Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Végeredményében, azért van...

Végeredményében, azért van áremelkedés mert van állami árkorlátozás ? Kereskedő pedig rá építi az egyéb élelmiszerek árát arra a termékre ami nem hatósági árazott ?

Figyelt kérdés
Tehát nem lenne áremelkedés amennyiben nem lenne hatósági árazott termékek ?

2022. nov. 11. 06:15
1 2
 11/18 NTBS ***** válasza:
100%
Infláció, gyenge forint.
2022. nov. 11. 15:22
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, miért van lepontozva a #10-es hozzászólásom. Nyugodtan nézzétek meg és hasonlítsátok össze az élelmiszer árakat az osztrák online bevásárlás oldalakon és az itthoniakon. Nézzétek meg, hogy ugyanaz a termék kint mennyibe kerül és itthon mennyibe kerül. És akkor lehet kétségbeesni, szörnyülködni és felfogni, hogy Magyarországon a kormány rohadtul elb.szott mindent.
2022. nov. 11. 18:14
 13/18 anonim ***** válasza:
63%

Azért moslékok néha a kereskedők is / főként multik/ olyan árakat generálnak, amikhez emelik az árakat a kisebb üzletek.

Éppen bemondták, hogy drágább lesz idén a dió- s mi történik láám Tesco, Auchan tsai egyből gyorsan árat emeltek- csak mert már bemondták a hírekben.

Bárki elszólja magát mi lesz drágább várhatóan már dobják rá a hasznot.

Mikor látják, hogy annyiért már nem fogy úgy 20-30 Ft-ot gyorsan csökkentenek. Ja, hogy így is megéri... oké.

2022. nov. 11. 19:06
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
#3: nem azért nem találsz cukrot, mert bespájzolnak belőle az emberek. Azért nem találsz cukrot, mert kb. 240 forintért kell eladni, a beszerzési ára viszont jóval magasabb ennél. (Én nem ebben dolgozom, így nem tudom pontosan mennyi, de a gyors keresésem alapján olyan 6-700 Ft lehet.) Emiatt a boltoknak nettó veszteség, és valószínűleg a cukor esetében annyira nagy, hogy azt már ki sem rakják.
2022. nov. 12. 08:14
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Ahha. Biztos köze nincs hozzá annak hogy kitesznek egy raklappal és egymás nyakán taposnak egyből az emberek. Meg 3-4szer fordul és visz 15-20 kilót. Biztos sok cukorral issza a kávét.
2022. nov. 12. 10:20
 16/18 anonim ***** válasza:
61%
Befőzési és pálinkafőzési szezon van/volt, amihez rengeteg cukor kellett volna, átlag kb. 15-20 kiló, de akár még ennél is több! Szóval érdemes lenne kimászni a véleménybuborékból és rácsodálkozni a panellakás 4 falán kívüli világra.
2022. nov. 12. 16:46
 17/18 anonim ***** válasza:
74%
Meg azért sokat nem is rakodnak ki a hatósági áras termékekből. Sparban láttam, hogy kb 2 zsugorfóliányi adagot tesznek ki cukorból, nem többet. Már ott vártak az emberek és vitték el, kérdeztem, hogy akinek nem jutott mi lesz- hát majd hét vége felé tesznek ki újabbat. Ja köszi. Aztán olcsóbb termékekből tesznek ki pár darabot- elfogy ez van, vidd el a drágábbat először.
2022. nov. 12. 17:25
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, ha csak ez lenne az oka, mi lenne a bolt válasza? Lenne egy pillanatnyi készlethiány, aztán másnap többet rendelnének, és átállnának a nagyobb keresletre. Persze extrém esetben a megnövekedett forgalom még a gyártóra is kihat és gyártói készlethiány is előfordulhat, de valójában azt tudjuk, hogy ez nem így van, a cukoripar el tudná látni a piacot.

Én személy szerint 3-4 hete próbálok cukrot venni az 5 boltban, ahova járni szoktam. És egyetlen alkalommal sem volt kint cukor. Hogy rabolná le a tömeg, ha nincs is kint? Persze nem azt mondom, lehet raknak ki időnként, és olyankor biztos el is fogy rögtön, de ez már nem az emberek spájzolásán múlik.

A spájzolás az volt, amikor a covid elején elkezdték felvásárolni az élesztőt meg a wc papírt. Akkor is volt, hogy azt láttad, hogy hirtelen nincs egy adott boltban, de valójában átmentél egy másikba és ott azért biztos volt valahonnan raktáron. Aztán meg reagált a piac, és valójában sose volt túl nagy ellátási probléma. Most nem reagál a piac, mert nagyon nem éri meg neki.

Nem ismerem a pontos számokat, de én valahogy így képzelem: Egy boltban egy héten eladnának alapesetben mondjuk 300x1kg cukrot. Ehelyett kiraknak mondjuk 15kg cukrot, amit egy általad leírt szemfüles és pofátlan ember egyben el is visz. Így 1 ember jut felhalmozott mennyiségű cukorhoz, ahelyett, hogy 15 ember juthatna normál mennyiségű cukorhoz. Ez a te példád. Az enyém meg az, hogy ez persze, lehet, hogy problémás, de igazából, amikor alapból 300 ember akarna normál mennyiségű cukorhoz jutni, akkor már olyan mindegy, hogy az a kevés, ami elérhető, 1 vagy 15 emberhez kerül.

A kérdés (ami valójában lényegtelen szerintem) már csak az, hogy egy-egy boltban hogyan alakulnak ezek az arányok. Mindkettő problémát okoz, csak szerintem most az utóbbi az, ami jóval inkább dominál, sőt, azaz, ami miatt az előbbi kialakul. (Azért viszi el az az egy ember mind a 15 adagnyi cukrot, mert eddig mindig a kevésbé szerencsés 299-ben/285-ben volt. Hogyha végre odajut, akkor elvisz mindent, amit ér.)

2022. nov. 12. 22:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!