Végeredményében, azért van áremelkedés mert van állami árkorlátozás ? Kereskedő pedig rá építi az egyéb élelmiszerek árát arra a termékre ami nem hatósági árazott ?
Figyelt kérdés
Tehát nem lenne áremelkedés amennyiben nem lenne hatósági árazott termékek ?2022. nov. 11. 06:15
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
30 szavazat
1/18 anonim válasza:
Áremelkedés egyébként is lenne, de így sok terméknél emelni kell az árrést, és így még jobban szív mindenki, főleg az, aki amúgy nem venne a hatósági áras termékekből, mégis ő fizeti ki a különbözetet.
2/18 anonim válasza:
Egyébként is lenne áremelkedés, de igen, így a többi élelmiszer ára sokkal jobban megnő.
3/18 anonim válasza:
Én azt nem értem mire jó ez a rohadt felhalmozás. Már most vadászni kell azt a 2 kiló cukrot ami majd karácsonykor kell, mert a sok bírka lerabolja és raktároz otthon 30-40 kilót
4/18 anonim válasza:
Mint ahogy a napokban olvastam itt, hogy a még covid-pánik alatt felvásárolt konzervet még most használja fel az illető.
5/18 A kérdező kommentje:
Konzerv még rendben van mert annak eltarthatósága 10-év . Bár a boltban a gyártási évük 2019-től indul akkor még nem volt sehol a áremelkedés amire most hivatkoznak. Miszerint megnövekedtek a gyártási költségek ?
2022. nov. 11. 08:15
6/18 anonim válasza:
Egész Európában infláció van, mindenhol mennek fel az árak, nem a hatósági árak okozzák az áremelkedéseket, legfeljebb kicsit fokozzák, de nem lényegesen.
4-es: egy konzerv több. 5-10 évig is eláll minden gond nélkül, és fogyasztható.
7/18 anonim válasza:
Kérdező, a boltban taláható termékek jelentős részének az előállítása szinte filléres költség.
Amit megfizetsz, az a logisztika: a szállítás, tárolás, kiszolgálás stb.
8/18 anonim válasza:
Nem az eltarthatóságáról van szó. Hanem a felesleges felhalmozásról. 4. vagyok.
9/18 anonim válasza:
Abban igazad van. Akkor félreértettem a válaszodat.
10/18 anonim válasza:
#6 Ha igaz lenne, amit írsz, nem lenne szinte minden olcsóbb most már a nyugateurópai üzletekben. Konkrétan eljutottunk oda, hogy megéri kimenni Ausztriába bevásárolni, mert itthon már szinte minden drágább, mint kint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!