Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Szóbeli ajánlattevés után...

Szóbeli ajánlattevés után kiderült, hogy a ház kisebb, mint ahogy a hirdetésben szerepelt. Mi a helyzet az árral ilyenkor?

Figyelt kérdés

Találtunk egy házat, amit meg akarunk venni. Tettünk szóban ajánlatot, és akartunk előszerződést kötni. Ekkor kiderült, hogy 120 nm helyett csak 100 nm, illetve a kert 100 helyett csak 80nm. Ilyenkor ti mit tennétek? Rendben van az, hogy az eredeti négyzetmétáron teszünk ajánlatot a kisebb nm-re? Tehát arányaiban annyival ajánlunk kevesebbet?

Most eléggé beállt ugye az ingatlanpiac, alapból sok évre vennénk a házat, de mi van, ha pár év múlva el kell adni, akkor nem fogjuk tudni jó eséllyel eladni annyiért, amennyit jelenleg kérnek érte, miközben nem is akkora, mint ugye eredetileg írták. Ti mit tennétek?

2022. dec. 6. 08:37
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
75%
Amit mi vettünk ház 100nm volt hirdetve mikor jöttünk körbenéztünk kapásból kérdeztem az ingatlanost hogy ez ugye nem 100 nm nem annyi volt az csak a brutto. Nehogymár nem tűnt fel mikor megnéztétek 20nm kb egy szoba… amugy kérd le a földhivataltól mert ha esetleg hitelt kell felvennetek és valami nincs feltüntetve az nem jó. Amugy én alkudni alkudtam de nem tettem hozzá kifogásokat, hogy ezért meg azért hanem megmondtam, hogy ennyim van pont. Amugy tegyél uj szóbeli ajánlatot ha nem fogadja el akkor meg vagy kerestek másikat vagy megveszitek annyiért 🤷‍♀️ Az már az ő döntése, hogy enged vagy sem.
2022. dec. 6. 11:24
 12/38 A kérdező kommentje:
Sajnos nem, valóban kisebb, az eladó is elismerte, hogy tévesen közölte az adatokat.
2022. dec. 6. 11:27
 13/38 anonim ***** válasza:
79%
Az a helyzet ilyenkor, hogy az ár marad.Függetlenül a pontos mérettől, ezt az ingatlant az eladó ennyire tartja. Hogy neked így is megfelel-e, azt neked kell eldönteni. (Ezzel nem védem az eladót, de ez van.)
2022. dec. 6. 11:31
 14/38 anonim ***** válasza:
94%
Képzelem mennyi vásárló jöhetett eddig, ha te vagy az első aki észreveszi :D
2022. dec. 6. 11:40
 15/38 anonim ***** válasza:
42%
Hát a nagy fszt. "Tévesen" közölte az adatokat, akkor tévesen tetted az ajánlatot. 25%-ról kevesebbról indulhat újra az egyezkedés.
2022. dec. 6. 11:40
 16/38 anonim ***** válasza:
69%
A mostani rezsiárak mellett a kisebb méret csak előny még eladáskor is.
2022. dec. 6. 11:41
 17/38 anonim ***** válasza:
100%
16 Ilyen inflációban a kisebb ár csak előny, nem fogy annyira...
2022. dec. 6. 11:43
 18/38 A kérdező kommentje:

17, te ugyanaz vagy, mint a 2-es?:D (látom, hogy nem, de ti értitek a problémám).

14, csak kis funfact-ként, ha már szóbahoztad, szeptember óta árulják, állítólag sok érdeklődő volt, az egyik meg is vette volna, de nem kapott hitelt. Elvileg már előszerződés is volt, amit nehezen hiszek el tekintve, hogy elvileg most derült ki, hogy mások a valós méretek.

Azoknak, akik esetleg nem értik, hogy mi a bajom: kicsit az van bennem, hogyha mondjuk akarok venni egy laptopot 512-es tárhellyel, az ár is ehhez van igazítva, helyben megnézem, tetszik, és nem csekkolom pontosan, hogy ez megvan-e, majd szól az eladó, hogy bocsi, benézte, csak 256 van benne, ja, és a kamera sem tud akkora felbontást, ja, meg a RAM sem 16 csak 8gb, dehát ugye láttam személyesen... Ti megvennétek az eredetileg hirdetett áron egy olyan gépet, ami drágább, mint a többi, ugyanilyen felszereltségű máshol megvásárolható gép? Mert ha igen, akkor nekem lenne eladó :D

Köszönöm amúgy a válaszaitokat, és hogy együttgondolkodtok velem. Örülök, hogy sokféle vélemény van, így több oldalról is át tudom gondolni, hogy hogy is lenne nekünk a legjobb.

2022. dec. 6. 11:54
 19/38 anonim ***** válasza:
95%
Azért én kíváncsi lennék, hogy ténylegesen mekkora, mert nekem pl a tulajdonilapon 96m2 szerepel, de valójában ennél nagyobb.
2022. dec. 6. 11:56
 20/38 A kérdező kommentje:
Beleszámolhatták amúgy valami elcseszett módon a pincét (nem stimmel úgysem a négyzetméter), de nemcsak maga a ház ugye, hanem a telek mérete is más, mint amennyit eredetileg mondtak. Relatíve drága környéken van, ezt azért mondom, mert a telekárnál is számít az a 20 nm is. Meg persze a hasznos területnél is belül. Jó, azt el kell ismernem hogy feltűnhetett volna ott helyben, hogy kisebbek a szobák, és nem adják ki az eredeti négyzetmétert, meg alaprajzot is kaptunk, de van egy ilyen összesítő doksink az ingatlanostól, amibe le voltak írva a méretek, hát ki a franc gondolta, hogy abban nem a valós szerepel (én nem, ezek szerint naiv vagyok).
2022. dec. 6. 12:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!