Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Fiatalok, ti terveztek itthon...

Fiatalok, ti terveztek itthon házat vásárolni?

Figyelt kérdés

Főképp azokhoz szól a kérdésem, akik nem külföldön szeretnék az életüket folytatni a jövőben.

Ti fogtok a jövőben saját ingatlant vásárolni? Vagy albérletben, esetleg szülőkkel közösen terveztek élni?

Semmi rossz szándék nincs a kérdésemben, egy kollégámmal beszélgettünk ezen, hogy a mai fiatalok mennyire ragaszkodnak görcsösen egy saját ingatlanhoz. Szerintem nagyon, szerinte a nagy többség albérletben gondolkodik, kíváncsi vagyok hogy melyikünknek lesz igaza. :D

2022. dec. 17. 14:30
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
16%

Meddig számít számotokra fiatalnak valaki?

Én most vettem házat vidéken, miután eladtam a bp-i lakásomat. 32

A lakásvásárlás idején 25 voltam.

2022. dec. 17. 14:50
 2/18 anonim ***** válasza:
97%

Igen.

Mert még 10-20 évre előre tekintve is csak ez a biztos.

Nemhogy 40 évre előre...

A nyugdíjak már a mai szinten sem fedeznék a bérlakásban élés költségeit!

Tehát a legjobb befektetés a saját lakás.

2022. dec. 17. 14:58
 3/18 anonim ***** válasza:
78%
Én 26 vagyok most vettük meg az első házat. Én ragaszkodtam a sajathoz mert jópár rossz tapasztalatom van a bérletekkel de pl tesom albizik igaz nem itthon szóval amúgy, ha szabályozva lenne és kulturált akkor nincs bajom az albérlettel, de igy én nem éreztem magam biztonságba, hogy hosszútávra tervezzek. Szerintem beállítottságtól és életviteltől is függ.
2022. dec. 17. 15:59
 4/18 anonim ***** válasza:
85%

Mindenképp sajátot szeretnék. Jelenleg minden ideköt, a párom, barátaim, családom és az örökségem.

Lehet ha szingli 40 éves lennék és tök egyedül (nem lenne párom és a szüleim miatt se kéne aggódnom) akkor mennék. De egyenlőre túl sokat tudnék veszteni.

Elég könnyen feladom a dolgokat, nincs se kitartásom, se türelmem. Hiába van jó nyelvérzékem a németet 2 éve nem használom, mert lusta vagyok. Angolul elvagyok, azt is lehetne fejleszteni "de minek?". Meg valahogy úgy vagyok vele, hogy kint se lenne jobb.

2022. dec. 17. 16:32
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Igen, mindenképp. Az a pénz, amit bérleti díjként kifizetek, másnak a zsebét tömi. Ugyanezt az összeget egy lakáshitelbe forgatva előbb-utóbb 100%-ban saját ingatlanhoz jutok. Akkor már nem kell aggódnom, hogy váratlanul eladják alólam a lakást, esetleg állandóan balhézni kell egy rossz főbérlővel/tulajjal, hogy biztosítson élhető körülményeket, ha már a fizetésem egy jó része nála landol minden hónapban.

Egy saját lakás szerintem mindenkinek békésebb és minden szempontból biztonságosabb opció, mint a lakásbérlés. A mamahotel nálam nem opció, mert kb. 150km-re laknak tőlem a szüleim, de amúgy sem akarnék a nyakunkon élni huszonévesen. Akármennyire szeretem is őket, szükségem van a saját térre, az önállóságra.

2022. dec. 17. 17:07
 6/18 nemaRendőrség ***** válasza:
72%

26 éves vagyok, vettünk a feleségemmel egy lakást a banknak tavaly. (2/3 része a miénk)

A vételben nem volt szülői segítség, a felújítást minimálisan megtámogatták.

Főleg a jelenlegi/eddigi családpolitikában, legegyszerűbb dolog volt.

10 misi babaváró, 10 misi hitel, 6 misi zsebből.

Azóta rádobtunk még egy 5 milliót felújításra.

Párommal ketten keresünk havi netto 1 millió felett, elvagyunk a 90nm-es polgári lakásunkban megyeszékhelyen a belváros szélén

2022. dec. 17. 17:16
 7/18 anonim ***** válasza:
92%

Itthon nehéz, külföldön (nyugat EU) magyarként kb. lehetetlen saját ingatlant vásárolni. Barátom München melletti kis faluban kinézett egy felújítandó házat, 120.000.000 Ft a ház + 60.000.000 Ft a felújítás (ugye német munkadíjak).

1.500.000 Ft-ot keres, kb. 500.000 marad neki belőle. 30 évig kéne gyűjtenie rá, esélytelen.

2022. dec. 17. 18:30
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
26 vagyok, ragaszkodnék a saját ingatlanhoz, de a fizunkból esélytelennek látom. Az albival az a baj, hogy gyerekkel még nehezebb lesz jót találni, mint most. Nem addig lakom ott, ameddig akarok, mert bármikor elküldhet a tulaj (a szerződés által meghatározott X napos idővel, persze).
2022. dec. 17. 19:23
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Igen, de csak szülői segítséggel + sajnos hitellel fogok.
2022. dec. 17. 21:15
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Tervezek, de szülői segítség nélkül esélytelen. Sajnos az ország olyan részén lakok, ahol van munkalehetőség, ezért a várostól nem 50 km-re lévő, nem szétesett házak 40 millióról indulnak. A szakmám meg nem olyan, amivel leköltözhetek Borsodba home officeolni
2022. dec. 18. 07:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!