Szóbeli ajánlattevés után kiderült, hogy a ház kisebb, mint ahogy a hirdetésben szerepelt. Mi a helyzet az árral ilyenkor?
Találtunk egy házat, amit meg akarunk venni. Tettünk szóban ajánlatot, és akartunk előszerződést kötni. Ekkor kiderült, hogy 120 nm helyett csak 100 nm, illetve a kert 100 helyett csak 80nm. Ilyenkor ti mit tennétek? Rendben van az, hogy az eredeti négyzetmétáron teszünk ajánlatot a kisebb nm-re? Tehát arányaiban annyival ajánlunk kevesebbet?
Most eléggé beállt ugye az ingatlanpiac, alapból sok évre vennénk a házat, de mi van, ha pár év múlva el kell adni, akkor nem fogjuk tudni jó eséllyel eladni annyiért, amennyit jelenleg kérnek érte, miközben nem is akkora, mint ugye eredetileg írták. Ti mit tennétek?
Amikor mi lakást kerestünk, én vettem egy lézeres mérőt, és lemértem minden helyiséget.
Sokszor a hirdetésben szereplő méret alig volt köszönő viszonyban a ténylegessel...
Mondjuk olyan is volt, hogy 2 szobás házat 3 szobásnak hirdettek. Az azért mérő nélkül is feltűnt :)
A kérdésre: én nem fizetnék annyit egy 100 nm-es házért, mint egy 120-asért. Újratárgyalnám az ajánlatot az eladóval, és ha nem hajlik a megegyezésre, akkor bizony elköszönnénk.
Nézd, én értem a frusztráltságod, de könnyen lehet, hogy az adott ingatlan ezekkel a paraméterekkel is megéri az adott árat, csak most, hogy beleélted magad, hogy X%-kal többet kapsz a pénzedért, most ki vagy akadva és úgy érzed, így már nem is olyan jó üzlet. Vegyél egy nagy levegőt, nézd meg, hogy a hasonló paraméterű ingatlanok mennyiért vannak hirdetve, illetve gondold át, hogy ez az ingatlan így megfelel-e nektek.
Ne hirtelen "sértődöttségből" dönts!
Biztos vagyok benne, hogy egy eladó sem m2 árban gondolkodva árulja az ingatlanát, hanem az adott ingatlanra gondol egy árat, és azt elosztva kapunk egy m2 árat, ami összehasonlítási alapot jelenthet más ingatlanokkal.
Nincs 2 teljesen egyforma ingatlan, ez nem olyan, mint a száraztészta, hogy az 500g X forint, akkor 750g az 1,5X forint.
Szerintem is a kérdés az, hogy mennyit ér az ingatlan.
Amúgy meg egy próbát megér, megmondod, hogy mivel más az alapterület te ennyit tudsz adni érte. Vagy belemegy vagy nem. És ha nem megy bele még mindig mondhatod, hogy akkor le van szarva megveszed eredeti áron.
Kedves kérdező!
Nagy tisztelettel mondom, hogy én már elzavartam volna egy ilyen kukacoskodó vevőjelöltet.
M2 ár csak lakásokban van. Családi házban a franc sem méregeti.
Én sem tudom, sem a házban sem a kertben, hogy mi hány m2 és nem is érdekel.
Ha esetleg meghirdetném akkor vagy kell ennyiért, vagy lehet tovább haladni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!