Érdemes mostanság belevágni egy ingatlan eladásba/vásárlásba?
Nemsokára eladhatóvá válik az 5 évvel ezelőtt, kényszerhelyzetből vásárolt lakásom. Nagyon szeretnék innen elköltözni, csak nem tudom, hogy a mai helyzetet tekintve lebonyolítható-e ez úgy, hogy ne bukjak bele.
Egyébként, a környék jó, a szomszédokkal sincs probléma, csak a lakás kicsi.
A problémám leginkább az, hogy ennél nagyobbat, számomra megfizethető áron csak felújítandó állapotban kapnék, a mostanit is így vettem nagyon olcsón, anno, de sajnos, az egyre növekvő inflációval, mely az építőanyagok áraira jócskán kihat, nem tudok lépést tartani.
Tanácstalan vagyok...
Nekem azt mondták, hogy nem a vásárlással, hanem az eladással vannak problémák, mert kínálat van bőven, viszont kereslet nincs, mivel a bankok nagyon megemelték a hitelkamatokat, és a vásárlók 50%-a hitelre vásárolna. Nagyobb ingatlanokra egyszerűen nincs érdeklődés, a kicsikre van, de többnyire áron alul lehet azokat értékesíteni.
Azt pedig, hogy 3 év múlva mi lesz még senki sem tudhatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!