Fiatalok, ti terveztek itthon házat vásárolni?
Főképp azokhoz szól a kérdésem, akik nem külföldön szeretnék az életüket folytatni a jövőben.
Ti fogtok a jövőben saját ingatlant vásárolni? Vagy albérletben, esetleg szülőkkel közösen terveztek élni?
Semmi rossz szándék nincs a kérdésemben, egy kollégámmal beszélgettünk ezen, hogy a mai fiatalok mennyire ragaszkodnak görcsösen egy saját ingatlanhoz. Szerintem nagyon, szerinte a nagy többség albérletben gondolkodik, kíváncsi vagyok hogy melyikünknek lesz igaza. :D
Meddig számít számotokra fiatalnak valaki?
Én most vettem házat vidéken, miután eladtam a bp-i lakásomat. 32
A lakásvásárlás idején 25 voltam.
Igen.
Mert még 10-20 évre előre tekintve is csak ez a biztos.
Nemhogy 40 évre előre...
A nyugdíjak már a mai szinten sem fedeznék a bérlakásban élés költségeit!
Tehát a legjobb befektetés a saját lakás.
Mindenképp sajátot szeretnék. Jelenleg minden ideköt, a párom, barátaim, családom és az örökségem.
Lehet ha szingli 40 éves lennék és tök egyedül (nem lenne párom és a szüleim miatt se kéne aggódnom) akkor mennék. De egyenlőre túl sokat tudnék veszteni.
Elég könnyen feladom a dolgokat, nincs se kitartásom, se türelmem. Hiába van jó nyelvérzékem a németet 2 éve nem használom, mert lusta vagyok. Angolul elvagyok, azt is lehetne fejleszteni "de minek?". Meg valahogy úgy vagyok vele, hogy kint se lenne jobb.
Igen, mindenképp. Az a pénz, amit bérleti díjként kifizetek, másnak a zsebét tömi. Ugyanezt az összeget egy lakáshitelbe forgatva előbb-utóbb 100%-ban saját ingatlanhoz jutok. Akkor már nem kell aggódnom, hogy váratlanul eladják alólam a lakást, esetleg állandóan balhézni kell egy rossz főbérlővel/tulajjal, hogy biztosítson élhető körülményeket, ha már a fizetésem egy jó része nála landol minden hónapban.
Egy saját lakás szerintem mindenkinek békésebb és minden szempontból biztonságosabb opció, mint a lakásbérlés. A mamahotel nálam nem opció, mert kb. 150km-re laknak tőlem a szüleim, de amúgy sem akarnék a nyakunkon élni huszonévesen. Akármennyire szeretem is őket, szükségem van a saját térre, az önállóságra.
26 éves vagyok, vettünk a feleségemmel egy lakást a banknak tavaly. (2/3 része a miénk)
A vételben nem volt szülői segítség, a felújítást minimálisan megtámogatták.
Főleg a jelenlegi/eddigi családpolitikában, legegyszerűbb dolog volt.
10 misi babaváró, 10 misi hitel, 6 misi zsebből.
Azóta rádobtunk még egy 5 milliót felújításra.
Párommal ketten keresünk havi netto 1 millió felett, elvagyunk a 90nm-es polgári lakásunkban megyeszékhelyen a belváros szélén
Itthon nehéz, külföldön (nyugat EU) magyarként kb. lehetetlen saját ingatlant vásárolni. Barátom München melletti kis faluban kinézett egy felújítandó házat, 120.000.000 Ft a ház + 60.000.000 Ft a felújítás (ugye német munkadíjak).
1.500.000 Ft-ot keres, kb. 500.000 marad neki belőle. 30 évig kéne gyűjtenie rá, esélytelen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!