Honnan tudtátok, hogy EZ lesz az a ház (és település), amiben a gyerekeiteket fel akarjátok nevelni, amikor házat vettetek?
Kis falut választottunk. Van ovi, suli. Családias környezet.
Mikor terhes voltam a naggyal, akkor esett erre a választásunk.
Eddig ugy is voltam, jo helyük lesz itt.
De most, hogy a nagy elkezdte az ovit, biztos vagyok benne, hogy jövőre váltunk, és hogy suliba biztos nem ide fognak járni.
A házzal/településsel nincs bajunk, annyira, de ami szempont volt a gyerekek miatt, azt csak akkor tudtuk meg, hogy nem erre számítottunk, mikor már belekerültünk.
Egy az, hogy mivel mindenki ismer mindenkit, megy a pletyka ezerrel.
A másik, hogy ez az ovi kritikán aluli. Fiameknak nincs óvónőjük, csak 2 dadusuk pl. A másik csoport ovonénije alkoholista,kiabál a gyerekekkel stb.
Hiába papíron fél5ig van ovi, ha 3ig nem érsz oda a gyerekért mágjára vetnek kb, a gyereket meg kiteszik a kapuba. Fél4kor már zárva az ovi. 4ig dolgozok jövőre, lehetetlen lesz megoldani.
A suli vallásos. Kötelező templomba járás, minden nap 7re kell bemenni, holott 8kor kezdődik a tanítás, mert imadkozás. Abszolút nem vagyunk vallásosak.
Játszótér 3 háznyira. Örültem, mert legalább barátkozhatunk. Aha, télen nyáron full üres. Max a kamaszok bandáznak. Mindenkinek ott a saját kert/udvar, senki nem jár ki.
Nagyjából ennyi
A kicsi jövőre tölti a 2t, negy bölcsibe. Ami csak a városban van. Így a fiam is viszem át oda oviba. És én is ott fogok dolgozni.
5#
A villamos 2 percre van a háztól, földszinti igaz de imádtam hogy nem kell a babakocsit emelgetni, iskola óvoda 5 percre, belváros 3 megallora, volt hozzá kis kert is ami igaz közös használatu volt, de jól esett kimenni reggelente.
Szóval minden a közelben volt, mégis csendes övezetben.
Aztán sajnos elkellett adnunk 😪
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!