Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Fiatalok, ti terveztek itthon...

Fiatalok, ti terveztek itthon házat vásárolni?

Figyelt kérdés

Főképp azokhoz szól a kérdésem, akik nem külföldön szeretnék az életüket folytatni a jövőben.

Ti fogtok a jövőben saját ingatlant vásárolni? Vagy albérletben, esetleg szülőkkel közösen terveztek élni?

Semmi rossz szándék nincs a kérdésemben, egy kollégámmal beszélgettünk ezen, hogy a mai fiatalok mennyire ragaszkodnak görcsösen egy saját ingatlanhoz. Szerintem nagyon, szerinte a nagy többség albérletben gondolkodik, kíváncsi vagyok hogy melyikünknek lesz igaza. :D

2022. dec. 17. 14:30
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Eddig terveztem de mostanság elgondolkodtató rajta, pedig most tudnék beleugrani. Ön reszem elég szépen van ,nem minimalis, inkább 50 százalék korul, fizum is olyan, hogy kapnék rá hitelt. Egyszerűen most kicsit ugyvagyok hogy sajnálom a pénzem beletenni amit összeraktam illetve ugyanekkora hitelt felvenni egy kelet európai ingatlanert. És nálam most pont nem arról van szó, hogy nem tudnám meglépni a dolgot és azert nyavajgok. De egy kelet európai keco nekem lehet nem ér ennyit mint amennyit kernek érte most. Lehet, hogy inkább rakok még mellé, és beprobalkozom inkább külföldön evvel, az nekem ertek allóbb. És amúgy kissebb onresszel bele lehet ugrani ott, és sztem kedvezőbb hiteleket is talalni

. Szoval nagy a dilemma. Hazai ingatlan árakon csal mosolygok neha, kelet európai ingatlanokert ennyit adni lol

2022. dec. 18. 10:46
 12/18 anonim ***** válasza:
74%

Jó vicc :D Terveznék én csak lehetetlen. Épp a héten kértem egy ajánlatot egy budapesti (XIII. ker) új építésű, 4. emeleti 50 nm-es lakásra, csak úgy kiváncsiságból, hogy mennyire fogok elborzadni:

136 millió Ft (a 2. emeleten lévő ugyanekkora "csak" 132)

Ezt hitelből sem lehet megvenni, mert nem is adnak a nettó 300-as fizetésemre.

Bérelni szintén nem tudok, mert semmit nem tudnél félretenni 200 ezres bérleti díjak mellett vagy még minuszba is mennék.

De legalább van két diplomám, hurrá, végülis szart sem érek vele.

A tanulság: érettségi után el kell húzni külföldre és nem ittragadni, mint én 26 évesen.

2022. dec. 18. 12:08
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Az lehet, hogy terveznek, de a jelenlegi helyzetben, segítség nélkül, önerőből kb. esélytelen. Hacsak nem kezdenek el emiatt futószalagon gyerekeket gyártani.
2022. dec. 18. 13:51
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de 300 ezres fizetésből miért akarsz 132 milliós lakást venni?

Ez kb, olyan, mintha Lamborghinivel akarnál járni melóba.

Van elég kerület Budapesten, ahol lehet 40 nm-lakást millió alatti / nm áron kapni, nézegesd akkor azokat, ne sajnáltasd magad. Orvosok nem vesznek ennyi pénzért lakást..

2022. dec. 18. 15:11
 15/18 anonim ***** válasza:
18%
14: jah lehet 40-ért venni egy panel, ami lehet, hogy nem szigetelt vagy éppen nem is azbeszt mentesített és 50 éves. hurrá
2022. dec. 18. 15:41
 16/18 anonim ***** válasza:
51%

14: Igaz, biztos van sok lakás feleannyiért, de ahogy az előző is írja azok olyanok is; rossz állapotú vagy rossz környéken van vagy mindkettő.

Én úgy vagyok vele, hogy valami lepukkant külterületi lyukért nem akarom magam egy életre eladósítani, mert egy ilyen lyukat sem tudnék önerőből kifizetni.

2022. dec. 18. 16:03
 17/18 anonim ***** válasza:
Én mindenképp a vásárlást részesítem előnyben, még hitellel is, mivel egyszer az a saját tulajdonom lesz. Feleslegesnek gondolom az albérletet fizetni, mellette nehéz gyűjteni. Szerintem a legideálisabb egy bizonyos korig otthon lakni szülőkkel, gyűjteni és aztán megvenni a lakást/házat. Személy szerint így tervezem, de ki tudja mit hoz a jövő.
2022. dec. 19. 20:11
 18/18 anonim ***** válasza:
79%
Hiába terveznék, ha olyan ütemben nőnek az árak, hogy sose lesz rá pénzem. Már dolgozok 5 éve és amit tudok félreteszek, spórolok. Mivel albérletet fizetek, ezért így is csak kb 5 milliót tudtam összeszedni, ez semmire sem elég az ingatlanpiacon. :( De azért ezért is dolgoztan és spóroltam egy csomót. Elkeserítő, hogy egy garzont hitelre sem tudok venni évek munkájával sem.
2022. dec. 20. 11:04
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!