Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A mostani áremelkedések...

A mostani áremelkedések miatti spórolások a gyerekeiteket is érintik közvetlenül?

Figyelt kérdés

Nyilván arra gondolok, akiknek jobban oda kell figyelni a kiadásaikra. A gyerekeken ez milyen mértékben csapódik le?

Pl. nem kapnak már márkás cipőt, nem jut mindennap gyümölcsre, stb.?

2022. nov. 15. 11:38
 1/6 anonim ***** válasza:
38%

Zoldseget, gyumolcsot ugyanugy megveszem, mondjuk nalunk nincs szemet etel mint turo rudi, kubu es tarsai, ami joval dragabb mint mondjuk egy alma.

Egy marek fagyasztott borso is olcsobb mint a grizes teszta, amiben megint semmi tapanyag nincs a cukron meg feher liszten kivul.

2022. nov. 15. 11:48
 2/6 anonim ***** válasza:
90%

"Pl. nem kapnak már márkás cipőt, nem jut mindennap gyümölcsre, stb.?"

Ott nem tartunk, hogy az étkezésen spórolni kelljen, divatozni meg eddig se szoktunk, ahhoz még kicsik a gyerekek.

A jövő évi nyaralásnál majd meglátjuk. Biztos elmegyünk, de esetleg rövidebb időre, mint ahogy szoktunk. Esetleg nem étteremben ebédelünk a nyaralás alatt.

2022. nov. 15. 11:57
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem, alig eszik gyümölcsöt, arra akkor is jutna ha aranyárban lenne, mi mindent ugyanúgy veszünk, eddig se a legdrágább ruhát vettem.
2022. nov. 15. 12:01
 4/6 anonim ***** válasza:
82%
Visszább kellett vennünk, de nem a gyerek dolgait. Magam részéről. Eddig sokat eljártam edzésekre, meg “fú de jó praktikus, kényelmes soport ruha..” Na most jó a régi, meg az otthon edzés. A boltban is meggondolom, hogy megvegyem-e, ami csak luxus. Az alapvető dolgokon nem gondolkodok. Meg a gyerekeknek is megvesszük a gyümölcsöt, meg a joghurt, stb… rajtuk nem spórolok. Ugyanúgy járhatnak edzésre, nekik megveszem az edző felszerelést, védőeszközt. A lényeg, hogy mi, felnőttek a magunk igényeiből vettünk vissza, hogy a gyerekeknek ne kelljen lejjebb adni.
2022. nov. 15. 12:56
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk a szezonban nincs 2 bakancsuk( elmenős; játszós) és hótaposójuk, csak 1-1.

Vagy tavaly 3-3 télikabát volt, most a nagynak 1-et vettem, de tavalyról a másik jó a kicsinek 1-et újonan és 1-et használtan vettem.

Szóval esdig azért laza voltam.

Ha megtetszett valami vagy csak kényelemből hogy ne kelljen azonnal mosni megvettem többet.

Most azért meggondolom már.

2022. nov. 15. 13:08
 6/6 anonim ***** válasza:
70%

Nem.

Nem keresünk milliókat (durván 500 a bevételünk).

De pl most vettem 2-2 cizmát, 2-2 kabátot (1-1 használtat itthonra, 1-1 ujat el). 50ezer ft.

Csokit, gyümölcsöt, mindent ugyan ugy megkapnak, amit eddig.

Hál isten magunkon sem spórolunk (még).

Nalunk a lakásfelújítasban mutatkozik meg, azzal haladunk lassabban.

2022. nov. 15. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!