Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Leválaszthat vízről csatornáró...

Leválaszthat vízről csatornáról mert ő úgy dönt?

Figyelt kérdés
Olyan kérdésem lenne vettem 1 ingatlant ahol nyeles telken van hátul több kislakás hivatalos mérő órákkal blombálva de az első tulajdonoson megy keresztül a víz és a csatorna a hátsó tulajdonosoké leválaszthat minket róla mert őt ez zavarj? Illetve elvághat minket víztől csatortnától mert ő úgydönt? Csakmert állandóan hátsó lakókat fenyegeti hogy nemlesz se víz,se csatornánk mert ö kiönti betonnal vizet meg elvágja tőlünk őt nemérdekli hogy oldjuk meg és ezek rendes hivatalos kis lakások bejegyezve föld hivatalba csak rajta keresztül jön viszont hátra mind a víz mind a csatorna.

2022. nov. 29. 14:16
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Meg kellene tudni, hogy a szomszéd telkére lett-e bejegyezve a vízre-csatornára szolgalmi jog, mert ha igen akkor szerintem nem sokat tehet a szomszéd csak ugat.

Ha nem lett bejegyezve, akkor biztos nem tudtok vele megegyezni. Az elbirtoklás nem tudom, hogy kivitelezhető-e hogy te új tulaj vagy.

Itt is hasonló tanács van: [link]

2022. nov. 29. 14:38
 2/14 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen hát igen csak ez a csatorna meg víz jó pár éve így működik meghát blombált vizórák külön villanyorák 4 lakásba megy be hátra csatorna azért elég érdekes hogy egyszer valahogy ez így működött ő most ide költözött és mindent megakar szüntetni
2022. nov. 29. 14:44
 3/14 A kérdező kommentje:
ráadásul minden lakásnak hátsó szomszédhoz esik a fürdő,wc je a csatornát meg csak a bevezető úton lehetne kivinni ami napokig közlekedés képtelenné válna így úgy hogy a 4 lakásba kb lakik 8-10 ember legalább ráadásul mind a 4 lakást is ahoz szétkéne vésni teljesen kerítéseket megbontani hogy kilehessen vinni a 4 lakás csatornáját ráadásul az utca a hátsó lakásoktól kb 150 méterre van szóval nem kis procedura lenne de ez hölgyet nem érdekli mi fizessük meg ,oldjuk meg
2022. nov. 29. 14:46
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Kérd le a tulajdoni lapot.

Azon be kell, hogy legyen jegyezve szolgalmi jog.

Ha ott van, akkor átviszed, es megmutatod neki, es közlöd, hogy már van egy ügyvedetek is, aki ilyenekkel foglalkozik (nyilván össze kell beszélni a többiekkel).

Ha nincs bejegyezve, akkor már nem ilyen egyszerű a helyzet.

2022. nov. 29. 14:58
 5/14 anonim ***** válasza:
72%

El kell menni 1 ügyvédhez,intézze el,hogy a földhivatalnál jegyezzék be a szolgalmi jogot.Az ügyvéd felkeresi a vízművet,és megkérdezi van e más lehetősége a víz és csatorna bekötésének.Ha lenne is,de a költsége aránytalanul magas lenne,máris marad az eredeti megoldás .

Ennek a víz és csatorna elvezetésnek a közmű térképen is rajt kell lenni .

A szomszéd nálunk sem akarta megengedni az évek óta a telke alatt átvezető csatornát .A biróság elrendelte a szolgalmi jog bejegyzését az ingatlanára

.A vízmű kiadta az igazolást,más megoldás nem létezik.

2022. nov. 29. 15:10
 6/14 anonim ***** válasza:
86%
Ha nincs nála bejegyezve szolgalmi jog akkor meg kellene kérdezni a jegyzőt, hogy ilyen esetben lehet-e kérni birtokvédelmet vagy mi a teendő ha ezzel fenyeget a szomszéd. Mert azért az valószínűleg nem ennyire egyszerű, hogy valaki gondol egyet és bosszúból 4 lakást leválaszt a közműről.
2022. nov. 29. 15:12
 7/14 anonim ***** válasza:
56%

Nálam még kacifántosabb a helyzet.

A szomszéd rákötött az én udvaromban levő csatornára mert az előző tulaj megengedte neki. Papír persze nincs róla. Akkor kié a csatornacső ?

2022. nov. 29. 16:10
 8/14 anonim ***** válasza:
7. Okoz ez nálad valami problémát?
2022. nov. 29. 18:01
 9/14 anonim ***** válasza:

Mindenért én vagyok a hibás ha valamit javitani kell a lepukkant házán. Az indoklás az hogy 20 éve még voltak ilyen problémái csak mióta én ideköltöztem.

2022. nov. 29. 21:14
 10/14 anonim ***** válasza:

Ha nincs szolgalmi kötelezettsége, akkor igen, leköthet. Nincs ebben semmi érdekes, hogy régen működhetett, most nem működik. A szolgáltató nincs kötelezve arra, hogy engedélyt követeljen, a szóbeli beleegyezés is megfelelő volt, hogy most is megfelelő-e, azt nem tudom, de szerintem víznél továbbra is így van, villanynál már biztos, hogy kéri a szolgáltató a tulajdonos írásbeli beleegyezését. Nem egyedi eset a tiéd, rengeteg ilyen eset van.

Ahol a tanyám van, ott is van, ennél súlyosabb probléma is. Teljes utca vill. és víz betáplálása is magánterületen történt meg, aminek nincs írásos nyoma, hogy abba a tulajdonos beleegyezett. Van olyan telek, amin úgy történt ez meg, hogy az gyak. használhatatlanná vált, ugyanis nem lehet rá építkezni!

2022. nov. 30. 08:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!