Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Honnan tudtátok, hogy EZ lesz...

Honnan tudtátok, hogy EZ lesz az a ház (és település), amiben a gyerekeiteket fel akarjátok nevelni, amikor házat vettetek?

Figyelt kérdés
Azoknál érdekelne a házvásárlás/keresés, akik kifejezetten olyan helyet kerestek, ahol a gyerekeik is úgy gondolták, hogy jól fogják majd érezni magukat. Mikor eldöntöttétek, hogy megveszitek azt a konkrét házat, mi volt az az érzés vagy gondolat, amitől egyértelmű volt a döntés (amennyiben az volt)?

2022. dec. 6. 20:55
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Márminthogy amiről azt gondolták, hogy az akkor még pici gyerekeik is szívesen felnőnénrk ott
2022. dec. 6. 20:55
 2/12 anonim ***** válasza:
8%
Mink albérletbe szűltünk, már mint a szülejimébe ahol laknak! 1 szoba ösz konfort az már elég mindenre!
2022. dec. 6. 21:02
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Mi lakást vettünk Budapesten, és két szobával nagyobbat, mint ami kettőnknek elég lett volna. Mivel mi is imádunk itt lakni, a gyerekünk is ide született, már kamasz, és ő is imád itt lakni.
2022. dec. 6. 21:02
 4/12 anonim válasza:
100%
Mi telket vettünk és ott építkeztünk 6 éve. A telek egy nem túl frekventált, de Budapesthez közeli településének a szélén, egy modernebb kialakítású lakóparkos részen volt. Csak újépítésű ház volt itt és rengeteg kisgyerekes család. A lakópark közepén egy játszótér. Kérdés se volt, hogy ez jó lesz e nekünk, mert egyből tudtuk, hogy itt szeretnénk lakni.
2022. dec. 6. 21:12
 5/12 anonim válasza:
100%

Kis falut választottunk. Van ovi, suli. Családias környezet.

Mikor terhes voltam a naggyal, akkor esett erre a választásunk.

Eddig ugy is voltam, jo helyük lesz itt.

De most, hogy a nagy elkezdte az ovit, biztos vagyok benne, hogy jövőre váltunk, és hogy suliba biztos nem ide fognak járni.

A házzal/településsel nincs bajunk, annyira, de ami szempont volt a gyerekek miatt, azt csak akkor tudtuk meg, hogy nem erre számítottunk, mikor már belekerültünk.

2022. dec. 6. 21:26
 6/12 A kérdező kommentje:
5-os, mi derult ki?
2022. dec. 6. 21:31
 7/12 anonim válasza:
100%

Egy az, hogy mivel mindenki ismer mindenkit, megy a pletyka ezerrel.

A másik, hogy ez az ovi kritikán aluli. Fiameknak nincs óvónőjük, csak 2 dadusuk pl. A másik csoport ovonénije alkoholista,kiabál a gyerekekkel stb.

Hiába papíron fél5ig van ovi, ha 3ig nem érsz oda a gyerekért mágjára vetnek kb, a gyereket meg kiteszik a kapuba. Fél4kor már zárva az ovi. 4ig dolgozok jövőre, lehetetlen lesz megoldani.

A suli vallásos. Kötelező templomba járás, minden nap 7re kell bemenni, holott 8kor kezdődik a tanítás, mert imadkozás. Abszolút nem vagyunk vallásosak.

Játszótér 3 háznyira. Örültem, mert legalább barátkozhatunk. Aha, télen nyáron full üres. Max a kamaszok bandáznak. Mindenkinek ott a saját kert/udvar, senki nem jár ki.

Nagyjából ennyi

A kicsi jövőre tölti a 2t, negy bölcsibe. Ami csak a városban van. Így a fiam is viszem át oda oviba. És én is ott fogok dolgozni.

5#

2022. dec. 6. 21:49
 8/12 anonim ***** válasza:
84%

A villamos 2 percre van a háztól, földszinti igaz de imádtam hogy nem kell a babakocsit emelgetni, iskola óvoda 5 percre, belváros 3 megallora, volt hozzá kis kert is ami igaz közös használatu volt, de jól esett kimenni reggelente.

Szóval minden a közelben volt, mégis csendes övezetben.

Aztán sajnos elkellett adnunk 😪

2022. dec. 7. 00:58
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Én Budapestről költöztem 35 km- re agglomerációba mindenképp kertest akartunk ( nem a gyerek miatt ) hanem mert nem szeretünk lakásba lakni albérletbe. Csak olyan kisvárosokat településeket néztünk ahol van minden óvoda iskola alap, de a környéken is van több, ha esetleg ugy járnék mint az 5 ös :) mi a házba szerettünk bele amugyis csak ott kerestünk ami szóba jöhet és csak azokat néztük meg ami megfelelt az igényeinknek :) az hogy a környék milyen az részben volt befolyásoló tényező… mert ez rengeteget változik akár egy két év alatt is :)
2022. dec. 7. 12:07
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Kerteset szerettünk volna, de nem feltétlen a gyerek miatt, mert még nincs. Persze, beszéltünk róla hogy csendesebb helyen lévőt nézzünk, mert mégis, ha lesz gyerek, az jobb neki. Nekünk a főbb szempontunk inkább az volt, hogy ha lehet, ne kelljen sok felújítást végezni rajta - ezért hajlandók voltunk magasabb árat is fizetni. Olyan helyeket néztünk, ahol jó a közlekedés, van óvoda, iskola, bevásárlási lehetőség. Szóval nem kis falvak, hanem inkább agglomerációs kisvárosok. Sok házat megnéztünk, de mindig midnegyikkel volt valami. Végül, amit megvettünk, először meg se akartuk nézni, mert picit kiesik abból a régióból ahol nézelődtünk. Aztán mondtam a férjemnek, nézzük meg, azzal nem veszítünk semmit. Elmentünk, és azonnal beleszerettünk, már csak a környékbe is. Egy nagyon kis, csendes zsákutcában van a ház, de mégis közel 5 percre van buszmegálló, boltok, orvos, iskola. 10 perc busszal a megyeszékhely, szóval minden elérhető helyen van. A ház pedig szuper. Egy szobával több van mint ami nekünk kell, szóval a gyerek is érkezhet hamarosan.
2022. dec. 7. 16:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!