Mesterképzés után lakást venni albélet helyett?
Először is amit leírok, valószínű ostobaságnak fogjátok tartani. Lassan végzek a képzésemen (pedagógusképzés) és égető kérdés hogy mégis hol és miből fogok lakni?
Mindenképp budapesten szeretnék maradni, msc-ig kihúzom koliban
Utána nem akarnék albérletet hanem egyből saját lakást venni, mivel az albérlet a levegőbe ment pénz…addigra 4-5 milliót össze tudnék Rengeteg munkával hozni.
Szüleimnek több ingatlanja van amit ostoba módon nem adnak ki, így az onnan (lehetett volna) pénz az nem létezik…
Érdemes hitellel kezdeni az életem? Félek, rettegek. Huszonévesen nem látom a jövőm. De feleslegesen más lakásába sem akarom ölni azt a kevés pénzem amit az állam ad
Aki tudna érdemben tanácsot adni, kérem…
Nagy álmom a 11.kerületben élni…annyira fáj hogy ez csak a gazdagoknak juthat…én ha évekig dolgozok, külföldre megyek, akkor sem lesz elég pénzem
Szüleid nem támogatnak esetleg, az egyik ingatlanjukat eladni és abból venni?
Vagy a szüleid ingatlanjában lakni egy ideig?
4-5 millió valóban 20 milliós ingatlanra elég, ami már ma is max egy kis szuterén valahol a világvégén. Ha jól értem, még 2-3 évig tanulnál? Hogy ennyi idő múlva mire lesz elég 4-5 milla, nem hinném hogy budai ingatlanra elég lenne, még önerőként se.
A hiteltől nem kell félni, csak okosan kell fölvenni, de a bankok nem is engedik már, hogy boldog-boldogtalan hitelt vegyen föl, szóval ha látják, hogy nem tudod visszafizetni, úgyse kapsz.
Érdekes hogy mindig a legszegényebbek akarnak készpénzért budai ingatlant. Csoda valószínűleg nem fog történni, meg kell érte rendesen dolgozni, de nem elérhetetlen.
Iskola után, nulla nap munkaviszonyra egy bank se fog hitelt adni.
Ha már leaz elég munkaviszony, akkor is nagyon kevés az önrész. A megvett lakás nem lenne elég fedezet. Be kellene vonni fedezetnek a szülők ingatlanjait is, hogy a bank hajlandó legyen adni pénzt.
20 millió nem is elég egy 20 milliós lakásra! Plusz költség az ügyvéd, a vagyonszerzési illeték stb. Plusz milliókról van szó
Budapesten, külsőbb kerületekben egy felújítandó panel is 25 millió körül kezdődik.
Befiztsz 5-öt, felveszel 20 hitelt. Nézd meg kalkulátoros oldalon, mennyi a havi törlesztő! Ki tudod gazdálkodni?
20 évre olyan havi 180-200e lesz a törlesztő.
Nem tudom pedagógusként mennyit keresel... Nekem is MSc diplomám van, mérnöki területen. 12 éve dolgozom. Most akartam decemberben felmondani az alacsony fizetés miatt. ennek hatására, hogy maradjak, emelték meg a fizetésem most januártól nettó 320-ra. Ebből kifizetnék 200-at törlesztőre. 70-et rezsire. Maradnak egész hónapra 50.000Ft-om, amiből ennem kellene, ruházkodnom, közlekednem, stb... Napi 1500Ft. Elég?
Gyanítom, hogy pályakezdő pedagógusként sem keresnél ennél jóval többet. De nyilván nem ismerem az anyagi helyzetedet. Párod (ha van), mennyit keres, szüleid támogatnak-e, van-e egyéb bevételed. Neked kell kikalkulálni, hogy megélsz-e a hitel mellett!
A szüleim egyáltalán nem támogatnak minket, az ingatlanok álltak, pedig nagyon jó pénzért kiadhatták volna őket, ebbe nyaralóház is benne van. Az a legnagyobv problémám hogy pedagógus kezdőfizetéssel egy albérleti szobát alig fogok majd tudni kifizetni, tehát őszintén nem tudom mit csináljak…ezért gondoltam házvételre, de iszonyat pénzek. Ha ki is mennék külföldre dolgozni, talán
Egyébként miért baj hogy pesten akarnék lakást? Ott tanultam és jelenleg is a 11.ben lakok, ha dolgoznék ott akarnék
Kedves utolsó, senki nem él álomvilágban, már az első mondatomban leírtam hogy csak ötletelek, mert ezeket a dolgokat nem tanítják az iskolapadban. Elég szomorú szerintem hogy már végzés előtt azon gondolkodok hogy ugyan már miből és hogyan lakjak…a szüleim nem gondolkodtak, nem fektettek be ingatlanba azok azóta tönkrementek. Nem várom el hogy lakást rakjanak alám de mondja el valaki, mégis hogy építsek erre jövőt?
Ezzel a szaktudással amivel végzek külföldön nagyon szép karrier várhatna, míg itthon ez 200 bruttó, ami egy szobára se elég
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!