annak aki kompetens volt es mert szolni eddig is emeltek, aki meg nem annak azutan se fognak
2022. aug. 8. 11:02
3/12 anonim válasza:
Az infláció nem másról szól, mint hogy a gazdasági szereplők egyszerre igyekeznek emelni az áraikat. Akikét megfizetik, mert valóban szükséges a termékük/szolgáltatásuk, azok fennmaradnak, akik pedig kevésbé hasznosak, azok lecsúsznak és csökken a fogyasztásra szóló joguk. Az infláció folyamatos versenykényszerben tartja a gazdasági szereplőket, folyamatosan lemorzsolja a versenyképteleneket.
2022. aug. 8. 11:07
4/12 anonim válasza:
Azért ez így ebben a formában nem igaz. Én például a kenyeret is visszaraktam a polcra, amikor megláttam az árát. A sajt meg a kasszánál maradt ott, amikor a pénztáros hölgy nem akarta érvényesíteni rá a kuponom. A húsok hegyekben tornyosulnak a pultokban, mindenki csak akkor veszi amikor már a közeli lejárat miatt leértékelik. A csokis dobozokból alig hiányzik pár darab. Ilyet én még nem láttam boltban. Majd ha minden elkezd rájuk rohadni, kénytelenek lesznek csökkenteni az árakat, addig meg elvagyunk a korábban jó áron a fagyasztóba betárazott ételekkel.
2022. aug. 8. 11:22
5/12 anonim válasza:
Kiegészítés 4-eshez: még egy évtizede egy iskolában a csokiautomata üzemeltetője egyik napról a másikra közel a duplájára emelte az árakat. Minden termék rárohadt, idővel visszatért a réginél csak 10 Ft-al magasabb árakhoz, máris megint fogyott minden.
2022. aug. 8. 11:25
6/12 anonim válasza:
Ez így is van, ha senki nem veszi meg az emelt áron akkor nem tudja realizálni az áremelkedését - ami így a lemorzsolódását fogja okozni ha közben más termékek, szolgáltatások sikerrel érvényesítik a megemelt árukat.
Az infláció addig folytatódik amíg a gazdaságban be nem állnak az új egyensúlyi cserearányok.
2022. aug. 8. 11:29
7/12 anonim válasza:
Én kaptam áprilisban meg augustusban.
2022. aug. 8. 12:26
8/12 anonim válasza:
Már kaptam, januárban ismét nagyobb emelésre számítok
2022. aug. 8. 12:38
9/12 anonim válasza:
Mi kaptunk, ceges szinten 10% emelest. Ehhez jon az eves, teljesitmeny alapu emeles, ami 5-10% koze teheto.
Mivel sikerult ido kozben eletszinvonal valtozas nelkul kiadast is csokkenteni, real ertekben tobb marad ho vegen 2022. masodik feleben, mint 2021-ben.
2022. aug. 8. 13:11
10/12 anonim válasza:
Márciusban volt 12%, eddig ez folyamatos volt, tehát mindig márciusban van kb ennyi emelés.
Most múlt héten közölték, hogy a szép kártyát megemelték 10 000 ft-al minden hónapban (eddig havi 15 000 volt). Tehát ezt mondhatjuk emelésnek, csak kár hogy már a boltokban nem használható.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!