Műszaki menedzser mesterszak vélemények?
#1 nem tervezek még 1 alapképzést elvégezni, matek nálunk is volt, illetve a szakomról lehetséges a felvételi erre a mesterre. Nagyobb cégeknél keresettek a műszaki menedzserek, így nem érzem feleslegesnek a szakot.
Inkább a nehézség érdekelne, elvégezhetőség.
Attól függ, melyik egyetemen. Valahol műszakisabb, valahol gazdaságisabb, hiába van a mérnöki karon.
Meg kell nézni a tantervet. Én debrecenhez közel lakok, gondolkodom ezen a mesterképzésen. Az itteni tanterv szerintem sokkal inkább gazdaságisabb, semmint műszakisabb. Ettől függetlenül ez a mester inkább olyan mérnöki területen végzetteknek van, akik már tudnak “mit” menedzselni. Tehát a gépész vagy vegyészmérnöki szaktantárgyakat már nem ezen a mesteren fogod bepótolni.
Pont ezért, nem mondanám nagyon kemény szaknak.
De pl Szegeden azt hiszem van energetikai szakirány (lehet csak BSc-n) engem pl az érdekelt volna, de nem akarok odáig elmenni. Szóval Debrecenben én valszeg az ipari folyamattervezést, vagy a logisztikai szakirányt választom.
A matekokat nem kell pótolni, ne aggódj.
Viszont műszaki jellegű tárgyakból megvan adva,hogy hány kredit értékben kell teljesíteni.Márpedig pont a szopatósabbakat kérik, mint hőtan, mechanika.
4 féléves mesterképzés valószínűleg 5 félévre csúszna.
Egyébként nem lehetetlen.Én alapból közgazdászként diplomáztam és később közlekedésmérnökire felvételiztem.A matekot elismerték, a fizika alapú tárgyakhoz meg hát, kellett magántanár, aki felkészít, segít bepótolni a lemaradást.
Úgy megcsinálgató, kettessel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!