Mi az amikre már nem költötök ilyen infláció mellett, és mennyire érzitek meg az áremelkedéseket?
Bizonyos dolgokra nem költök (közösköltség, egyes törlesztörészletek) de ez nem az infláció miatt van, hanem mert munkanélküli voltam hónapokig.
Az viszont szembeötlő, hogy még így is 10-20%-kal többet költöttem a tervezettnél ezekben a hónapokban.
Én ruhákra nem költök egy ideje, korábban sokszor újítottam egy-egy pólót vagy cipőt. Valamint nem járok csoportos edzésre, mint tavaly. Azonos időszakok összehasonlításában (1-10 hó) 167500 -> 64500. Kevesebbet költök ajándékokra, adományokra is: 263441 -> 89300
Viszont közben több ment el utazásra/üdülésre: 808088 -> 1425540
A kajaköltségen érezhető leginkább az infláció: 2021 1-10 hó vs 2022 1-10 hó: 409111 -> 636894 HUF. Ez 56%-os növekedés. Itt talán nem az egész árhatás, hanem van benne összetételhatás is, pl már nincs főzés, amivel talán olcsóbban ki lehetne jönni mint mindig készkajákkal stb. Viszont közben egyes kedvenc péksütik, stb lekerültek az étlapról, ha nagyobb ütemben drágultak, mint ahogy a fizetésem nőtt. Úgyhogy talán a 40%-os inflációt sem nyelem be teljes egészében.
Eddig sem költöttem felesleges baromságokra.
Rohadt keveset keresek, minimálbért. Az árakkal meg nem foglalkozom különösebben. Annyi, akkor annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!