az anyanyelved, mindened itt hagyni
Amiről te beszélsz, a netttó 2500-t egy betanított munkás kap, tudom, mivel közeli rokon takarítással kap ennyit. Teszem hozzá már két éven belül lakást vesz. Gondolom nem sokat voltál nyugaton, hogy tudd..:D (ezt annak írom aki fszságokat beszélj) Akkor sakkozzuk már ki pedagógusként magánfejlesztőben mennyit is kereshetnék…és igen a de…
Fel kell érte áldozni az itteni életem
Na igen, szépen bebizonyítod azt a legendát, hogy manapság már csak totál fogalmatlan emberek mennek pedagógusnak.
Pedagógusi fizetésből nem fogsz lakást, főleg házat venni a 11. kerületben soha az életben, nemhogy pályakezdòként. Ez már multicégnél nettó 500-600-ért dolgozó mérnököknek is szinte a lehetetlen kategóriába tartozik.
Az, hogy kollégiumban vagy lakótársakkal albérleti szobában olcsón tudtál ott lakni, az egy diákéletbeli biztonságos burok volt, sajnos a való élet ennél keményebb.
Hol a francban voltál az elmúlt években, hogy lehet, hogy valaki ennyire nem követi az eseményeket? "Jajj, nem tanítják az iskolapadban..."
Hát persze hogy nem.
Persze ha valaki rávilágít erre, előjön a rohadtnagy öntudatod, és az idióra külföldöd mögé menekülsz. Nem hiszed el, hogy amíg nem beszéled tökéletesen a nyelvüket és nem igazolod hiteles módon, hogy többéves tapasztalatod van az adott területen, rohadtul nem fognak felvenni, főleg gyógypedagógusnak, ahol eleve a nehéz esetekkel kell foglalkoznod.
A fizetésekről meg annyit, hogy nekem 5 éves tapasztalattal villamosmérnökként világszintű nagy német multi (Bosch, Siemens, Audi...stb.) adnának Ausztriában 2500 Euró nettót, igaz, azt 14-szer, így egy évre kijön a havi 3000.
Németországban kicsivel magasabbak a fizetések, de 1 milliós nettót nem osztogatnak betanított munkára, az boztis, arra inkább 1300-1500 Eurót adnak (nettó 500-600), szakmunkára 2000-2500 Eurót. Gyanítom, hogy kelet-európai pályakezdő gyógypedagógusként sem fogod lerobbantani a bankot. Ebből albérletre alapból elmegy 500-800 Euro, aztán megélhetés...stb., konkrétan félrerakni tudsz esetleg 500-1000 Eurót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!