Valaki tud segíteni? Ingatlan vásárlásban?
Figyelt kérdés
Szeretnén vásárolni egy házat amiben van víz és villany is csak nem fizették ki a tulaj. És már a villanykaróról is le van vágva már a kábel nos ha én ki fizetem a (vételárat) akkor nekem mint uj tulajdonos lesz áram meg víz?? Vagy ki kell fizetni az adóságot ezzel nem vagyok tisztában2017. jún. 11. 06:28
1/8 anonim válasza:
Szerintem az előző lakó tartozását nem neked kell fizetni, azt behajtja a szolgáltató peres úton az eladótól.
De ha olyan állapotban veszed meg a házat, hogy levágott vezetékkel, akkor a helyreállítás a te költséged.
2/8 anonim válasza:
Visszakötést kell fizetned "csak" ami több százezer forint.
3/8 anonim válasza:
Az előző fogyasztó tartozását nem kell kifizetni. Az áram visszakapcsolása ingyen van 32 amperig, földkábelnél 30, míg llégkábelnél ha jól tudom 50 méterig. A szerződéskötés feltétele, hogy vagy rendelkezzen a fogyasztó szakképesítéssel és nyilatkozza, hogy a mérőhely szabványos, vagy egy minősített, regisztrált szerelőnek kell kiállítani egy nyilatkozatot, hogy a mérőhely megfelel a szabványoknak. Innentől kezdve a szerelő felelőssége, hogy ezt a nyilatkozatot megteszi e és ha igen, milyen áron és feltételekkel. Nem kiszúrásból hallgattak az árakról, hanem azért mert szabadáras, az áramszolgáltatónak nincs beleszólása a vállalkozó szerelők díjszabásába és látatlanban sem lehet árat mondani. Fel kell keresni egy regisztrált szerelőt, aki kimegy a helyszínre, felméri a munkát és ad egy árajánlatot. Igen, nem lehet neten vagy telefonon rendezni, ki kell menni a helyszínre, lehet, hogy fizetni is kell kiszállási díjat, ha az ügyfél nem kéri pl. a munkát mégsem.
4/8 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy a fennálló tartozást is ki kell fizetni, és utána kötik vissza. Sajnos a közmű tartozások a ház terhe, amit a régi tulaj nem visz magával.
A visszakötés 10-20 ezres tétel.
A tartozást alkudd bele a vételárba! Bár egy ingatlan árának csak töredéke, de ettől is csökken az értéke.
6/8 anonim válasza:
Éppen a multkor volt azt hiszem a Hír tv-n egy eset. Konkrétan a víz tartozásról. Ha jól emlékszem csak a víznél van hogy csak a tulajdonosnak árulják el van e és mennyi a tartozás. Tehát ha úgy veszel házat hogy ki van kötve a víz nem mondják meg mennyi a tartozás csak ha már megvetted a házat. A vizet meg csak akkor kötik vissza ha kifizeted a tartozást. A riportműsor az új tulaj kálváriáját és pereskedését taglalta. Végeredmény ha vizet akar fizetni kell.
7/8 anonim válasza:
Legjobb lenne lefizetni valakit a szolgáltatónál akár a helyi leolvasót vagy valakit pár ezressel aki utána néz. Mert ha több százezer a tartozás akkor is fizetni kell. A víznél biztosan.
8/8 anonim válasza:
Volt itt évek óta lakatlan ház, amelyben hajléktalanok vertek tanyát és több százezres villany, víz és gázszámlát kellett kifizetnie a külföldi örökösnek, hogy visszakössék. Aztán felújttatta és eladta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!